İstanbul Niksarlılar Derneği tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Niksarlılar Gecesi AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2011 yılı başında resmi kuruluşunu tamamlayan İstanbul Niksarlılar Derneği, uzun yıllar boyu hafızlardan silinmeyecek bir etkinlikle, muhteşem bir geceganizasyonu yaparak hemşerilerini gururlandırdı.

Bir çok sanatçının sahne aldığı, coşku ve heyecan dolu “3. Geleneksel Niksarlılar gecesine”, tanınmış birçok Niksarlının yanı sıra birçok ünlü isminde bir araya geldiği, adeta ünlüler gecesine dönüştü.

Büyük Sürmene Otelinde düzenlenen Niksarlılar gecesine, AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, GOP Üniversitesi Ziraat Bölümü Dekanı Prof.Dr.Ali Kasap, Prof.Dr.Turgut Özeke, Erbaalılar Dernek Başkanı Prof.Dr. Ceyhun Oral, Emekli Vergi Hakimi İrfan Aydın, Ankara Niksarlılar Derneği Başkanı Sebahattin Erdem, Niksar Belediye Meclis Üyesi Müjdat Özbay’ın yanı sıra Niksar’a bağlı bazı köy ve kasaba derneklerinin yöneticileri katıldılar.

Gecede açılış konuşmasını yapan İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Yüksel Altuner şunları söyledi; ``Değerli dostlar üçüncü kez sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Acımızla sevincimiz bu akşam bir birine karıştı. Bilindiği üzere değerli insan Kaya Özden geçtiğimiz akşam vefat etti. Acılı bir akşamı beraber geçiriyoruz. Ama biz Niksarlılar olarak, ne acılar, ne mutluluklar ve ne sevinçler gördük. 39-42 depremini büyük fedakarlıklarla ve büyük acılarla geçirdik. Niksarlı bu tür şeylere alışkındır. Bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Bu akşam ki konuklarımız çok değerli insanlar. Mesela Dilek hanım. Niksar`ın kuz mahallesinden.. Sevgili Orhan bey.. Niksar`ın yerlisi.. Bu iki konuğumuzun da bu geceye gelmesi bizleri mutlu etti. Niksarlı olmak gerçekten çok güzel bir duygu.. Bu bizim duyurularımızda bir slogan var ``Niksarlı olmak yeter`` diye.. Bu kendimizi çok yüce görmek ve kendimizi yüksekte gördüğümüz için değildir. Bizim sloganımızın anlamı biz Niksarlılar ve Niksar`a gönül veren yani gönlü Niksar için çarpanlar ile çok büyük bir aileyiz. Bunun için ``Niksarlı olmak yeter`` diyoruz.. Bu büyük aile gün geçtikçe daha da büyüyor. 15 milyonluk bu şehirde aslında yalnızlık çeken insanlarız. Niksar`ı hiç bir zaman unutmadık. Niksar`dan gelen sevgili Cemalettin - Namık Bilgin, sevgili Duran Kaya, sevgili Prof. Dr. Ali Kasap hocam sizleri seviyoruz. sizleri burada görmekten çok ama çok mutluyuz. Niksar`ın hatıralarını ve güzelliklerini sizlerle beraber yaşamak istiyoruz. Geldiğiniz ve bizimle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum`` diyerek sözlerini sonlandırdı.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise; ``Niksar`ın İstanbul`daki ayak seslerinin böyle görkemli bir şekilde çıkmasını sağladığı için İstanbul Niksarlılar Derneğimizin başkanı Yüksel abimizi ve yönetim kurulunu kutluyorum. Bizleri buraya davet etti. Bir Niksar sevdası, bir Niksar birlikteliği ve Niksar gönül birlikteliği ile bir aradayız. Tabiki aramızda Niksarlı olmayıpta Niksar`a gönül veren insanlar var. Onlarda bizim hemşerimiz. Burada bu birlik ve beraberliğin oluşmasında emeği geçen İsmail Hakkı Tahmiscioğlu abimizden, Murat ve Şafak kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok büyük ve meşakkatli bir işi başarıyorlar. Biz bu gece destek için buradayız. Artık Niksar İstanbul`da daha güçlüdür. Artık bu ses buradan İzmir`e gitti, Ankara`da var, Bursa`da var, Tokat`ta var ve Türkiye`nin dört bir yanında daha güçlü bir birlik ve beraberlik var. Niksar`da köylerimizle beraber toplam nüfusumuz 80 bine yakındır. Niksar dışında ise 250 bin Niksarlı hemşerimiz vardır. Biz Niksarlılar bir arada olmaktan çok mutluyuz. Tüm Niksarlı hemşerilerimizi güzel Niksar`ımıza davet ediyoruz. Niksar bir bütün ile güzel. Ayrıca burada siyaset üstü yaklaşımlarıyla aramızda bulunan kıymetli milletvekillerimiz Dilek Yüksel ve Orhan Düzgün`e teşekkür ederim.`` diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tokat GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap yaptığı konuşmada; ``Böyle bir gecede sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Yine böyle bir toplantıyı düzenleyen İstanbul`daki Niksarlılar Derneği Başkanı Yüksel Altuner ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bende bugün Niksar`dan geldim. Niksar`daki görevim Niksar Uygulamalı Bilimler Meslek Okulu Müdür yardımcılığı görevini yapıyorum. Bu görevi yaparken de yaklaşık bir ay öncede Tokat GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı görevine atandım. Niksar`da dört yıllık bir meslek yüksek okulunun temelini atmamızla beraber inşallah önümüzdeki senelerde bu okulumuza öğrenci alacağız. Bu anlamda yüksekokulumuzun önümüzde eğitim ve öğretim yılına öğrenci alabilmemiz için gayret ediyoruz. Bu anlamda tüm Niksarlı hemşerilerimizde büyük anlamda gayret bekliyoruz. Aramızda YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Aydın var. Yeni YÖK yasası hazırlanıyor. Bu yasa içerisinde dört yılık yüksekokulları ile ilgili bir birim yok. Anladığım kadarıyla belki hocamda söyleyecektir. Dört yıllık yüksekokullar önümüzdeki yılardan itibaren fakülteye dönüşecek. Böyle bir duyum aldık. Biz bu anlamda da biz Niksar`da bir fakülte istiyoruz.

YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Aydın yaptığı konuşmada; ``Böyle güzel bir gecede sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Çalışmalar ve yaptığımız iş dolayısıyla Niksar`dan ayrıldık. Sayın başkanımız bizleri Niksar`a davet etti. Her zaman geliriz ama bu 250 bin Niksarlı Niksar`a sığmaz diye düşünüyorum. Sayın başkanım biz Niksar dışında kalalım ve Niksar`a buradan destek verelim. Çünkü buralarda da Niksarlı olmalı diye düşünüyorum. Sosyal ve maddi birikimlerimizi, gayretlerimizi Niksar için harcamak bizlerin boynumuzun borcudur. İşte bunu amaçlayan bu güzel derneğimizin başkanlığını aramızdaki en gencimiz Yüksel Altuner abimiz yapıyor. Biz üzerimize düşecek her şeyi yapmaya hazırız`` diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tokat Milletvekili Orhan Düzgün yaptığı konuşmada;``Bu geceyi tertipleyen İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Yüksel Altuner büyüğümüze ve yönetimine teşekkür ediyorum. Protokole seslenmiyorum çünkü burada en üst protokol Niksarlı olmaktır. Öncelikle Niksar Belediye Başkanımızın söylediği güzel bir sözü paylaşmak istiyorum. Diyki Niksar küçük Türkiye`dir. Gerçekten Niksar bizim ülkemizin bulundurduğu bütün renkleri bulunduruyor. Dolaysıyla Niksar`ı iyi yönetenler ve kalkındıranlar, Ülkemizi de iyi yönetir ve kalkındırırlar diye düşünüyorum. Bu anlamda Niksar`a hizmet veren Belediye Başkanımız Duran Yadigar`a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Niksar`a geçmişteki o tarihi başkent tarihini gerçekleştirebilmek, Niksar`ı daha çok tanıtabilmek için çalışıyoruz. Niksarlının bu sene övünülmesi gereken bir şeyi var. Tokat siyasinde ilk defa Niksarlı iki tane milletvekili var. Bu nedenle biz Niksarı kollamak zorundayız. Niksar bizim küçük Türkiyemizdir`` dedi.

