Apple'ın iPhone'larında sunulan NFC özelliği, mobil ödemelerden veri paylaşımına kadar geniş bir kullanım yelpazesi sunarken, etkinleştirmesi oldukça basit bir süreçtir. Peki, iPhone'da NFC var mı 2024? iPhone NFC nasıl açılır? İşte detaylar...

iPhone'da NFC var mı 2024?

NFC'yi iPhone'da Kullanma Kılavuzu

NFC Nedir?

NFC, Yakın Alan İletişimi anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu teknoloji telefonunuzun yakınındaki diğer NFC uyumlu cihazlar veya etiketlerle iletişim kurmasını sağlar. Telefonunuzu bir ödeme cihazına dokundurarak ödeme yapmayı deneyimlediyseniz, zaten NFC'yi kullandınız demektir.

Ancak bu teknolojinin başka pek çok uygulaması vardır. Ev için NFC etiketleri satın alabilir ve Shortcuts uygulamasını kullanarak telefonunuzda eylemler tetikleyebilirsiniz. Örneğin, bir bitkiye bir NFC etiketi eklerseniz, bitkiyi suladığınız her seferde iPhone'unuzu yakınına getirerek belirli bir gün sayısında tekrar sulamanız için size hatırlatma yapacak bir otomasyonu tetikleyebilirsiniz.

İşletmeler ayrıca bu teknolojiyi kullanarak iPhone'unuzda uygulama kliplerini tetikleyebilir. Bunlar telefonunuzda yüklü olmayan hafif uygulamalardır ve yemek siparişi vermek veya scooter kiralamak gibi şeyler yapmanıza olanak tanır.

iPhone'da NFC Nasıl Kullanılır?

NFC'yi kullanmak oldukça basittir. İşte iPhone'da NFC'yi nasıl kullanacağınız:

NFC'yi Etkinleştirmek Eski modellerde, iPhone'unuzda NFC'yi manuel olarak etkinleştirmeniz gerekebilir.

iPhone 8 veya iPhone 7'niz varsa, ekranın altından yukarı doğru kaydırarak Kontrol Merkezini açın. Öte yandan, Face ID kullanan daha yeni iPhone modelleri sahipleri, ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırarak Kontrol Merkezini açabilirler. NFC Tag Reader simgesine dokunarak NFC'yi etkinleştirin. Artık NFC'yi diğer cihazlar veya etiketlerle etkileşime girmek için kullanabilirsiniz.

Hangi iPhone'lar NFC Okuma İzni Veriyor?

NFC Tag Reader'ı Kontrol Merkezi'ne ekleyemiyorsanız, telefonunuz otomatik Arka Plan Etiketi Okuma kullanır veya iPhone'unuz yerel NFC özelliklerine sahip değildir. NFC'yi destekleyen iPhone'ların tam listesi şöyledir:

Arka Plan Etiketi Okuma: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro ve 14 Pro Max iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max ve 13 Mini iPhone SE (3. Nesil) iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max ve 12 Mini iPhone SE (3. nesil) iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max iPhone SE (2. nesil) iPhone XS ve XS Max iPhone XR Manuel NFC Tag Reader: iPhone X iPhone 8 ve 8 Plus iPhone 7 ve 7 Plus iPhone 6 modelleri NFC'yi destekler, ancak NFC okuyucusuna erişmek için üçüncü taraf bir uygulama gereklidir. Bu nedenle, Kontrol Merkezi'nde Manuel NFC Tag Reader'ı bulamazsınız.

NFC'yi Kullanmak iPhone'da NFC'yi kullanmak oldukça basittir. Yapmanız gereken tek şey, iPhone'unuzu NFC etiketi veya cihaza yakın bir mesafede getirmektir.

iPhone XR veya daha yeni bir model kullanıyorsanız, ekranı açmak için iPhone'unuzu uyandırın ve Arka Plan Etiketi Okuma etkinleştirilecektir. iPhone 7, 8 veya X kullanıyorsanız, yukarıdaki adımları izleyerek NFC Tag Reader'ı etkinleştirin. iPhone'unuzu NFC etiketi veya cihaza yaklaştırın. Ekranınızda bir bildirim görünecektir ve bir NFC öğesi algılandığını belirten bir bildirim alacaksınız. Bildirime dokunun.

Microsoft, Şifresiz Giriş Yöntemiyle Hesap Güvenliğini Yeniden Tanımlıyor Microsoft, Şifresiz Giriş Yöntemiyle Hesap Güvenliğini Yeniden Tanımlıyor

NFC'yi Kullanarak Otomasyonları Tetikleme Diğer cihazlardan NFC verilerine erişmenin yanı sıra, kendi NFC etiketlerinizi satın alabilir ve kendi otomasyonunuzu tetiklemek için bunları kullanabilirsiniz. Bunları yatağa gittiğinizde ışıkları kapatmaktan çamaşır makinesini çalıştırmaya kadar her şey için kullanabilirsiniz.

Shortcuts uygulamasını açın. Otomasyon sekmesine dokunun. Artı (+) simgesine dokunarak yeni bir otomasyon oluşturun. Kişisel Otomasyon Oluştur'u seçin. Tetikleyici olarak NFC'yi seçin. Tarama yapmak için Dokunun. Taramaya hazır mesajını gördüğünüzde, iPhone'unuzu kullanmak istediğiniz NFC etiketine yakın tutun.

Bu kılavuz sayesinde iPhone'unuzda NFC'yi kullanmak artık çok daha kolay!