Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Senegal Cumhuriyeti arasında yapılan işbirlikleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Senegal Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye Türkiye ve Senegal arasında özellikle eğitim alanında yapılan anlaşmalardan son derece mutlu olduğunu belirterek “Özellike Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi öğrencilerimize kapılarını açıyor. Öğrencilerimizle yaptığımız görüşmelerde son derece mutlu olduklarını Senegal Kültürünü de burada yaşattıklarını ve bunun çok değerli olduğunu” ifade etti.

Tokat’ın komşusunda vahşet: 5 gözaltı! Tokat’ın komşusunda vahşet: 5 gözaltı!

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz da, Senegal Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye ve Senegal heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Üniversite olarak her zaman yanlarında olduklarını desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini söyledi. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri, Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Genel Sekreter Prof. Dr. Muhittin Demiray, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şahin Sözen de hazır bulundu.

Ziyaret sonrasında Senegal Heyeti Tokat ve Karabükte eğitim gören Senegalli öğrencilerin 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kültür Günü etkinliğine katıldı. Öğrenciler etkinlikte Senegal’in tarihçesi, oyunları ve kıyafetlerinin sergilediler. Etkinlik sonrasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ‘nde  eğitim gören Senegalli öğrenciler Senegal Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye ve Elçi Müsteşar Cheikh Diallo’ya, Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şahin Sözen’e ve TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Akgül’e plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.