Haber: Mustafa Işık

Tokat'ta yeni bir spor kulübü kuruldu, Almus Gençlik Spor Kulübü. Antrenörlüğünü Sezer Özden ve başkanlığını Hüseyin Kalaycı'nın üstlendiği kulüp, Tokat Amatör Ligine katılarak alt yapılardan itibaren müsabakalara katılacak.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 10.39.11 Am (2)Whatsapp Image 2024 03 21 At 10.39.10 Am

Kulübün kurulmasıyla ilgili açıklamada, Tokat'ta spora ve gençliğe yatırım yapmanın önemine vurgu yapıldı. Almus Gençlik Spor Kulübünün, Tokat'ta spora yeni bir soluk getirmesi ve gençlere spor yapma imkânı sunması hedefleniyor.

Burak Yılmaz: "Kayserispor’a yakışır bir şekilde oraya meydan okumaya gideceğiz" Burak Yılmaz: "Kayserispor’a yakışır bir şekilde oraya meydan okumaya gideceğiz"

Kulüp, önümüzdeki sezonlarda da farklı branşlarda faaliyet göstermeyi planlıyor.Whatsapp Image 2024 03 21 At 10.39.11 Am (1)

TFF Başvuruyu Kabul etti
Almus Gençlik ve Spor Kulübü TFF’ye resmi müracaat etti. Federasyon gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Almus ekibin başvurusunu kabul etti. TFF’nin internet sitesinde de Almus Gençlik ve Spor Kulübü yer aldı.

“Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde Almus Derbisi izletmek istiyoruz”

Almus Gençlik Spor İlçe Müdürü Cengiz Teker, konu hakkında Tokat Hürsöz’e açıklamalarda bulundu. Müdür Teker, “Gençlik Spor Kulübü olarak Güreş Basketbol Halk Oyunları gibi birçok branşta aktiftik. Bu branşlarımıza bu sene antrenörümüzün azmi, gayreti bizleri teşviki sayesinde futbol branşına ekledik. Amatörde,  ilçemizde şimdi bir kulüp olmanın da heyecanını da yaşıyoruz ve altyapıdan özellikle altyapıdan, miniklerden ve yıldızlardan sporcu yetiştirip bu alanda daha çok müsabakalara katılacağız. İlçemizde futbola ve spora bir ilgi var. Bu ilginin sayesinde de kulübümüzü kurduk. Seneye Allah kısmet ederse Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde mücadele etmeyi hedefliyoruz. İnşallah ilçemizin diğer takımı Almusspor’la aynı gruba denk gelirsek futbolseverlere Almus Derbisi izletiriz. Bu anlamda bize desteklerini esirgemeyen sporun ve sporcunun dostu her zaman yanımızda olan İlçe Kaymakamımız Sayın Emre Çömen Bey'e de teşekkür ediyorum. Antrenörüm Sezer Özer’e teşekkür ediyorum. Sporcularımızı başarılar diliyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.