Haber: Mustafa Işık

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadelede ilginç bir yöntem devreye girdi. Erbaa Belediyesi tarafından kurulan keklik ve sülün üretim tesisi, doğal dengeyi bozmadan kene ile mücadeleye katkı sağlıyor.

2008 yılında kurulan tesiste doğal dengeyi bozmadan kene popülasyonunu kontrol altında tutmak amacıyla keklik ve sülün yetiştiriciliği yapılıyor. Yetiştirilen keklikler ve sülünler her yıl bahar aylarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü işbirliği ile doğaya salınıyor.Erbaa Belediyesi Kenelerle Mücadelede Doğaya Keklik Ve Sülün Salıyor (4)Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, kene vakalarının bölgede yaygın olduğunu ve bu durumla mücadelede doğal yöntemlere önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bölgemizde kene vakaları yaygın olarak görülüyor. Bu vakalarla mücadelede doğal dengeyi bozmadan bir çözüm bulmak için bu tesisi işletiyoruz. Her yıl 500 keklik ve 1000 sülünü doğaya salarak kene popülasyonunu kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Bu sayede insan sağlığını da korumayı amaçlıyoruz."

Tokat'ta 13 proje için protokol imzalandı Tokat'ta 13 proje için protokol imzalandı

Keklik ve sülünlerin bakımı ve yetiştirilmesi özenle yapılıyor. Her gün yumurtlamaları, kuluçkaya yatırılmaları ve büyütülmeleri için gerekli çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Erbaa Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün yürüttüğü bu proje, kene ile mücadelede önemli bir rol oynuyor. Doğal dengeyi korurken insan sağlığını da gözetme adına bu proje takdire şayan bir örnek teşkil ediyor.

Erbaa Belediyesi Kenelerle Mücadelede Doğaya Keklik Ve Sülün Salıyor (3)Erbaa Belediyesi Kenelerle Mücadelede Doğaya Keklik Ve Sülün Salıyor (2)Erbaa Belediyesi Kenelerle Mücadelede Doğaya Keklik Ve Sülün Salıyor (1)