Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden biri olan Koç Metalurji, halka arz oluyor. Yatırımını bu şirketten yana yapmak isteyen yatırımcılar şirket hakkında detayları merak ediyor. Peki, Koç Metalurji kimin, şirket ne iş yapar? Koç Metalurji halka arz katılım endeksine uygun mu? Koç Metalurji halka arzı ne zaman, hissesi ne kadar? İşte detaylar...

Koç Metalurji kimin? ne iş yapar?

Koç Metalurji, çelik sektöründe önemli bir konuma sahip. Şirketin sahibi olan Adil Koç'un serveti ve iş hayatındaki başarıları göz önüne alındığında, Türk iş dünyasındaki etkisi oldukça büyük.

Kardeş kentler yemekte buluştu Kardeş kentler yemekte buluştu

Adil Koç kimdir?

Adil Koç, 2 Aralık 1975 tarihinde Şanlıurfa ilinde doğmuştur. İş hayatına 1990'larda demir-çelik ürünleri ticareti ve imalatıyla başlamıştır. 1993 yılında kurulan Koç Haddecilik Teks. İnş. San. ve Tic. A.Ş.'nin unvanı değişikliği sonrasında Koç Metalurji A.Ş. olarak adlandırılmıştır. Adil Koç, bu şirketin kurucu ortağı ve %100 hisseye sahiptir.

Koç Metalurji ne iş yapar?

Koç Metalurji'nin 1993 yılında kurulmasıyla birlikte çelik sektöründe faaliyet göstermeye başlaması, Türkiye'nin sanayi alanındaki yükselişine katkı sağladı. Hatay merkezli olan şirketin üretim tesisleri Osmaniye ve Payas'ta bulunuyor. İnşaat demiri, haddehane demiri, profil demiri ve kangal demiri gibi çeşitli ürünler üreten Koç Metalurji, hem Türkiye'nin iç pazarında hem de yurt dışında önemli bir paya sahip.

Adil Koç serveti ne kadar?

Adil Koç, Koç Metalurji haricinde Adil Koç Gayrimenkul A.Ş, Eyyüpoğlu Holding A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Hatay Yağları Türk A.Ş’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Hacı Eyyüp Koç Vakfında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

Koç Metalurji'nin değeri ne kadar?

Koç Metalurji'nin 20.5 lot fiyatı ile piyasa değeri ise 9 milyar 327 milyon TL'dir.

Koç Metalurji halka arzı ne zaman, hissesi ne kadar?

Koç Metalurji halka arz tarihleri henüz açıklanmadı. Koç Metalurji’nin 125.000.000 payının, 20,50 TL fiyattan halka arzına onay verildi.

Koç Metalurji (KOCMT) katılım endeksi

Koç Metalurji A.Ş. halka arzının katılım endeksine uygun olup olmadığı, yayınlanması beklenen onaylı izahnamedeki borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri bilgi formuna göre belli olacaktır. 

Adil Koç'un liderliğindeki Koç Holding ve Koç Metalurji, Türkiye'nin sanayi ve ekonomi alanındaki gücünü artırmaya devam ediyor. Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından biri olan Adil Koç, gelecek projeleri ve yatırımlarıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam edecek gibi görünüyor.