ABD'li yazar Paul Auster, akciğer kanseriyle ilişkili komplikasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Peki, Paul Auster kimdir, nereli? Paul Auster hastalığı nedir, neden öldü? İşte detaylar...

Paul Auster kimdir?

Fransa'da üç yıl geçiren Auster, bu süreçte Fransız yazarların eserlerini çevirirken kendi eserlerini de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dergilerde yayınladı. New York'a döndükten sonra, 1982'de otobiyografisi "Yalnızlığın Keşfi"ni yayınladı ve 1987'de "New York Üçlemesi" adlı eseriyle edebiyat dünyasında tanındı.

"New York Üçlemesi"nin bir parçası olan "Cam Kent", ilk başta birçok yayıncı tarafından reddedilmiş olsa da sonradan 1985'te yayınlandı. Auster daha sonra bir dizi roman, öykü kitabı ve anı kaleme aldı. Yazdığı eserler, anlatım tarzı ve karakterlerin kimlik ve benlik kavramlarına getirdiği sorgulamalar nedeniyle edebiyat dünyasında önemli bir yer edindi.

Auster, kariyeri boyunca edebi postmodernizmi ustalıkla kullandı ve eserlerinde sıradışı anlatım teknikleriyle dikkat çekti. Özellikle, hikayeler anlatmak için geleneksel kalıpları ters yüz etme ve yeni yaklaşımlar geliştirme konusundaki tutkusuyla tanındı.

Auster'ın eserleri arasında romanlar, şiirler, makaleler, anılar ve otobiyografilerin yanı sıra senaryolar da bulunmaktadır. Bazı senaryoları yönetmenler tarafından filme çekilmiş ve birçok ödül kazanmıştır. 30 Nisan 2024'te Brooklyn'deki evinde vefat eden Auster, edebi mirasını ve yenilikçi yaklaşımını geride bıraktı.

Gültan Kışanak kimdir, kaç yaşında, nereli? Gültan Kışanak mesleği ne, Alevi mi? Gültan Kışanak kimdir, kaç yaşında, nereli? Gültan Kışanak mesleği ne, Alevi mi?

Paul Auster hastalığı ne, neden öldü?

ABD'li yazar Paul Auster, akciğer kanseriyle ilişkili komplikasyonlar nedeniyle 30 Nisan'da, 77 yaşında hayata veda etti. Auster, 3 Şubat 1947'de New Jersey'de doğdu ve Columbia Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı ve Karşılaştırmalı Edebiyat eğitimi aldıktan sonra Fransa'ya taşındı.