Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan İbrahim Çeçen, başarılı kariyeri ve hayırseverlik çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Peki, İbrahim Çeçen kimdir, kaç yaşında, nereli? İbrahim Çeçen ne iş yapar, oğlu ve eşi kim? İşte detaylar...

Galatasaray - Fenerbahçe VAR Hakemi Fabio Maresca nereli, kaç yaşında? Fabio Maresca kimdir? Galatasaray - Fenerbahçe VAR Hakemi Fabio Maresca nereli, kaç yaşında? Fabio Maresca kimdir?

İbrahim Çeçen kimdir?

İbrahim Çeçen, Türk iş insanı ve hayırseverdir. 1941 yılında Ağrı'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ağrı'da tamamladıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İnşaat sektöründe kariyerine 1964 yılında adım atmış ve 1969 yılında İçtaş İnşaat'ı kurmuştur. Halen inşaat, enerji, turizm, sanayi, hava ve liman işletmeciliği sektörlerinde otuzdan fazla şirketin bağlı olduğu IC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

İbrahim Çeçen, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra eğitim alanında da önemli katkılarda bulunmuştur. 1984 yılından itibaren karşılıksız eğitim bursları vererek gençlerin eğitimine destek olmuş ve bu hizmetlerini daha kurumsal bir yapıda yürütmek amacıyla 2004 yılında IC İbrahim Çeçen Vakfı'nı kurmuştur.

Eğitim, sağlık, spor ve sanat alanlarında ülkesine önemli katkılarda bulunan İbrahim Çeçen, 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirilmiştir.

İbrahim Çeçen, iş dünyasındaki liderliği, hayırseverlik çalışmaları ve ülkesine olan katkılarıyla tanınmaktadır.

İbrahim Çeçen'in oğlu kimdir?

İbrahim Çeçen'in oğlu Fırat Çeçen, yönetim alanındaki başarılı kariyeriyle dikkat çekiyor. IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmasının yanı sıra, aynı zamanda şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olarak da aktif bir rol üstlenmektedir.

İbrahim Çeçen'in eşi kimdir?

IC HOLDİNG'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın İbrahim ÇEÇEN Bey'e ve eşi Nezahat ÇEÇEN Hanım'a, okullarının adına yaptıkları destekler için içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. İbrahim Çeçen Vakfı'nın okullarına sağladığı katkılar, eğitim alanındaki önemli çalışmalarıyla öne çıkmaktadır.