Yargıtay Birinci Başkan Vekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı olarak atanan Ahmet Ömeroğlu'nun hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Peki, Ahmet Ömeroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, evli mi, çocuğu var mı? İşte detaylar...

Ahmet Ömeroğlu kimdir?

05 Mart 1969'da doğan Ahmet Ömeroğlu, İvriz Öğretmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden diploma almış ve meslek hayatına adım atmıştır. Askerlik görevini Hademköy/İstanbul'da kısa dönem olarak tamamlamıştır.

Hakimlik kariyerine Ankara'da başlayan Ömeroğlu, çeşitli il ve ilçelerde görev almıştır. Ürgüp/Nevşehir, Kırlıova/Bingöl, Dalaman/Muğla gibi farklı şehirlerde hakimlik yapmış, ardından Zile/Tokat, Mardin ve Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı gibi stratejik pozisyonlarda da bulunmuştur.

Yargıtay Üyeliği'ne 15 Aralık 2014 tarihinde seçilen Ömeroğlu, üçüncü ceza dairesi üyesi olarak görev yaparken, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından 08 Mayıs 2024 tarihinde Birinci Başkan Vekilliği'ne (Ceza Bölümü) seçilmiştir. 

Bursa İnegöl’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Bursa İnegöl’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Ahmet Ömeroğlu'nun yargı kariyerindeki yükselişi, bilgi birikimi ve deneyimiyle sağlam temellere dayanmaktadır. İngilizce bilen Ömeroğlu, uluslararası ilişkilerde de aktif rol alabilmektedir. Ailesine bağlı biri olarak tanınan Ömeroğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.