Haber: Mustafa Işık

Tokat'ta, su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında su ürünleri avcılığına yönelik yasaklar başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğlere göre, hem ticari hem de amatör amaçlı avcılık faaliyetleri bu dönemde durdurulacak.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il sınırları içindeki tüm sularda bu dönemde avcılık yapılması yasaklandı. Yasak, Tokat'taki Ataköy ve Çamiçi Baraj Gölleri ile Akbelen Göleti ve Harami Deresinde yıl boyu sürecek şekilde genişletildi. Bu alanlarda avlanmak tamamen yasaklanırken, yasak döneminde balıkçı kayıklarının karaya çekilmesi ve avcılık malzemelerinin kıyıda veya kayıklar içinde bulundurulması yasaklandı.

Yasak süresince, su ürünlerinin satışı, nakli veya imalatı da kesinlikle yasak. Yasak öncesi avlanan ve satışa sunulacak ürünler için stok tespiti yapılması gerekiyor. Bu tespit, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içinde ilgili il veya ilçe müdürlüklerine başvurularak yapılacak.

Tokat 1. Amatör Ligi’nde Yarı Finale Hangi Takımlar Yükseldi? Tokat 1. Amatör Ligi’nde Yarı Finale Hangi Takımlar Yükseldi?

Avcılık yasağına uymayanlara 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacak. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, yasaklara uyulmasının sürdürülebilir balıkçılık ve balık nesillerinin korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Şahin, balıkçıların ve amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini belirtti.

433950405 741952398055839 2172481705637132235 N