Diablo 4, oyun severlerin heyecanla beklediği bir başka devasa aksiyon-rol yapma oyunu olarak piyasaya sürülecek. Yeni sınıflar ve becerilerle dolu olan bu oyunun en iyi sınıflarını ve özelliklerini inceledik. İşte Diablo 4 En İyi Karakter Sıralaması 2024 ve Diablo 4 karakterleri detaylı rehberi

Diablo 4'teki en iyi sınıflar hangileri? Her bir Diablo 4 sınıfını ve niyetinize uygun oyun tarzı için hangi sınıfı seçmeniz gerektiğini belirlemek için oyunu saatlerce oynadık. Necromancer, Rogue, Büyücü, Barbar ve Druid'i kapsamlı bir şekilde test ettik ve her birinin uzman analizini yapacağız.

Her D4 sınıfı, becerilerinizi seçmenize izin veren benzersiz bir yetenek ağacına sahiptir. Diablo 3'ten farklı olarak, her Diablo 4 sınıfının görünümünü özelleştirebilirsiniz. D4 Sezon 3 yayın tarihi geldi ve oyunla saatlerce ellerimizi kirlettik. Diablo 4 incelememizde detaylı bir şekilde açıklanan her şeyi paylaşacağız.

Diablo 4 En İyi Karakter Sıralaması 2024

Tüm Diablo 4 sınıfları sıralandı Diablo 4'te beş sınıf bulunmaktadır: Barbar, Druid, Necromancer, Rogue ve Büyücü. İşte her biri en iyiden en kötüye sıralanmıştır:

  1. Necromancer – ön cephede saldırı uzmanı, mükemmel kalabalık kontrolü
  2. Barbar – yakın dövüş uzmanı, yüksek hasar potansiyeli
  3. Büyücü – menzilli uzman, güçlü alan etkisi yetenekleri
  4. Rogue – menzilli ve yakın dövüş kombinasyonu, son derece adapte beceriler
  5. Druid – AoE ve tek hedefli karışım, sağlam çok yönlü

Hangi Diablo 4 sınıfı en iyidir?

En iyi Diablo 4 sınıfı, ön cephede eylem yetenekleri ve büyük AoE hasar potansiyeline sahip olan Necromancer'dır.

Tabii ki, en iyi Diablo 4 sınıfı oyun tarzınıza bağlıdır. Hızlı ve öfkeli yakın dövüş saldırılarıyla rakiplerinizi yıkan kişiler için Rogue'u seçmeyi düşünebilirsiniz. Bir yardımcı eli tercih edenler veya sadece ölüleri komuta etmenin fikri hoşlarına gidenler için Necromancer'ı seçin. Fiziksel olarak agresif olmayı sevenler veya anında bir kutup ayısına dönüşmenin cazibesini hissedenler için Druid'i tercih edin. Vahşi savaşlar ve büyük silah arsenaline sahip olanlar için Barbar'ı seçmelisiniz. Son olarak, büyü yapmayı sevenler ve oyun tarzınızı geliştirmek için sihri kullanmayı sevenler Büyücü'yü seçmelisiniz.

Diablo 4 Necromancer, en iyi D4 sınıfı, önünde parlayan bir kafatasını tutar, gözleri yeşil-mavi gibi parlar. Necromancer – en iyi D4 sınıfı genel olarak Önceki Diablo oyunlarında, arkadaşlarınızın tüm zor işleri sizin yerinize yapmasını istiyorsanız, Necromancer en iyi seçeneğinizdi. Neyse ki, bu sefer etrafta dolaşan mezardaki daha fazla derinlik var, çünkü sınıfın düşünmesi gereken iki tür kaynağı var.

Necromancer'ın birincil kaynağı Hayalettir, kullanılan çeşitli güçlü büyüler için kullanılan yenilenen bir kaynaktır. Sadece beklemek yerine, aynı zamanda temel becerileri kullanarak Hayaleti artırabilirsiniz. Cesetler, Necromancer'ın ikincil kaynağıdır, sınıfın yakınlardaki düşmanların kalıntılarını kullanmasına izin verir. Bu cesetler, iskelet minionları çağırmaktan, Ceset Patlaması gibi becerileri kullanarak gelen düşmanlar için tuzaklar oluşturmaya kadar çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Ölülerin ustası olarak, Necromancer, kılıçlar, hançerler ve asalar da dahil olmak üzere çeşitli silahları kullanabilir ve sadece orakları kullanabilen tek sınıftır.

