Türk Hava Kuvvetleri NATO Uzay Sempozyumu'nda Türk Hava Kuvvetleri NATO Uzay Sempozyumu'nda

Bundesliga'da nefesleri kesen bir mücadele sonucunda Bayer Leverkusen, bitime 5 hafta kala şampiyonluk ipini göğüsledi ve Werder Bremen'i 1-0 mağlup ederek zaferlerini taçlandırdı.

Kırmızı-siyahlılar, Victor Boniface'in 25. dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirmesiyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin 62. dakikasında ise Granit Xhaka'nın attığı golle farkı 2'ye çıkardılar. Heyecanın doruk noktasına ulaştığı 68., 83. ve 89. dakikalarda ise Florian Wirtz üst üste üç gol atarak takımını şampiyonluğa taşıdı.

Bu sonuçla birlikte Bayer Leverkusen, puanını 79'a yükselterek en yakın rakibi Bayern Münih'e tam 16 puan fark attı ve Bundesliga'da zafere ulaşan taraf oldu.

Xabi Alonso'nun öğrencileri, aynı zamanda Bayern Münih'in Bundesliga'da üst üste 11 yıllık şampiyonluk serisine de son vermiş oldu, büyük bir başarıya imza attılar.

BUNDESLIGA'DA 16 YIL SONRA
Bundesliga'da Bayern Münih ve Borussia Dortmund dışında son olarak 2008/2009 sezonunda Wolfsburg kupayı müzesine götürmüştü.

LEVERKUSEN TARİHİNDE İLK
Xabi Alonso, Bayer Leverkusen'in tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğunu kazanmasını sağladı.

YENİLMEZLİK SERİSİ 43 MAÇA ÇIKTI
Bayer Leverkusen, 2000 yılından itibaren Avrupa'nın 10 büyük liginde Juventus'un tüm kulvarlarda 43 maçlık yenilmezlik serisi rekorunu egale etti.