28 yabancı (Romanya, İtalya, İspanya, Fransa, Moldova, Ukrayna, Yunanistan, Macaristan, Polonya, Litvanya, Estonya) ve İstanbul, Denizli, Ankara, Tokat illerinden 8 Türk ortak ile başlatılan etwinning projesine Tokat’ta yeni bir okul daha eklendi. Süreç içerisinde proje ortaklarının yaşadığı ülkelerin tanıtımı yapılıyor. Böylece öğrenciler farklı ülkelerin kültürlerini tanıma, öğrencilerle iletişim kurma imkanı buluyorlar.

TOKAT ERKEN MÜDAHALE AKADEMİSİ KATILDI

            Tokat’ta özel eğitim verilmekte olan Erken Müdahale Akademisi (EMA) söz konusu e-twinning projesine katılan eğitim kurumları arasında yer aldı. Tokat Erken Müdahale Akademisi (EMA) zorunlu ilkokul döneminden öncesini kapsayan, 0-78 ay dönemindeki gelişimsel geriliği/yetersizliği olan ya da risk altındaki çocuklara bireysel ve grup eğitimi sunmak, EMA sistemine dahil olan çocukların ailelerini eğitsel/psikolojik desteklemek ve EMA sistemindeki eğitimci/uzmanların mesleki gelişimini desteklemek amacıyla kapsamlı hizmetler sunan bir erken müdahale sistemi.

E-TWİNNİNG PROJESİ HAKKINDA

Müzik üzerine yapılan e-twinning projesi ile öğrenciler içlerindeki yetenekleri keşfediyor. İlerleyen yaşlarında müzisyen olmasalar bile seçtikleri meslekleri yaparken iyi bir müzik dinleyicisi olacaklar.

Proje yetkililerinin yaptıkları bilgilendirme şöyle oldu:

“Türk Millî Eğitiminin genel amacı, Türk Milletinin bütün fertlerini;

1. Atatürk inkılâplarına ve Anayasanın başlangıcında İfadesini bulan Türk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlâkî, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan millî, demokratik, lâik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;

2. Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;

3. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır.

Böylece, bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletim çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.

Proje kapsamında yapacağımız etkinlikleri belirlerken Türk Millî Eğitiminin genel amacını da göz önünde bulundurduk.

* Öğretmenler proje başlangıcında tanışma toplantılarını gerçekleştirdiler.

* Proje başlangıcında öğrenci velilerinden yazılı izin belgeleri alındı.

* Çocuklar proje kapsamında CODEWEEK haftasına katılarak ilk etkinliklerini gerçekleştirdiler.

* Öğrencilerin COWEEK haftasında sergilediği performansları sertifika ile ödüllendirildi.

* Ülkemizi yurt dışında temsil eden 10 öğretmenimize proje sürecinde başarılar dileriz.

Gıj Gıj ve Haş Dağı ormanlığına Sebati Gürgünoğlu’nun adı verilsin Gıj Gıj ve Haş Dağı ormanlığına Sebati Gürgünoğlu’nun adı verilsin

Muhabir: Esengül İşleroğlu