En iyi Diablo 4 Necromancer yapımımız, yıkıcı Kemik Mızrak yapısını kullanarak gruplar halindeki düşmanları öldürmeye odaklanmaktadır. Kemik Mızrak kullanarak ceset yığınları oluşturduktan sonra, Ceset Patlaması'nı kullanarak yakındaki herkese büyük miktarda AoE hasarı verin. Ceset Patlaması düşmanlarınızı bitiremezse, başka bir Kemik Mızrak atarak işi sona erdirin.

Necromancer sınıf becerileri

  • Reap – Önünüzde bir hayalet orak sallayarak hasar verin. Bir düşmanı Reap ile vurmak, kısa bir süre için hasar azalmanızı artırır.
  • Blight – Yoğun çürüme sal, hasar verir ve geride lekelenmiş bir alan bırakır, zamanla hasar verir.
  • Ceset Patlaması – Bir cesedi patlatarak çevredeki düşmanlara hasar verir.
  • Ceset Filizleri – Bir cesetten damarlar patlar, düşmanları çeker, onları sersemletir ve hasar verir. Necromancer pasif yetenekler
  • Parçalanan Et – Hasarınızın hedefin konumunda bir ceset oluşturma şansı vardır. Şans patronlar karşısında ikiye katlanır.
  • Kasvetli Hasat – Bir cesedi tüketmek, hayalet üretir.
  • Ölüm Tarafından Kucaklaşma – Yakındaki düşmanlar sizden daha fazla hasar alır ve size daha az hasar verir.
  • D4'ün en iyi sınıfları: Boynuzlu bir miğfer takan ve dev bir balta tutan Diablo 4 Barbarı. Barbar - en iyi DPS sınıfı Büyük miktarda hasarı tanklayabilme konusunda Diablo serisinde Barbarian'dan daha iyisini yapamaz. Bu sınıf, oyundaki en yüksek sağlık ve güce sahip olmasıyla bilinir ve bu Diablo 4'te değişmemiştir. Önceki oyunlar gibi, Barbarlar her saldırıda Öfke biriktirir, böylece savaş sırasında güçlü bir Öfke becerisi kullanma yeteneğine sahiptirler.

Diablo 4'teki Barbar, Arsenal Sistemi olarak adlandırılan yepyeni bir mekanikle değişiyor. Bu, Barbar'a dört silah yuvası verir ve oyuncuların aynı yapıda tek el ve iki el silahları donatmasına izin verir. Bir Diablo oyununda ilk kez, Barbar aynı anda dört efsanevi silahı donatabilecek. Birçok silahı aynı anda kullanmak karmaşık hale gelebilir gibi görünse de, her Öfke becerisi savaşı sorunsuz hale getirmek için gerekli silahı otomatik olarak kullanır.

En iyi Diablo 4 Barbar yapılandırmaımızı ön plana çıkaran şey, Herkesin görüş alanındaki her düşmanı ezmesi için Antiklerin Çekiç'ini kullanmaktır. Grup içinde veya tek başınıza oynuyor olun, bu yapı, savaş sırasında hasar almamanızı sağlayan Demir Cilt ve Taktiksel Demir Cilt sayesinde yeterli bir şekilde hayatta kalabilirken, dövüş sırasında iyileşme yeteneği verir.

Barbar temel becerileri

  • Vur – Silahınızla düşmanı vurun, X hasar verin. Bu becerinin düşmanları 0,5 saniye boyunca sersemletme şansı vardır
  • Ez – Düşmanı yırtın, X hasar verin ve altı saniye boyunca Y kanama yapın
  • Çılgınlık – X hasarla hızlı bir vuruş furyası salın. Her çift vuruşta saldırı hızınız üç saniye boyunca %20 artar, maksimum %60'a kadar
  • Saldırı atladığınız yönünde bir düşmana vurun ve X hasar verin
  • Barbar Öfke becerileri
  • Yırt – Önünüzdeki düşmanları yarıp biçin, X hasar verin ve beş saniye boyunca kanama yapın
  • Efsanelerin Çekiç – Efsanelerin öfkesiyle çekici ile yere çarpın, yoğun bir alana X hasar verin
  • Çift Saldırı – Silahlarınızı zıt yönlere süpürün, her silahla X hasar verin. Merkezde yakalanan düşmanlar her ikisi tarafından da vurulur
  • Koparıp at – Silahınızla yere doğru koparıp parçalayın ve önünüzdeki düşmana X hasar verin
  • Girdap – Yakındaki düşmanlara X hasar için hızlıca saldırın
  • Saniye başına 5 Öfke maliyeti
  • Diablo 4'ün en iyi sınıfları: Karanlık gözlerle, kürk yelek giymiş, sırtında bir asa saklı Büyücü. Büyücü - en iyi menzilli sınıf Büyücü, menzilli saldırılar ve ham elemental hasar için gidilecek sınıftır. Şimşek, ateş ve donun gücünü kullanarak, Büyücü, Diablo 4'ün en büyük tehditlerini alt etmeyi düşünen herhangi bir parti için önemli bir ek olacaktır. Dalgalar halinde düşmanları yok etme yeteneği, ancak bedeli vardır – Büyücü, üç sınıf arasında en düşük sağlık miktarına sahiptir.

