Gaziantep'in İslahiye ilçesinde meydana gelen minibüsle beton mikserinin çarpışması sonucu yaşanan kaza büyük bir üzüntüye sebep oldu. İlk belirlemelere göre, 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin de yaralandığı trajik olayda, 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi. İslahiye-Hatay kara yolunun Ağabey mevkisinde gerçekleşen kaza, plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen bir minibüsle beton mikserinin çarpışmasıyla gerçekleşti.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kaza sonrası yaptığı açıklamada, ölenlerden 7'sinin kadın olduğunu ve kazada 1'i erkek, 2'si öğrenci olmak üzere toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Yaralıların tedavisi için gerekli önlemlerin alındığını ve 2 yaralının durumunun ağır olduğunu belirtti. Bu yaralıların Gaziantep merkeze sevk edildiğini ve diğer yaralıların tedavisinin devam ettiğini aktardı.

Kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ölü sayısının 9'a yükseldiği belirtilirken, ölenlerden 4'ünün öğrenci olduğu bilgisi paylaşıldı. 10 yaralıdan 2'sinin taburcu edildiği ve diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü aktarıldı.

Niksar Belediyespor "BAL"a Devam Dedi Niksar Belediyespor "BAL"a Devam Dedi

Kazada yaşamını yitirenlerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği vurgulanırken, yetkililerin soruşturmanın detaylarını aydınlatmak için çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Bu tür trajik olayların yaşanmaması ve benzer kazaların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması umuluyor.