Almus Kaymakamı Emre Çömen, Almuslular Sohbet Sofrası’nda misafir oldu. Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri Ocak ayı sohbeti için Tokat Alin Otel’de bir araya geldiler. Sohbet Sofrası müdavimleri adına Ömer Faruk AYBEK oluşumun 13 yıllık geçmişi hakkında bilgi sundu. Grubun 13 yıllık çalışmalarını kapsayan bir dosya Kaymakam Emre Çömen’e takdim edildi.

KAYMAKAM EMRE ÇÖMEN YATIRIMLARDAN BAHSETTİ

Almus Kaymakamı Emre Çömen sohbet sofrasındaki konuşmasında, ilçedeki yatırımlardan, çalışma hedeflerinden bahsederken sorunlara vakıf olduğunu hissettirdi, çözümlerini bulacaklarını belirtti. Almus Hükümet Konağı ne zaman hizmete girecek? Köylerdeki internet sorunu ne olacak? 112 hizmet binası ne zaman açılacak? Doğalgaz sorunu ne olacak? Kaymakam Emre Çömen tüm sorulara yanıt verirken şunları söyledi:

“Almus için oluşturulan bu sohbet grubunun aralıksız 13 yıldır her ayın son Cuma akşamı bir araya gelerek Almus için fikir üretip ilimizin özellikle yatırımcı kurumlarının üst düzey yöneticilerine, Parlamenterlerine, Siyasetçilerine Almus’u anlatıp, Almus için yapabileceklerini sormak, Almuslu olarak, Almus için taleplerde bulunmaları faydalı ve ciddi bir iştir. Bu güzide topluluğa teşekkür ediyorum.

Güvenli olmadığı için bir yıl önce yıkılmış olan Almus Hükümet Konağı 2024 yılı Şubat ayının ilk haftasında ihale edilecek ve iki yıl içinde hizmete girecek.

İlçe merkezinde esnafımızı, kurumlarımızı, STK birimlerini, belde ve köylerimizi ziyaret edip istek ve ihtiyaçlarını tespit ediyoruz.

Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği ve 112 hizmet binası bu yıl içinde hizmete girecek.

Köylerimizde internet ve cep telefonlarının yeteri kadar çekmediğini gördük. Bu eksiğin giderilmesi için gereken çalışmaları başlattık.

Taşıma sistemiyle Almus ilçe merkezinde kullanılan doğalgazın borulu sisteme geçme çalışmaları bu yıl içinde tamamlanacak. “

SOHBET İÇERİĞİ

Almus Sohbet Sofrasının bütün toplantılarında olduğu gibi Almus Baraj Gölü’nün en az kirlilikle kullanılması, Almus’un turizmi, yüksek öğrenim öğrenci yurdu eksiği, Almus –Tokat karayolunun daha güzel hale getirilmesi, şayet bölünmüş yol olamıyorsa tırmanma şeridi yapılarak trafik güvenliğinin sağlanması, rahatlatılması, balıkçılık, hayvancılık ve tarımda potansiyelin değerlendirilmesi de sohbete konu oldu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıya şu isimler katıldı: Ömer Faruk AYBEK- Eğitimci Yazar, Eşref ARMAĞAN – AK Parti eski Tokat İl Başkanı, Dursun AYTAÇ- Tokat eski CHP İl Başkanı, Ecz. Mustafa ARSLAN, Dr. Ünsal DURUPINAR - Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı, Üzeyir AKTİ - Emekli Personel Şefi, Hacı Yusuf GEÇENE -Kınık eski Belediye Başkanı, Celal YURDAKUL-Emekli Tokat Gençlik ve Spor Şube Müdürü, Ahmet AKCAN - Tokat MHP İl Başkan Yardımcısı, Ömer Faruk ULU – SGK’da Uzman, Hasan BARIŞ- Almus Belediyesi Fen İşleri Müdürü, Fazlı TAZEGÜL- İnşaatçı İşadamı.