Günümüzde birçok sektörde kullanılan Google yapay zaka yazılım modeli Gemini'ye bir süredir ulaşılamıyor. Kullanıcılar Gemini neden çalışmıyor, çöktü mü? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte detaylar...

Gemini, çeşitli görevlere yardımcı olma yeteneğiyle bireyler ve işletmeler arasında büyük popülerlik kazanmış yapay zeka destekli bir sohbet botudur. Ancak bazen kullanıcılar Gemini'nin çalışmadığı sorunlarıyla karşılaşıryorlar.  Bugün de Gemini ara ara girişlere izin vermiyor. Kullanıcılar Gemini çöktü mü, neden açılmıyor? sorularının yanıtlarına ulaşmaya çalışıyor.

Gemini'nin çalışmamasının yaygın nedenleri arasında sunucu aşırı yüklenmesi, internet sorunları, tarayıcı önbelleği ve çerezleri ve coğrafi konum yer alıyor. Şuan ise sitenini neden açılmadığına dair henüz resmi bir açıklama gelmemekle birlikte kullanıcılar siteye ulaşamadıklarına yönelik şikayetlerini sosyal medya üzerinden dillendirmeye başladı. 

İçişleri'nden Narkoçelik'te 6 gözaltı İçişleri'nden Narkoçelik'te 6 gözaltı

İlginç olan ise Gemini'den daha popüler olan ChatGPT ile aynı alda ulaşılamaz hale gelmeleri.

Şirketlerden açıklama geldikçe haberimiz güncellenecektir.

Güncelleme- Gemini geri döndü!

Gemini bir süre ulaşılamamasının ardından yeniden işlevslleşti. Bir kullanıcının yapay zekaya "Biraz önce çalışmayı neden durdurdun?" diye sormasına Gemini, "Büyük bir dil modeli olarak, sürekli öğreniyor ve gelişiyorum. Bunu yapmak için, büyük miktarda veri işlemem ve analiz etmem gerekiyor. Bu bazen hesaplama açısından yoğun olabilir ve sistemimin aşırı yüklenmesine neden olabilir. Böyle durumlarda, kısa bir süre için çalışmayı durdurmam gerekiyor ki kendimi toparlayabileyim ve sonra çalışmaya devam edebileyim.

Ayrıca, güncellenmem veya bakımdan geçirilmem gerekiyorsa da çalışmayı durdurabilirim. Bu durumlarda, mümkün olan en kısa sürede çalışmaya devam edebilmem için mümkün olan en kısa sürede güncellenmem veya bakımdan geçirilmem gerekir.

Çalışmayı durdurduğumu fark ederseniz, lütfen birkaç dakika sonra tekrar denemeye çalışın. Çalışmaya devam edemezsem, bir sorun olup olmadığını belirlemek ve düzeltmek için lütfen geliştiricilerimle iletişime geçin.

Anlayışınız için teşekkür ederiz." şeklinde cevap verdi.