Bugünlerde sokaklar, caddeler, mahalleler de bir şenlik, bir eğlence sormayın gitsin. Sanki otuz bir Mart’ta gelin olacak kızın evi süslenir gibi bir heyecan, bir telaş sormayın. Muhtar adayları, belediye başkan adayları her taraftalar. Her sokakta, evde, halkın elini sıkıyor, vaatlerini anlatıyorlar.

      Güzel olan yanı, demokrasi bayramı; halkın görüş ve düşüncesini alıp yapacağı hizmetleri sıralamak.  Beş yılda bir halk tarafından sınav olan yöneticilere, vatandaş oylarıyla puan verecekler. Vatandaş olarak iyi gözlemek gerekir. Kimlerin ekibi güvenilir, bulunduğu beldeye kalıcı hizmet verir, bizleri temsil eder, onun kararını vatandaş oylarıyla verecekler.

       Tokat’ın ana sorunlarının başında, ulaşım, konut, sosyal alanların yeterince yer verilmediği görülüyor. Öyle bir şehir yaratılmalı ki gelen insanlar bu ilde mutlak kalıp yaşamaya karar vermelidir. Pek az ilde olan içinden nehir geçen bir ilimiz var. Yeşillik alanları, parklar, ağaçlık yaparak şehrimize nefes aldırabiliriz. Raylı sistem yaparak ulaşımın hızlı rahat bir şekle dönüştürebiliriz. Raylı sistemi öyle bir yalpalı ki yüz yıl sonrayı planlamalıyız. Geniş yollar, yaparak trafiğin akışını sağlayacak planlamalar yapmalıyız. Gıjgıjın eteklerinden bir çevre yolun açılarak Niksar yoluna ulaştırılmalıdır. Üst geçitler, kavşaklar yaparak şehri rahatlatmalıyız. Hızlı trenin gelmesi için Turhal, Zile, Sungurlu hattıyla Tokat’a bağlanma çalışmalarının yapılmalıdır. Tokat, Niksar, Akkuş’tan Karadeniz’e ulaşılmalıdır. Çalışmaların devletle el, ele verip yapılmalıdır. Tokat bunu hak ediyor.

       Yüz elli yıldan fazla kerpiç binaların yıkılarak yolları, yeşil alanı olan, şehrin görünümünü güzelleştiren yapılar yapmalıyız. Bu binalar şehrin markası olması lazım. Şehre yukardan kuş bakışı bakıldığında binaların birbirine kavuştuğunu, beyaz beton yığını, görünümü vermektedir. Yeşil Tokat demek için, şahit bulup, getirmek gerek. Tarım arazisine konut yapılmamalı, tarımla uğraşanlara destek verilmelidir. Halkın temizliği, gıda güvenliği, çevre düzenlemesi, sosyal bir yaşam alanı, alt ve üst yapı inşası için beş yıllığına halktan oy isteyenlerin her birini iyi dinleyip, ona göre karar vermeliyiz.

      Yeşil ırmak havzasına ve Çekenli deresi boyunca yapılandırma durdurulmalıdır. Sebebi, bu bölge deprem bölgesidir. Bir deprem sonucu mal ve canımıza zarar gelebilir. Diyelim ki deprem olmadı. Bu bölge aynı zamanda sel bölgesi bir afette başımıza nelerin geleceğinin hesabını iyi yapmalıyız. Çekenli deresinin üstü kapatılmaya çalışılıyor. Büyük bir yanlışlık yapılıyor. Şehre spor alanları, tiyatro, konser salonu, eğlence mekânları olmalı. Her şeyden önce geçim kaynağını sağlayan iş yerleri olmalı.

      Her aday takım elbiseli, güler yüzlü, tatlı dilli, şirin görüneceklerdir. Asıl yapmamız gereken yapacakları projelere, takım arkadaşlarına, çalışkanlıklarına bakmalı. Tokat’ın heba edilecek ne parası, nede zamanı var. Bu il layıkıyla hizmete muhtaç. Tokat, ekonomisi gelişmiş, sanayisi, tarımı göz dolduran bir bölge olmalıdır. Varlıkta yokluk çeken bir il olmak istemiyorum. Sokaklarında asla dilenci görmek Tokat’a ve Tokatlılara, yöneticilere yakışmıyor. Seçilenler bunlara söz vermelidirler.

      Yapacağımız yerel seçimde tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Beş yıllık söz hakkımızı vereceğimiz yöneticilerin, en iyisini seçeceğimizden eminim. Hayırlı, uğurlu olsun.

      SÜLEYMAN ERKAN 13-02-2024 SALI TOKAT