Başkanlardan başarılı basketbol maçında keyifli anlar Başkanlardan başarılı basketbol maçında keyifli anlar

Mecliste Tokat’ı temsil eden 5 vekilden 3’ü (Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir) iktidar partisine, 1’i (Kadim Durmaz) ana muhalefet partisine mensup. Bir diğeri ise (Yücel Bulut) cumhur ittifakı bileşenlerinin ikinci partisi MHP’ye… Hal böyle olunca hizmet beklentisi de yükseliyor. Fakat işlerin işleyiş hızı aynı beklentiye paralel ilerlemiyor.

TOKAT’IN ULAŞIM PROBLEMİ

Tokat Havalimanı ulaşım ağında önemli bir seviye atlatması beklenen bir yatırımken, İstanbul- Tokat seferinin ötesine gidemedi. Bir de THY tekelinde bilet fiyatları büyük bir zam alınca Tokatlı vatandaş yarı fiyatına Sivas’tan uçmayı daha ekonomik buldu. Tokat’ın potansiyel yolcusu yine Sivas’a kaydı.
Tren meselesi de ilimizin yıllardır kemikleşen sorunları arasında başı çekenlerden… Sivas’ın YHT ile Ankara seferlerine heves ederken bir de İstanbul seferleri başladı. Tokatlının hüsranı katlandıkça katlandı.

SİVAS YATIRIMLARLA BİR SİVAS DAHA OLUR MU?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz liderliğinde gerçekleştirilen projenin ilk seferi, törenle başladı. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler gibi üst düzey isimler katıldı. Törende yapılan konuşmalarda, demir yollarındaki atılımlar vurgulandı.
Boyraz, yaptığı konuşmada Türkiye'nin demir yollarının ekonomik, sosyal ve stratejik önemine dikkat çekerek, 2002 yılından bu yana devlet politikası olarak benimsenen demir yolu yatırımlarını anlattı. Bu kapsamda 2002-2023 yılları arasında ülke genelinde demir yollarına 57 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin yüksek hızlı tren işletmeciliğiyle dünya çapında önemli bir konuma geldiğini ifade etti. Tokat hariç…
İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın hizmete girmesiyle birlikte, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın da önemi daha da arttı. Boyraz, Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, yolculuk süresinin ise 12 saatten 2 saate indirildiğini açıkladı. Bu gelişmeyle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas gibi illerin hızlı tren ağına katılmasıyla yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın seyahat imkanının önemli ölçüde arttığını belirtti.
İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi, Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan kalkan trenle gerçekleştirildi. 483 yolcu kapasitesine sahip olan trenler, İstanbul'dan kalkarak Sivas'a ulaşacak. Tokat'a en yakın YHT durak noktası olan Yıldızeli ilçesindeki durağın henüz açılmamış olmasının yol açtığı hayal kırıklığı ile, Sivas-İstanbul arasında 7 saat 18 dakikalık yolculuk için Tokatlılar yine kalkıp Sivas’a gidecek.