TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Üniversite Yeniler Kulübü ve İhtisas Akademi ortak daveti ile 27 Aralık Cuma günü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda tertip edilen “Türkiye'nin Yeni Dünya Düzenindeki Yeri ve Türkiye Yüzyılı” konferansının konuşmacısıydı.
REKTÖR YILMAZ: “ÜNİVERSİTELER DEĞİŞİM SÜRECİNİN EN DİNAMİK KURUMLARI”
Saat 14.00’da başlayan konferansın açılış ve selamlama konuşmasını Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yaptı. Rektör Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, “Küresel sistem, sürekli değişen dengeler ve yeni iş birliği alanlarıyla birlikte bizden yeni yöntemler, yeni bakış açıları talep ediyor. Üniversiteler ise bu değişim sürecinin en dinamik kurumlarıdır. Zira bilgi üretmek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak; bilhassa ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlamak bizim temel vazifemizdir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak, bu misyonumuzu ve sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirme gayretindeyiz” dedi. İstiklâl Marşı’mızın şairi, Milli Mücadele ruhunun abidevi şahsiyeti Mehmet Âkif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Milli Şairimizi rahmetle yâd ettiğini ifade etti. Av. Yusuf Beyazıt’a katkıları ve konferansa katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN ÖNCELİKLİ HEDEF YENİ ANAYASA
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin karşısına çıktığı konferansta Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye Yüzyılı için öncelikli hedeflerinin yeni Anayasa hazırlamak olduğunu vurguladı. Beyazıt, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anarak konferans konuşmasına başladı. Güncel durum bağlamında Türkiye’nin stratejik önemine vurgu yaptı. Ülkemizin dünyadaki saygınlığı konusunda bilgiler aktardı. Türk dünyası ile bütünlük, ekonomik ilerleme, yeni anayasa ve gelecek planları konusunda açıklayıcı ve ayrıntılı bilgileri dinleyicilere aktardı.
GENÇLERİN TÜRKİYE YÜZYILI
Av. Yusuf Beyazıt, Türkiye Yüzyılı demenin bilhassa Türk gençliği için önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Biz Türkiye Yüzyılı deyince, bu gençlerimizin yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılını kuracak olanlar gençler olacaklar. Milletimizi, bayrağımızı, devletimizi seviyoruz. Milletimizle gurur duyuyoruz. İyi ki bu milletin efradı, bu milletin vatandaşıyız. Gençlerimizin olduğu her yerde bu mana bu iklim olacaktır. Hem siyaset hem finans olarak yeni Dünya Düzeninin Türkiye Yüzyılı olmasını istiyoruz. Türk Dünyası ete kemiğe büründü. Türkiye oyun kuran, masa kuran, masada oturanları belirleyen bir güç oldu. En önemli hedefimiz yeni Anayasamızı bu milletin kabulü ile buluşturmak. Şuan ki Anayasamız darbe anayasasıdır. Kurumların vesayetini siyasetin üzerine boca eden bir anayasadır. 1987’den buyana 184 değişikliğe tabi oldu. Kırk yamalı bohçadır. Anlam, kelime, ruh bütünlüğü kaybolmuştur. Anayasa değişmesin demek ilkellikten başka bir şey değildir. Bu millet Kanuni Esası yapmış bir millet. Mustafa Kemal zamanında 1921 ve 1924 Anayasasını yapmış bir Millet. İlk 3 maddeyi muhafaza ederek yeni anayasa yapılacak. Bizim en önemli değerimiz, zenginliğimiz meshepleri, görünüşleri ne olursa olsun insan temelli, farklılıklarımızla bir olabilmektir." İfadelerini kullandı.
SOSYAL HAKLAR DÜZENLENECEK
Av. Yusuf Beyazıt, yeni anayasa gelecekte robotların çalışma hayatında var olacağına dikkat çeken ve sosyal haklar bağlamında düzenlemeler yapılacağına dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, “Anayasada sosyal haklarla ilgili bazı düzelmelerin yapılmasında fayda var. Biz sosyal haklarla ilgi düzenlemeleri yapmazsak yakın gelecekte üç beş seneye kadar çok fazla zamanda değil Robotlar fabrikalarda çalışmaya başlayacak. Bu noktada Fabrika da Üç bin kişi çalışıyor ise bu Üç bin kişiyi kapının önüne koyacaklar. Patronlar robotla bunu işlerini götürecek. Daha ucuz, yirmi dört saat çalışabilir, Sendika derdi yok. Yemek istemiyor, içmek istemiyor, sadece programlamış şekilde işini yapıyor. Biz bu yeni anayasada patronlara diyeceğiz ki robotlardan istifade edilebilir ama belli sayıda insan emeği, canlı insan gücü buralarda muhafaza edilecek diyeceğiz. Asgari gelir ondan sonra buralarda yine yeni istihdam politikalarını değerlendirmiş olacağız. Bu sosyal hakları yaparken daha geniş bir düzenlemeyle inşallah hayata geçireceğiz. Demokratik meşruiyet çok fazla önemli. milletten doğrudan veya dolaylı meşruiyetini almayan hiçbir iradeyi kabul etmediğimizi etmeyeceğimizi anayasaya toplu sözleşme olarak koyacağız.” dedi.
Yaklaşık 1 saat süren konferansa Tokat Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, Ak Parti İl Başkanı Ali Özer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferans, Rektör Yılmaz’ın Av. Yusuf Beyazıt’a günün anısına plaket takdimi ve öğrencilerle birlikte fotoğraf çekimiyle son buldu.