Öğretmen atamaları için yeni bir mülakat sistemi tasarlanıyor. Yeni sistemde öğretmen adayları, 14 haftalık ders konularından sorumlu olacaklar ve mülakatlar 45 dakika sürecek. Ayrıca, mülakatlar kamera ile kaydedilerek şeffaflık sağlanacak.  Türkiye'de öğretmen atamaları sürecinde önemli bir değişiklik yaşanıyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yakın zamanda Türkiye genelinde çeşitli öğretmenlik dallarına toplamda 20 bin yeni atama yapılacağını duyurmuştu. Tekin açıklamasında sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594 ve İngilizce için ise 968 atamanın yapılacağını belirtmişti. 

Öğretmen adaylarına, mülakat öncesinde sistem üzerinden mesaj yoluyla sorumlu oldukları ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Bu bilgilerle adaylar, mülakata hazırlanma imkanı bulacak. Mülakatlarda adaylara sadece belirlenen konu dâhilinde sorular yöneltilecek ve genel kültür soruları sorulmayacak. 
Her adaya bir "kod" verilerek, mülakatı yürüten heyetin adayın kimliğini bilmemesi sağlanacak. Böylece objektif bir değerlendirme yapılması hedefleniyor. Adaylar, mülakat sırasında sorulan soruları ve verdikleri cevapları imzalayacaklar. Değerlendirme Komisyonu, öğretmen adayını, mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak ve adaylar salondan çıkmadan puanını  hemen öğrenecek. Verilen puanlar, sisteme girildikten sonra değiştirilemeyecek.

Xbox Platformuna Bu Hafta Hangi Oyunlar Geliyor Mayıs 2024? Xbox Platformuna Bu Hafta Hangi Oyunlar Geliyor Mayıs 2024?

Bu değişiklikler, yönetmelik değişikliği ile resmiyet kazanacak. Yeni mülakat sistemi, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atamalarında adil ve şeffaf bir süreç yürütme amacını taşıyor.