İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçilen Müsavat Dervişoğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri mercek altına alınıyor. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Müsavat Dervişoğlu babası kim, şirketleri? İşte detaylar...

Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Fatsalı bir ailenin çocuğu olarak doğan Dervişoğlu, eğitimine Fatsa'da başladı ve Ankara, Fatsa ve Samsun'da lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimine Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde başlayan Dervişoğlu, 1980 askeri darbesi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Ancak daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde işletme alanında lisansını tamamladı.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nde çeşitli görevler üstlenerek başlayan Dervişoğlu, özellikle Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Sonrasında Milliyetçi Çalışma Partisi'nin çeşitli kademelerinde görev aldı ve MHP İzmir İl Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti'de mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2019'da İYİ Parti meclis grubu başkanvekili olarak atanmış ve 27. dönem İzmir milletvekili seçilmiştir.

Bıçaklı saldırıya uğrayan üniversiteli kurye Ata Emre Akman kimdir? Katili yakalandı mı? Bıçaklı saldırıya uğrayan üniversiteli kurye Ata Emre Akman kimdir? Katili yakalandı mı?

Son olarak, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda İYİ Parti'nin genel başkanı seçilmiştir.

Müsavat Dervişoğlu Alevi mi?

Dervişoğlu'nun eşi Nahide Dervişoğlu ve kızı Zeynep Dervişoğlu'dur. Müsavat Dervişoğlu'nun Alevi olup olmadığına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Müsavat Dervişoğlu babası kim?

1960 yılında Ankara'da dünyaya gelen Dursun Müsavat Dervişoğlu, Fatsalı bir ailenin ferdi olarak hayata gözlerini açtı. Annesi Neşide Dervişoğlu ve babası Avukat Nail Dervişoğlu'nun oğlu olarak büyüdü.