Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat U-16 Ligi'nde heyecan dorukta idi. Merkür Jet Erbaaspor ile Tokat Belediye Plevnespor, Uzunburun Sentetik Sahası'nda nefes kesen bir final maçına ev sahipliği yaptı. Bugün saat 15.30'da başlayan müsabakada, Tayfun Aras'ın hakemliğinde gerçekleşen karşılaşmada rekabet ateşi yüksekti. 

Plevnespor A Takımı Gençleri Yalnız Bırakmadı
Tokat U-16 Ligi Final maçında Merkür Jet Erbaaspor ile Tokat Belediye Plevnespor karşı karşıya geldi. Final maçında Tokat Belediye Plevnespor'un A Takım kadrosundaki futbolcular, genç yeteneklerini yalnız bırakmadı. Tribünde yerlerini alarak, takımlarını desteklemek için oradaydılar. Maç boyunca ara sıra genç futbolcuları için tezahürat eden ve onlara destek veren A Takım oyuncuları, tribünlerdeki atmosferi daha da coşkulu hale getirdi. Bu birliktelik ve dayanışma, genç oyuncular için büyük bir moral kaynağı oldu.

Erbaalı Gençler Tokat’ı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek
80 dakika sonunda Merkür Jet Erbaaspor, Buğra Baş ve Emre Uçar’ın ayağından bulduğu golle maçı 2-1 kazanarak Tokat’ı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek. Tokat Belediye Plevnespor'un tek golünü Ahmet Uğur kaydetti.

Şampiyon olan Merkür Jet Erbaaspor’uAhmn kupasını TÜFAD Başkanı Ethem Canikli takdim ederken 2. olan Tokat Belediye Plevnespor’un kupasını Erbaa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Rayif Ünal verdi.

Sivasspor’da Başakşehir maçı hazırlıkları başladı Sivasspor’da Başakşehir maçı hazırlıkları başladı

Maç sonu açıklamalar
Merkür Jet Erbaaspor’un 2-1 kazandığı maçın arından Alt yapı Antrenörü Murat Özer, Sol kanat oyuncusu Emre Uçar, Orta saha oyuncusu Buğra Baş ve Takım kaptanı ve kaleci Abdullah Yılmaz Tokat Hürsöz’e açıklamalarda bulundular. 

“Bölge Şampiyonasında İyi Bir Derece Alıp Türkiye Finallerine Kalmak”
Merkür Jet Erbaaspor Alt yapı Antrenörü Murat Özer, “Sezon başından beri ortalama altı aydır çalışıyoruz, Ferhat hocamla birlikte. İkimiz ortalama 23 tane oyuncuyla alı aydır çalışıyoruz. Zaten oyuncularımızı 11-12 yaşından beri çalışıyoruz ve devam ediyoruz. Bunun emeğinin karşılığını aldılar. İnşallah ileride daha da iyi olacağını düşünerek gruplarda da başarılı bir şekilde sezonu bitireceğiz. Hedefimiz şu doğrusunu söylemek gerekirse, Erbaaspor'un A takımına oyuncu yetiştirmek. En temel hedefimiz bu. Daha sonraki kısa hedefimiz de bölge şampiyonasında iyi bir derece alıp Türkiye finallerine kalmak.” dedi.

“Maçtan Galibiyetle Ayrıldığımız İçin Mutluyuz”
Sol kanat oyuncusu Emre Uçar, “Tokat Belediye Plevnespor’a gol attığım için çok mutluyum. Sezon başından beri çalışıyorduk. Maçtan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz, Tokat Şampiyonu olduk. Tokat’ı ve Erbaa’yı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edeceğiz.” diye konuştu.

“Çok Mutlu Oldum Takımıma Kazandırdığım İçin”
Orta saha oyuncusu Buğra Baş, “Takım olarak çok çalıştık buralara gelmek için, geçen sezonda olduğu gibi aynı şekilde çok iyi mücadele ettik. Çok çalıştık bu zamana kadar. İki defa oynadık aynı takımla. Bir maçı 3-1 kaybederken bir maçı da 3-1 kazandık. Biz daha fazla istedik, daha fazla mücadele ettik. Galibiyet geldi. Gol atmakta bana nasip oldu. Çok mutlu oldum takımıma kazandırdığım için, bir katkı sağladığım için.” açıklamasında bulundu. 

“Kazanmayı Çok İstedik ve Kazandık”
Takım kaptanı ve kaleci Abdullah Yılmaz, “Şampiyon olmak için elimizden geleni yaptık, sezon boyunca. Kazanmayı çok istedik ve kazandık. Son maçta da finalde olduğu gibi grubumuzdaki son maçta da oynadık Plevne'yle. Tabii ki o zaman yenmek nasip olmadı ama bu sefer kazandık. Elimizden geleni yaptık, çok da güzel. Takımım için elimden gelen her şeyi yaptım.” ifadelerine yer verdi.

Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (18)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (16)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (14)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (15)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (13)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (11)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (12)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (10)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (9)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (8)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (7)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (6)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (5)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (4)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (3)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (2)Erbaa’nın Gençleri Tokat Şampiyonu Oldu (1)