Müslüman alemi için iki dini bayramdan biri olan Kurban Bayramı, bu sene de coşkuyla kutlanacak. Hicri takvimin 10. günü olan Zilhicce ayında başlayan ve dört gün süren bu kutsal bayramda, Müslümanlar Allah'a olan şükranlarını sunmak ve ona yakınlaşmak için kurban kesiyorlar. Kurban Bayramı, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı bir bayram olarak biliniyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek 2024? Kurban Bayramında 9 gün tatil var mı? İşte detaylar...

ADD Keşan Şubesi’nden 19 Mayıs açıklaması ADD Keşan Şubesi’nden 19 Mayıs açıklaması

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek 2024?

2024 yılında Kurban Bayramı'nın tarihleri belli oldu. Bayram tatili, 15 Haziran Cumartesi günü arife günü ile başlayacak. Arife gününde öğleden sonra bayram izni başlayacak. Bayramın birinci günü 16 Haziran Pazar, ikinci günü 17 Haziran Pazartesi, üçüncü günü 18 Haziran Salı ve dördüncü günü ise 19 Haziran Çarşamba günü olacak.

Kurban Bayramında 9 gün tatil var mı?

20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerinin de hükümet tarafından tatil ilan edilmesi halinde, Kurban Bayramı tatili hafta sonlarıyla birlikte toplam 9 güne çıkabilir. Bu konuda resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Bu özel günlerde Müslümanlar, birbirlerini ziyaret ederek ve hediyeleşerek dostluk bağlarını güçlendiriyorlar. Aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardım ederek, onların da bayramlarını kutluyorlar. Kurban Bayramı, Müslüman toplumlar için manevi bir atmosfer oluştururken, toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir zaman dilimi olma özelliği taşıyor.