Tokat AK Parti Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Atatürk Kültür Sarayı Adnan Menderes Konferans Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Tokat Milletvekili Prof Dr. Celil Göçer, Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, Ak Parti Gençlik Kolları, Ak Parti Kadın Kolları ve diğer teşkilat üyeleri katıldı.

“10 Milyon liralık söz aldık”

Köyler ile ilgili devam eden projeler ve yeni başlayacak olan projeler için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ak Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, 10 Milyon TL’lik söz aldıklarını belirtti. İller Bankası’na birçok kez görüşmek için gittiklerini aktaran Prof Dr. Celil Göçer,”İl Genel Meclisi başkanımızla, İl Özel İdare Başkanımızla istişareler sonucunda köylerde başlayan projelerlimiz var. Kaynaklar lazım onunla ilgili bir iller bankasına birçok ziyarette bulunduk. Bakan beyle görüştük ve neticede en son meseleyi başbakanımıza taşıdık. Burada da yine Tokat’ımızda devam eden ve başlatılacak olan projelerle ilgili 10 milyon TL’lik bir kaynak sözü aldık, bu da hayırlı olsun. Bunları hep söylüyorduk ya, siyaset hep birlikte yapılınca bize güç verir diye, şimdi birde bakanımız oldu daha da güçlendik. 1 Kasım’a kadar bekleyelim sonra tek başımıza iktidar olalım öyle bir derdimiz yok, yarına çıkacağı kimsenin garantisi yok. Sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi, şu andaki seçim hükümetini 4 yıllık çalışacak bir hükümet gibi seçtik, 4 yıllık çalıştıracağız diye ifade etti. Allah bu fırsatı bir daha belki verir belki vermez o yüzden bu projeleri takip etmeye devam edeceğiz. Belediyelerimize 39 adet bir yıl içerisinde parti parti verilmek üzere büyük iş araçları sözünü aldık. O da hayırlı olsun. İtfaiye, vidanjör gibi büyük araçlar. Bunlarında takipçisi biz olacağız. Zile ilçemizde Süreyya Bey barajı Tokat için çok önem arz ediyor. Tokat’ın genelinde, tarımsal kalkınmayı bizim ön planda tutmamız lazım, ürünün daha çok para etmesi lazım, esnaf canlansın ve piyasa hareketlensin. O yüzden sulama kanallarının biran önce, bitirilmesi önem arz ediyor. Orayı öncelikli ödevlerimiz arasında saydık ve ana dağıtım hatları büyük projeden ayrı bir şekilde yapılacak ve bu şekilde de buranın sulama işini de bir sene erkene çekmiş olduk. Tokat’ta sağlık ve gençlik ile ilgili projeler önceliğimiz, hekim olmam sebebiyle. Hastanelerimizde zaman zaman personel sıkıntısı çekiliyordu, boşalan kadrolar vardı. Son devlet zorunlu hizmet kadrosunda şimdiye kadar rekbir kadro açıldı Tokat’ımıza, 48 tane pratisyen hekim 9 tane de uzman hekim geliyor. Erbaa ilçemizin hastanesini takip ediyoruz, hukuki bir süreç var onu takip ediyoruz, Turhal’ın projesi hazırlandı. Turhal ve Erbaa’yı hızlı bir şekilde bitirmek için onları takip ediyorum. Gençlik ve spadına çok sayıda tesis sözü aldık. Çok ciddi sayıda spor sahası sözü aldık. Tokat bu anlamda Türkiye’de öne çıkan illerden bir tanesi olacak. Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok tesisi kazandırılan illerden olacak” diye konuştu.

“İstikrar Türkiye’nin büyümesinin yegâne şartıdır ”

Türkiye’nin içinde bulunduğu zsüreci atlatmasına çok az kaldığını söyleyen Prof. Dr. Celil göçer, Türkiye’nin dünyada söz sahibi olabilmesi için “Kardeşlik Projesi’nin” sonuçlandırılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin istikrara kavuşması için büyük projelerinin olduğundan bahseden Milletvekili Göçer, “Büyük projelerimiz arasında en önemlisi kardeşlik projesidir. İşte birileri bunun farkına vardığı için tekrar kardeşliğimizin önüne geçmek için terör olaylarını başlatmış oldu ama güçlü Türkiye’yle bunların tamamının önüne geçeceğiz. İstikrar Türkiye’nin büyümesinin yegâne şartıdır.” dedi.

“Şehit cenazesine bile fitne sokanlar var”

Zile’deki şehit cenazesinde Ak Partili vekillerin olmadığı hakkında çıkan haberleri değerlendiren Ak Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, ”Türkiye’mizde şehitlerimiz oldu, Tokat’ımızda da maalesef 3 tane şehidimiz oldu. İnşallah son olur, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. En son Şehidimiz Zile’deydi malum. Zile’deki şehidimiz bir alevi kardeşimizdi. Ama Ak Parti’nin her vesileyle milleti birleştirici, beraber kardeşlik duygularını pekiştirici politikalarının, gayretlerinin tam aksine şehit cenazesini bile fitneye alet eden insanları bir kez daha görmüş oldunuz. Bizler tüm ak parti kadrosu olarak, alevi kardeşimizin şehit cenazesinde bizler insani ve ihsanı görevimizi yerine getirirken birileri butamdan kaos çıkartmaya çalıştılar ve Ak Partili vekiller şehir cenazesinde yok diye tweet attılar, tabi cevaplarını oldukça güzel bir şekilde aldılar ve yerlerine oturdular. Ama bu tür olaylar birer turnusol kâğıdı gibi, bizlerin yani Ak Parti ailesinin millet için ne anlam ifade ettiğini ve diğerlerinin de ne anlam ifade ettiğini göstermek açısından önem arz ediyor. Biz seçimi de siyaseti de milleti birleştirmeye, milletin potansiyelini Türkiye’nin menfaatine çevirmeye gayret ediyoruz. Ama bozucu zihniyet, şehit cenazesini bile maalesef fitneye alet etmeye çalışıyor. Millet bunları gayet güzel görüyve bunların cevabını sandıkta hep beraber vereceğiz inşallah.” diye konuştu.