Barbar ve Druid'den farklı olarak, Büyücü pasif olarak mana yeniler. Sonuç olarak, onun Küçük Yıkım becerilerinden sadece biri mana üretir. Büyücü tam seviyelendirildiğinde, son becerilerini kullanarak oyunu değiştirecek miktarda hasar verebilir. Solo oyuncu olarak Büyücü'yü oynamakta zorlanabilirsiniz çünkü cam tüfeği yapısına sahip olmalarına rağmen, partide yıkıcı olacaklarında şüphe yoktur.

En iyi Diablo 4 Büyücü yapımımız, düşmanları delip geçmek için Büyücünün şimşek büyülerini kullanarak mesafesini koruyor. Şimşek Büyücüsü'nün güzelliği, hiçbir zaman onlara yaklaşmadan birçok düşmana karşı savaşabilmenizdir. Sonunda şimşek büyüsüne dirençli düşmanlarla karşılaşacaksınız, ancak yapı, Arc Lash'in güçlendirilmiş bir versiyonunu ve ölümcül bir ultimate saldırıyı içerir.

Büyücü küçük yıkım becerileri

  • Şimşek – Yakın düşmanlarına hasar veren bir şimşek fırlatın ve yakındaki düşmanlara dağılır, her vurulan düşmana %30 daha az hasar verir
  • Ateş Topu – Temasla patlayan bir ateş topu fırlatın, yakındaki düşmanlara X hasar verin
  • Buz Okları – Bir düşmana bir buz ok fırlatın, X hasar verin ve onu dondurun
  • Ark Lash – Önünüzdeki düşmanlara şimşek çakın ve sonra size geri dönerek X hasar verin, X Mana'yı geri getirin
  • On Mana üretir Büyücü büyük yıkım becerileri
  • Şarjlı Oklar – Yerde rastgele bir desende ilerleyen altı şimşek fırlatın, her biri X hasar verir
  • 18 Mana maliyeti
  • Ateş Topu – Temasla patlayan bir ateş topu fırlatın, yakındaki düşmanlara X hasar verin
  • 30 Mana maliyeti
  • Buz Parçaları – Beş parça fırlatın, her biri X hasar verir. Donmuş düşmanlara X% hasar verir
  • 18 Mana maliyeti
  • Yakmak – Bir ateş demeti kanalı, düşmanları X hasara boğar. Hasar saniyede X artar, maksimum X
  • Saniye başına 20 Mana maliyeti
  • Zincirleme Şimşek – X hasar veren bir şimşek fırlatın ve X yakındaki hedefe atlayın
  • 35 Mana maliyeti
  • Donmuş Küre – Bir buz bulutu serbest bırakın ve X hasar verecek delici parçaları dışarı atın, sonra Buz Okları'na dönüşene kadar patlayın
  • 40 Mana maliyeti En iyi Diablo 4 sınıfları: İki yayı sırtlarında taşıyan üç hırsız öne bakıyor ve biri elinde bir hançerle. Hırsız - kalabalık kontrolü için en iyi sınıf Diablo 4'ün ilk oyununda olduğu gibi, Diablo 4'ün Hırsızı bir hibrit sınıftır. Hem menzilli hem de yakın dövüş kullanabilirler ve bunlar için uygun becerilere sahiptir. Yakın dövüşe odaklanmaya karar verirseniz, Hırsız kılıç ve hançer kullanabilir, uzak dövüş stratejisine karar veren oyuncular ise yay ve kiriş kullanabilir, ok ve cıvataları düşmanlara ateşleyebilir. Hırsızın ayrıca hiçbir diğer sınıfın yapamayacağı sınıf özel görevleri de vardır, bu görevlerin bazıları sığınağın içinde bulunabilir.

