Tokat Valiliği, Vakıflar Tokat Bölge Müdürlüğü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi, Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği işbirliği ile Tokat Mevlevihanesi güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Yıldırım'da Kadın Spor Merkezi ilaçlandı Yıldırım'da Kadın Spor Merkezi ilaçlandı

            Behzat Semti’ndeki tarihi Tokat Mevlevihanesi’nde her ay planlı bir etkinlik olacağının müjdesi veriliyor. Tokatlılar bu güzel mekanda hemen her ay bir güzel kültürel programı takip etme imkanı bulacaklar.

SEMA MUKABELESİ

            Tokat Valiliği, Vakıflar Tokat Bölge Müdürlüğü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi, Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği işbirliği ile Tokat Mevlevihanesi’nde sema mukabelesi olacak. Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede SEMA MUKABELESİ’nin 28 Nisan 2024 Pazar günü akşamı (bugün) olacağı duyuruldu. Küçek Mustafa Dede’nin Bayati Ayin-i Şerifi ile gerçekleşecek Sema Mukabelesi saat 19.45’te Tokat Mevlevihane Vakıf Eserleri Müzesi bahçesinde başlayacak. Araştırma görevlisi Hasan Zahid Yurdakül’ün sanat yönetmeni olduğu mukabelede Sema Heyeti Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği’nden geliyor. Heyet Başkanı Celaleddin Sumamış, mutrıbanda Halil İbrahim Güneşer (ney), Fatih Yeter (ney), Hasan Zahid Yurdagül (kudüm ve hanende), Faysal Arpaguş (hanende), Cevahir Korhan Işıldak (klasik kemençe), Aziz Destegül (Ud), Ozan Özçelik (kanun), Abdulkadir Uğraşan (Tanbur) yer alacak.