TBMM'de 15. Dönem Milletvekilliğinde Samsun MSP Milletvekili olarak bulunmuş ALİ ACAR, 83 yaşında vefat etti. Kendisinin Tokat İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarından olması nedeniyle, okulda Müdürlük yapmış isimlerden Mehmet Köprülü, merhum Ali Acar'ın vefatını duyurdu. "İnnâ Lillâhi ve İnnâ İleyhi Râciun.. Tokat İmam Hatip Lisesinin ilk mezunlarından iyi bir dava ve gönül adamı , 15. Dönem MSP Samsun Milletvekilli Ali ACAR büyüğümüzün vefatı üzüntü ile öğrendim. Tokat İmam Hatip Lisesinde Müdürlük yaparken fikir ve düşüncelerinden çok istifade ettim. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Rabbim sevenlerine sabır versin. Tüm İmam Hatip Camiasınin b aşı sağolsun." ifadelerini kullandı. 

TOKAT'TA VEFAT ANONSU

Merhum Ali Acar'ın vefatı Tokat şehir hoparlöründen de anons edilerek kamuoyuna duyuruldu. 

ÖZGEÇMİŞ

İlahiyatçı, eğitimci, siyasetçi, MSP XV. Dönem Samsun Milletvekili. 1941, Yazıbağı / Tokat doğumlu. Baba adı Salih, anne adı Fatma. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Arapça, Farsça, Fransızca biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Hamidiye Camii İmam-Hatibi, Samsun İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı, Ordu İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni ve Müdürü olarak görev yaptı.

Ali Acar, 14.10.1973  genel seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nden XV. Dönem Samsun Milletvekili seçilerek 05.06.1977’ye kadar TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

KAYNAK: TBMM Albümü 2. Cilt 1950-1980 (2010).