“ HDP bir koçbaşıydı”

AKP’nin tek başına iktidar olamaması için HDP’nin planlanmış bir şekilde barajı geçmesine destek olunduğunu ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, “Ak partinin Türkiye’nin geleceği için ne anlama geldiğini çok iyi okuyanlar, çok ustaca bir proje hazırladılar. HDP denilen partiyi, parlatmak suretiyle o günlerdeki yayınları hatırlayacak olursanız, HDP’liler barış yanlısı, çiçek toplayan insanlar, Eş Başkanı Selahattin Demirtaş adeta saz çalan barış uyumlusu gibi gösterilmeye çalışıldı. Millete yutturulmaya çalışıldı. Seçim çalışmalarımız sırasında şunu söyledik, burada bir ittifak var, AKP’ye karşı CHP’nin ittifakı var. MHP’nin de sessiz kalmak suretiyle zımnen bir desteği var dediğimizde, bunu çok iyi anlamadılar ama bu projeyi hazırlayanların kısmen başarılı olduğunu görüyoruz. Emanet oyla, imaj yapmayla, makyaj yapmak suretiyle HDP’yi barajı geçirdiler. Maksat HDP’yi barajı geçirtmek gibi olsa bile HDP bir koçbaşıydı, asıl amaç Ak Partinin tek başına iktidarını önlemekti. Bu anlamda kısmen başarılı oldular diye düşünüyorum. Ama bizler her durumda bir hayır olduğunu gayet iyi biliyoruz. Seçim öncesinde başlanan ittifak, seçim sonrasında da devam etti. Hiç kimse çözüm üretmedi. Sadece Ahmet Davutoğlu mesele Türkiye ise gerisi teferruattır, biz asla millete bedel ödetmeyiz gerekirse siyaseten bedeli biz öderiz demek suretiyle dik durarak, Türkiye’nin gelecekte ipotek olarak karşısına çıkacak, ayağını bağlayacak hiçbir dayatmaya razı göstermeyerek kararlı duruşunu gösterdi.” diye konuştu.

“Çok ciddi anlamda reformlar yapıldı”

Ak Parti Gençlik Kolları’nın hazırladığı 14 dakikalık video’nun ardından konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, 2002 yılından itibaren eğitim, sağlık ve sosyal anlamda bir çok konuda reformlar yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin yakın tarihi hakkında bilgiler veren Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, “Hepinizin tanıklık ettiği üzere, Türkiye zorlu bir süreçten geçmek üzere. Türkiye’de 1920’den itibaren kimi zaman tek parti iktidarları kimi zamanda koalisyonlar hâkim oldu. Bu süreçler içerisinde darbeler olmuş, hem ekonomik hem de siyasi anlamda çıkmazlara girmiştik. Siyasi yasaklı dönemler insanımızın, temel hak ve özgürlüklerine uzanan eller, darbeler, muhtıralar, idamlar, arada tek partili iktidarlarla tekrar ayağa kalkmaya yeniden adım atmaya çalışan bir Türkiye, dış güçler ve iş birlikçileri tekrar devreye girmiş kaoslar oluşturulmuş, bankalar batırılmış ve maalesef yine halkımızın alın teri zayi edilmiştir. Kötü bir korku filmi gibi ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa Türkiye, yine aynı senaryo kardeş kardeşi düşürmeye çalışılmış, bu oyunlarda iktidara geldiğimizden bu yana yapılmaya çalışılmış ama Ak Partiye milletimizin desteği sayesinde bu oyunlar karşılıksız kalmıştır. 2002’den bu yana Ak parti iktidarına baktığımızda çok ciddi anlamda reformlar yapıldı. Darbelerde öncü ve katalizör medyanın etkisi azaltıldı. Darbelerle ilgili tarihsel formül olan, cunta artı medya artı sermaye denklemi bizim ak parti döneminde bozuldu. Ak Parti Türkiye için çalışırken, diğerleri ise şunları yapıyordu; ataması yapılanların Atatürk düşmanı olduğu ilan edildi, yapısal düzenlemeler veto edildi. Cumhuriyet Mitingleri yapıldı, e-muhtıralar verildi, 17/25 Aralık olayları ve cumhurbaşkanına sayısıyız suikast girişiminde bulunuldu. Bir araya gelmeyeceklerin bile bir araya geldiklerini gördük bu süreçte. Biz, seçim sonuçlarını değerlendirdik ve analiz ettik, nasıl bir çalışma yapacağımızı bir araya gelip konuşacağız. Bizler başbakanımızı ve cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki sevginin bedeli vardır, bizde bu bedeli he teşkilatlarımızla hem de milletimizle vermeye hazırız.” dedi. Ak Parti İl Başkanı Metin Polat sözlerine, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in “Utansın” şiiri ile son verdi.