Türkiye Erovision'a ensan 2021 yılında katılmış ve veda etmişti. Bu yıl ilk semi-finalini yapan Eurovision 2024, dikkat çekici olaylar ve anlara sahne oluyor. Bunlardan birinini başrolü ise İsveçli şarkıcı Eric Saadeoldu. Eric Saade müzik kariyerindeki başarılarıyla ve son zamanlarda yaptığı çıkışlarla adını sıkça duyuran bir isim haline geldi. Peki, Eurovision 2024 yarışmacısı Eric Saade kimdir, kaç yaşında, nereli, neden gündemde? Eric Saade ne yaptı?İşte detaylar...

Eric Saade kimdir?

1990 Helsingborg doğumlu olan Saade, Lübnan kökenli bir baba ile İsveçli bir anne tarafından büyütüldü. Müzik dünyasına ilk adımlarını What's Up! adlı erkek grubuyla atan Saade, solo kariyerine odaklanarak gerçek potansiyelini ortaya koymaya karar verdi.

Düzce'de trafikte yarış kazayla sonuçlandı! Düzce'de trafikte yarış kazayla sonuçlandı!

Eric Saade kaç kez Eurovision'a katıldı?

2009 yılında Roxy Recordings etiketiyle yayınladığı "Sleepless" adlı şarkısı ile büyük bir çıkış yakalayan Eric Saade, adını geniş kitlelere duyurması ise Eurovision'un büyülü atmosferinde gerçekleşti. 2010 yılında "Manboy" adlı şarkısıyla İsveç'i Melodifestivalen'de temsil eden Saade, üçüncülük elde etti. Bu başarı, onun Eurovision'un kapılarını aralamasına vesile oldu. 2011 yılında "Popular" adlı şarkısıyla Melodifestivalen'e geri dönen Saade, bu sefer birinci oldu ve İsveç'i Eurovision'da temsil etme hakkını kazandı. Sahneye enerjik performansıyla çıkan Saade, ülkesine 185 puan kazandırarak üçüncülüğü elde etti.

Eurovision 2024 yarışmacısı Eric Saade neden gündemde?

34 yaşındaki Eric Saade, müzik kariyerindeki başarılarıyla olduğu kadar, son dönemde yaptığı çıkışlarla da gündemde. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2024 açılış gösterisinin yarı final açılışanda Filistin asıllı bir İsveçli olarak, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünü protesto etmek amacıyla sahneye çıkarak büyük bir ses getirdi. Koluna bağladığı Filistin kefiyesiyle yapılan bu protesto hareketi, yarışmanın yanı sıra sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Avrupa Yayın Birliği'nin Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağını duyurduğu Eurovision Şarkı Yarışması öncesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmü ve bu duruma karşı yapılan protestolar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu bağlamda Eric Saade'nin hareketi, sadece müzik dünyasında değil, uluslararası ilişkiler ve insan hakları konularında da önemli bir tartışma başlattı.