ALMUSLULAR SOHBET SOFRASI'na Almus Belediye Başkanı Bekir ÖZER, Çevreli Belediye Başkanı Sadi Ertan SOYSAL ve Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf GEÇENE misafir oldular. 

 Almus doğalgaza kavuştu. 

 Almus’un Tokat girişine TC. Karayolları imkanları ile bölünmüş yol yapıldı. 

 Almus merkezde su ve kanalizasyon komple yenilendi. 

 Almus’a Özel İdare imkanlarıyla altıbin tonluk sulama havuzu yapıldı. 

Yusuf Tekin istifa mı etti MEB 2024? Yusuf Tekin istifa edecek mi? Yusuf Tekin istifa mı etti MEB 2024? Yusuf Tekin istifa edecek mi?

 Almus ilçe merkezinin ana caddeleri sıcak asfalt yapıldı, kaldırımları komple yenilendi. 

 Almus’a açık ve kapalı düğün salonları yapıldı. 

 Çevreli kasabasının ünversiteye devam eden bütün öğrencilerine (75 öğrenci) burs veriliyor. 

 Çevreli’de aşevi kuruldu, muhtaç 55 aileye her gün sıcak yemek veriliyor. 

 Çevreli Çatak yayla yolu asfaltlandı. 

 Çevreli'de açık ve kapalı düğün ve toplantı salonu yapıldı. 

 Çevreli'de muhtaç 5 ailenin evleri yapıldı. 

 Çevreli'de halk için 5 yere mahalle fırını yapıldı. 

 Çevreli'de 75 kişinin çalıştığı ayakkabı atölyesinin kurulmasına destek olundu. 

 Kınık Kasabası Belediye Başkanı Hacı Yusuf GEÇENE beş yıl aradan sonra tekrar göreve geldi. 

Screenshot 20240428 232302 Office

Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri Nisan ayı sohbeti için Tokat Alin otelde biraraya geldiler. 

      Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri adına kısa bir konuşma yapan Ömer Faruk AYBEK "çok kıymetli Belediye Başkanlarımız, davetimize icabetinizden dolayı arkadaşlarım adına hoş geldiniz derken 31 Mart 2024 seçimlerinde, Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçimi kazanarak Belediye Başkanı olan; Almus Merkez Belediye Başkanı sayın Bekir ÖZER, Cumhuriyet Halk Partisinden seçimi kazanarak Kınık Belediye Başkanı olan sayın Hacı Yusuf GEÇENE ile Milliyetçi Hareket partisinden seçimi kazanarak Çevreli Belediye Başkanı olan sayın Sadi Ertan SOYSAL sizlerin geride kalan yıllardaki güzel ve örnek çalışmalarınız için teşekkür ediyor, şimdi başladığınız yeni dönem çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” dedi. 

       Almus ilçe Belediye Başkanı sayın Bekir ÖZER geride kalan beş hizmet yılını anlatırken, “az zamanda çok iş yaptık. Belediye çalışanı arkadaşlarımla beraber yaptığımız, Almus’un Tokat’tan girişi (TCK) Karayolları imkanlarıyla bölünmüş yolu, Enerji Bakanlığı imkanlarıyla 18 Haziran 2019 tarihinde soğalgazın kullanıma verilmesi, belediyemiz imkanlarıyla asbest olan içme suyu borularının değişimi, İller Bankası kredileriyle kanalizasyon sisteminin yenilenip, arıtma tesisinin devreye sokulması, Özel İdare Tarımsal Kalkınma Şube imkanlarıyla altıbin tonluk mebran sulama havuzu ve kanalları, ilçe merkezinde ana caddelerine 45.000 m2 sıcak asfalt yapımı, kaldırımların yenilenip şehir içinin modern aydınlatılması, bütün cadde ve sokakların parke, kilit taş ile kaplanması bitirdik, şehir içi yağmur drenaj kanallarını, 700 m2 kapalı düğün salonu, içinde otel, kafe, restoran, açık düğün salonu ve 40 bin metre kare halka açık park yaptık." dedi.

    Yeniden seçilen Almus Belediye Başkanı Bekir ÖZER yapacaklarını da dile getirdi. Bu husustaki açıklamalarında ise "sanayi çarşısını arsasını temin ettiğimiz yeni yerine, İlçemizde bugüne kadar yapılmamış olan şehirler arası otobüs terminali, belediyemize devri yapılmış olan orman evlerine 20 adet bungalov ev, kafe, restorant, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, sahil yolunu DOKAP destekli proje imkanlarıyla modern halde,Tufantape'nin kuzey tarafına halka açık mesire alanı ve park yapacağız." dedi. 

ÇEVRELİ KASABASI İÇİN YAPILACAKLAR 

Sohbet Sofrası’nın bir diğer misafiri Çevreli Belediye Vaşkanı Sadi Ertan SOYSAL'ın açıklamaları şöyle oldu:

"Çevreli kasabası doğumlu ünversite öğrencisi olan 75 öğrencimize burs veriyoruz, aşevi kurduk 55 aileye günlük sıcak yemeği evlerine götürüyoruz, Çatak Yaylası yolu (TCK) karayolları imkanlarıyla asfaltlandı, Kapalı ve açık düğün ve toplantı salonu yaptık, muhtaç 5 aileye ev yaptık, halk için 5 tane mahalle fırını yaptık, Çevreli halkından 75 kişinin çalıştığı bir ayakkabı imalathanesinin kurulmasına destek olduk, taziye ve panayır çadırları yaptırdık."

KINIK KASABASI İÇİN YAPILANLAR 

      Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf GEÇENE açıklamalarında şöyle dedi: "Beş yıl aradan sonra ikinci defa seçildim, içme suyu depolarını yenileyeceğiz, Kınık ve bağlı mahallelerin yol asfaltlamalarını yapacağız, kasabamızda üniversite öğrencilerine burs vereceğiz, mesire yerleri ve yaylaların bakımı ile ihtiyaç duyulan tesislerini yapacağız, cemevlerimizin bakımlarını yapacağız.” 

Screenshot 20240428 232338 Office

          Almuslular Sohbet Sofrası Müdavimleri Misafir Belediye Başkanları ile bir arada. 

Toplantıya ; 

      Ömer Faruk AYBEK-Eğitimci yazar, Eşref ARMAĞAN- AK Parti Tokat eski İl Başkanı, Dursun AYTAÇ - Tokat CHP eski İl Bşk., Ecz. Mustafa ARSLAN, Dr. Ünsal DURUPINAR - Tokat İl Sağ. Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yrd. Üzeyir AKTİ - emekli personel şefi, Hacı Yusuf GEÇENE - Kınık Belediye Başkanı, Celal YURDAKUL - Emekli Tokat İl Spor Şb.Md., Ahmet AKCAN - Tokat MHP İl Bşk.Yrd., Ömer Faruk ULU - SGK'da Uzman, Hasan BARIŞ - Almus Belediyesi Fen İşleri.Md., Fazlı TAZEGÜL- İnşaatcı İşadamı katıldıkları bu toplantıdan bir ay sonra biraraya gelmek üzere vedalaşıp ayrıldılar.