TBMM'de kanun teklifi görüşmeleri sürecek TBMM'de kanun teklifi görüşmeleri sürecek

Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisede meydana gelen trajik bir olay, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı. Peki, Okul müdürü İbrahim Oktugan kimdir? Öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan kaç yaşındaydı, nereli, eşi kim? İşte detaylar...

Okul müdürü İbrahim Oktugan kimdir?

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde yaşanan acı olayda hayatını kaybeden İbrahim Oktugan, eğitim camiasında köklü bir geçmişe sahip önemli bir isim olarak tanınıyordu.

İbrahim Oktugan kaç yaşında?

74 yaşındaki Oktugan, öğrencisi tarafından okulda silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Eğitim alanında 56 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan Oktugan, özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'nde müdürlük yapıyordu. Eyüp İlçe Müdürlüğü görevini üstlenen ve Eyüp'teki birçok okulda çalışmış olan Oktugan, eğitime olan bağlılığıyla biliniyordu. Ayrıca, ODTÜ gibi önemli bir üniversitede de görev almıştı. Düğmeciler Mahallesi'nde ikamet eden Oktugan, uzun yıllar boyunca eğitime adamış bir isim olarak tanınıyordu.

İbrahim Oktugan neden öldü, kim öldürdü?

Ibrahim Oktugan I Öldüren

Eyüpsultan'da yaşanan trajik olay, 17 yaşındaki bir Iraklı lise öğrencisi olan Y.K.'nın, kendisini okuldan atıldığını iddia ettiği okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla saldırmasıyla gerçekleşti. Olayın hemen ardından Y.K. polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Ancak, saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Oktugan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Bu acı olay, eğitim camiasında derin bir üzüntüye sebep oldu ve okul güvenliği ile öğrenci-müdür ilişkilerinin önemi bir kez daha vurgulandı.

Eyüpsultan ilçesinde, okul müdürü İbrahim Oktugan, odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, Alibeyköy Mahallesi'nde bulunan özel bir lisede gerçekleşti. İbrahim Oktugan'ın ölümüyle ilgili detaylar kamuoyunda büyük bir şok yaratırken, saldırganın okuldan atılmasından dolayı müdürü hedef aldığı belirtildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saldırganın silahla liseye girişi ve çıkışı belirlendi. Yaşanan bu trajik olayın ardından, İbrahim Oktugan'ın odasında yapılan saldırı sonucunda ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.