Türkiye'nin çelik sektöründe önemli bir konuma sahip olan Koç Metalurji'nin sahibi Adil Koç'un, serveti ve şirketin önemi merak konusu oldu. Peki, Adil Koç kimdir, kaç yaşında, nereli? Koç Metalurji A.Ş. kimin? Adil Koç nerelerin sahibi, eşi kim? İşte detaylar...

Adil Koç kimdir?

Adil Koç, 2 Aralık 1975 tarihinde Şanlıurfa ilinde doğmuştur. İş hayatına 1990'larda demir-çelik ürünleri ticareti ve imalatıyla başlamıştır. 1993 yılında kurulan Koç Haddecilik Teks. İnş. San. ve Tic. A.Ş.'nin unvanı değişikliği sonrasında Koç Metalurji A.Ş. olarak adlandırılmıştır. Adil Koç, bu şirketin kurucu ortağı ve %100 hisseye sahiptir.

Arda Güler Sevgilisi Duru Nayman Kaç Yaşında, Nereli? Duru Nayman Kimdir, Ne İş Yapıyor? Arda Güler Sevgilisi Duru Nayman Kaç Yaşında, Nereli? Duru Nayman Kimdir, Ne İş Yapıyor?

2003 yılından 2023 yılına kadar Koç Metalurji A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır. 2023 yılından itibaren ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak devam etmektedir.

Ayrıca, Adil Koç aynı zamanda Adil Koç Gayrimenkul A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı, Eyyüpoğlu Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Hatay Yağları Türk A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Hacı Eyyüp Koç Vakfı'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

Koç Metalurji A.Ş. kimin?

Türkiye'nin sıvı çelik ve inşaat demiri üretiminde önde gelen firmaları arasında yer alan Koç Metalurji, çelik sektöründe etkin rol oynayan önemli bir aktör olarak dikkat çekiyor. Şirketin tek sahibi olan Adil Koç, Türkiye'nin sayılı iş insanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Koç Metalurji, 1993 yılında kurulmuş olup demir-çelik sektöründe faaliyet göstermektedir. Şirketin merkezi Hatay'da bulunmakta olup, üretim tesisleri ise Osmaniye ve Payas'ta yer almaktadır. İnşaat demiri, haddehane demiri, profil demiri ve kangal demiri gibi çeşitli ürünlerin üretimiyle Türkiye'nin iç pazarında olduğu kadar yurtdışında da önemli bir konumda bulunmaktadır.

Adil Koç nerelerin sahibi? 

Adil Koç, Koç Metalurji haricinde Adil Koç Gayrimenkul A.Ş, Eyyüpoğlu Holding A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Hatay Yağları Türk A.Ş’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Hacı Eyyüp Koç Vakfında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.