Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde deprem koordinasyonunu sağlamakla görevlendirilen Vali Numan Hatipoğlu başkanlığında gönderilen/görevi tamamlayan ekip/personel, malzeme, araç-gereç desteği ile yaralar deprem bölgesinde sarılırken ilimize gelen 12 bin 318 afetzede vatandaş için de çalışmalar devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren ilimizden bin 835 kamu personeli ve STK çalışanı ile 101 gönüllü vatandaşıafet bölgesinde görevlendirildi.


BİN 936 KİŞİ VE 175 İŞ MAKİNASI DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALDI 

Tokat Valiliği’nden yapılan bilgilendirmeye göre; Tokat AFAD Müdürlüğü 39 (2 Tam Donanım Ar-Kur Aracı ve 6 Hızlı Müdahale Aracı(4*4)), il merkezi ve ilçeler olmak üzere Jandarma Komutanlığı  369, Emniyet Müdürlüğü  310, Belediye Başkanlıkları 383, Özel İdare 60, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 25, Sağlık Müdürlüğü 302, Müftülük 101, Kızılay Şube Başkanlığı  55, STK/Dernekler(ANDA, Cansuyu) 74  ve diğer kurum/kuruluşlar 117 olak üzere toplam bin 936 kişi görev aldı. 

175 adet iş makinesi ve ekipman ile 129 personel taşıma ve kullanımı için toplam 304 araç görevlendirildi. 


512 ARAÇ YARDIM GÖNDERİLDİ
Depremin ilk günü itibariyle depremzede vatandaşlar için tek yürek olan Tokatlıların desteği ile hazırlanan 512 araç (Tır, Minibüs, Kamyon, Kamyonet, Transit, vs.) insani yardım malzemesi bölgeye gönderildi.  Ayrıca ilimize gelen afetzede vatandaşların kıyafet ve gıda ihtiyaçlarının bir kısmı Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda toplanan yardımlardan karşılandı.  Su, çeşitli gıda, odun-kömür, akaryakıt, kıyafet, battaniye, ısıtıcı gibi yardımlardan oluşan yardım araçları deprem bölgelerinin yaralarının sarılması için bölgeye sevk edildi.


12 BİN 895 AFETZEDE İLİMİZDE MİSAFİR EDİLİYOR
Valilikten yapılan açıklamada, “7 bin 515 merkez olmak üzere il genelinde toplam 12 bin 895 afetzede vatandaş yurt, otel, akraba yanı, kendi imkanları ile ilimizde misafir ediliyor.
Ayrıca, ilimize gelen depremzede vatandaşlar için ilk günlerden itibaren başlayan pisikososyal destek çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor” dendi.