Türkiye İttifakı Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Eray Gürses, Tokat Hürsöz gazetesine gerçekleştirdiği ziyarette 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Tokat Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Tokat Belediye Başkanı Adayı Av. Eyüp Eroğlu’nu desteklediklerini vurguladı.

Mardin'de turizm denetim komisyonu kuruldu Mardin'de turizm denetim komisyonu kuruldu

            Genel Başkanlığını Sinan Oğan, Tokat İl Başkanlığını Fırat Kasım Dürgen’in yürüttüğü Türkiye İttifakı Partisi’nin Tokat Belediye Başkanlığı’nda ortak kararla Eyüp Eroğlu’nu desteklemelerinin gerekçelerini anlatan Merkez İlçe Başkanı Eray Gürses, “Türkiye İttifakı Partisi Tokat Teşkilatı olarak parti yönetimimizin ve bizimle beraber yol yürüyen kıymetli teşkilat üyelerimizin ortak kararı olarak, milliyetçi düşünce ve ülkümüzü hedef alarak Tokat Merkez yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanımız sayın Eyüp Eroğlu’nu destekleme kararı aldığımızı daha önceden hem yazılı basında hem de düzenlemiş olduğumuz İttifak Gecemizde bildirmiştik. Aldığımız bu ittifak kararımızın ilk günkü gibi arkasında olduğumuzu kıymetli Başkanımıza desteklerimizin sonuna kadar devam edeceğini ve zafere hep birlikte el ele ulaşacağımızı bir daha yinelerek, yapılacak olan seçimlerin hem ilimize hem de partimiz adına güzel noktalara ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.

MİLLİYETÇİ DUYGULARLA ŞAHSA ODAKLANMAK GEREK

            Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Türkiye İttifakı Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Eray Gürses ile sohbetinde, Onu daha yakından tanımak için “Eray Gürses kimdir?” sorusuna yanıt istedi. 1992 yılı Tokat Merkez doğumlu, Atatürk Lisesi’nden mezuniyeti sonrası KKTC’de Uluslararası İlişkiler ve Siyasal Bilgiler okuduğunu, siyasete atılarak gönül verdiği Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev aldığını, Ülkü Ocaklarında merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile birlikte yol yürüdüğünü belirtti. Kıbrıs’tan sonra bir müddet Kütahya’da yaşadığını, son iki yıldır Tokat’a dönerek iş hayatını devam ettirdiğini, yolunun Sinan Oğan ile kesiştiğini ve İttifak Partisi’nde yeniden siyasete atıldığını dile getirdi. Milliyetçi duygularını belirten Eray Gürses “milliyetçi duygularım hiçbir zaman eksilmedi. Milliyetçi duyguların yerelde parti gözetmeksizin şahsa odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Şehri Emin denilerek Osmanlı’dan günümüze gelen makamı emanet edeceğimiz şahsın gerçekten bu halkın abisi, evladı, kardeşi olabilecek düzeyde olmasıdır. Bizim, teşkilatımızın gördüğü, ortak karar aldığı adayımız Eyüp Eroğlu’dur. Milliyetçilik denildiğinde tek bir partide toplanmaktan ziyade memleketin nabzını kontrol ederek ona göre karar veriyoruz. Gerçekten milliyetçileri, milliyetçi duygulara sahip olanları bir araya getirerek karar mercilerinde olmasını sağlamak istiyoruz. Partimizin istediği budur.” diyerek sözlerini tamamladı.