Hırsızı geri kalanından ayıran şey, üç sınıf uzmanlığıdır: Kombo Puanları, Gölge Diyarı ve Zafiyeti Sömürme. Gölge Diyarı, bir yakın dövüşe odaklanan bir Hırsızı hedeflerini karanlık bir boşluğa çekebilir, ancak aynı zamanda, Gölge Diyarı dışında kalan düşmanların kısa süreliğine kaybolmasına neden olan oldukça havalı yan etkisi vardır, böylece Hırsız karanlıkta önce içteki düşmanları güvenle alabilir. Boşlukta. Zafiyeti Sömürme uzmanlığı, düşman saldırılarında bir zayıflık keşfedebilir. Bu düşmanlara karşı tüm vuruşlar eleştirel vuruşlar haline gelir ve %60 artırılmış hasar verir. Kombo Puanları uzmanlığı, Hırsızın beceri kullanmak için puan biriktirmesine izin verir. Hırsızın ayrıca Diablo 2'deki Hırsız paralı askerinin kullandığı imbue etkilerine erişimi vardır. Üç imbue etkisi, herhangi bir saldırı veya beceriye bu etkileri eklemek için birleştirilebilir, böylece menzilli bir Hırsız, Sis Bombası ve Zehirli Tuzakları kullanarak savaş alanını dondurabilir. Herkesi ezen Penetrating Shot becerisini kullanarak hem yakın dövüş hem de menzilli dövüşte uzmanlaşan en iyi Diablo 4 Hırsız yapılandırması tüm işleri yapabilen biri haline gelir. Hızla bozulmuş bir düşmanı tuzaklarla ve dikenlerle debufflayın, sonra Puncture becerisiyle kombo puanları biriktirin. Kombo puanları kazandıkça, ciddi hasara neden olmaya başlayın ve Dash ve Concealment kullanarak hareket tabanlı hasar çarpanlarını kullanın.

Hırsız sınıf becerileri

Chery akıllı robot sektörüne adım atıyor Chery akıllı robot sektörüne adım atıyor
  • Gölge Diyarı – Bir saniye boyunca bağışıklı olun ve beş saniye boyunca hedef düşmanları Gölge Diyarı'na çekin. Gölge Diyarı'nda, daha gizemli, durdurulamaz ve etkilenen düşmanlara %50 daha fazla hasar verirsiniz (Ayrıca Gölge Diyarı dışındaki düşmanların kısa süreliğine kaybolmasını sağlar).
  • Zafiyeti Sömürme – Belirli düşman saldırılarındaki zayıflığı sömürebilirsiniz. Bu düşmanlara karşı tüm vuruşlar eleştirel vuruşlar haline gelir ve %60 artırılmış hasar verir.
  • Kombo Puanları – Temel saldırılarınız artık kombo puanları ekler. Bazı beceriler yüksek kombo puanları gerektirir. Puanlar zamanla kaybolur, ancak belirli beceriler belirli becerilerle puan kazandırır. Hırsız pasif yetenekler
  • Üç Pasif Yetenek - İmbue etkileri – Her pasif yetenek, herhangi bir saldırı veya beceriye belirli bir imbue etkisi ekler. Bu etkiler birleştirilebilir. Örnek imbue etkileri arasında toplamda 100% ölümcül vuruş şansı, 50% hareket hızı azalma, 200% kanama hasarı ve belirli bir süre boyunca artırılmış hasar sayılabilir. Diablo 4 Hırsız büyük yıkım becerileri
  • İğne – Bir ok fırlatın ve hedef düşman ve arkadaki herkesi X hasar verin
  • Saldırı başına beş kombo puanı kazanırsınız
  • On kombo puanı harcarsınız
  • Bu hasar yüzde artar
  • X% beş kombo puanı maliyet
  • Sis Bombası – Zehirli sis yayın, etkilenen düşmanlar zehirlenir ve bir saniye boyunca X hasar verir
  • 15 Mana maliyeti
  • Dash – Bir düşmana doğru koşun ve ona X hasar verin
  • 15 Mana maliyeti
  • Cam Tüp – Arkadaşlarınızı ve kendinizi bir anlık cam tüp ile kalkanlar, her iki saniyede bir defa X hasar koruması verir
  • 20 Mana maliyeti
  • Yarık – Bir düşmanı X hasarla yarık ve onu ikiye bölen bir yarık oluşturun, sonra Zehirli Tuzakları kullanın
  • 25 Mana maliyeti Diablo 4'teki en iyi sınıfların sıralaması Diablo 4'teki en iyi sınıfların sıralaması şu şekildedir:
  1. Necromancer – En iyi saldırı sınıfı, mükemmel kalabalık kontrolü
  2. Barbar – Yüksek hasar potansiyeline sahip, yakın dövüş uzmanı
  3. Büyücü – Güçlü alan etkisi yetenekleri, menzilli uzman
  4. Hırsız – Hem menzilli hem de yakın dövüşe uygun, kalabalık kontrolü uzmanı
  5. Druid – Çok yönlü, orta düzeyde hasar potansiyeli, AoE ve tek hedefli karışımı