Tokat Milletvekili Dilek Yüksel yaptığı konuşmada; ``Kuzbağı, Derebağından, Niksar’daki tüm kardeşlerimizden sizlere selam getirdim. Birlik beraberliğin, Niksar sevgisinin en güzel şekilde yaşandığı bu güzel programa hepiniz hoş geldiniz. Bu programıganize eden, emeği geçen gönlü Niksar sevgisiyle dolu başta Dernek Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 3. düzenlenen Geleneksel Niksarlılar Buluşmasına katılmaktan burada sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duymaktayım. Ankara’da düzenlenen Niksarlılar Gecesine katılamamıştım, bizi buraya davet eden kardeşlerimize İstanbul’daki programa katılmak istediğimi belirtmiştim. Danişmentlilerin Başkenti, tarih medeniyet ve kültürün Başkenti Niksar’ın tarihini öğrencilerimiz okuyöğreniyor. İnşallah bizlerde bu geleneği bu medeniyeti geleceğe en güzel şekilde taşımak için elimizden gelen gayreti hep birlikte gösteriyoruz. Niksar’ımızda Devlet hastanesi inşaatında sıkıntı olmuştu. TOKİ Başkanıyla ve Bakanlık düzeyinde yaptığımız girişimler sonucunda 5 Aralık 2012’de yeni ihale yapıldı. Hastanemiz inşaatı çok yakın bir zamanda başlayacak ve insanlarımız sağlık alanında en güzel ve daha iyi noktada sağlık hizmeti alabilecekler. Doğu Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan Niksar- Akkuş-Ünye yolu sadece ilçemizin, İlimizin değil 1970 den bu yana bölgenin ve bölge insanımızın 40 yıllık hayali olan yolun ihalesi 30 Kasım’da yapıldı. Değerlendirme aşaması tamamlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız 14 Aralık Cuma Günü Tokat’ta olacak. O zaman zaten gerekli açıklamaları yapacaklardır. Ünye-Akkuş, Niksar-Akkuş ve Niksar-Tokat yol çalışmaları tamamlanmasıyla Doğu Karadeniz`in Akdeniz`e açılacak, bölgedeki gıda, toprak sanayii ve tekstil sektörlerinin nakliye giderlerinin azalacak, Orta Karadeniz`in iç kesimleri ve İç Anadolu`dan Rusya`ya ihracat kolaylaşmış olacaktır. İlçemize 500 öğrenci kapasiteli Öğrenci yurdunu kazandırdık. 4 yıllık fakülte inşaatının tamamlanması için bütün gayreti gösteriyoruz. Turhallı kardeşlerimiz yapılan programlar ve yardımlarla fakülteyle ilgili çok güzel bir çalışma yaptılar. İnşallah Niksar sevgisini taşıyanların destekleriyle fakülte inşaatı tamamlanmış ve eğitime kazandırılmış olacak. Ben İktidar milletvekili olarak, milletvekillerimizle birlikte Niksar’ımıza ve dolayısı ile Tokat’ımıza yapılacak tüm hizmetler ve yatırımlar için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz.. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize iyi akşamlar diliyorum`` dedi.

Niksar Bedensel Engeliler Derneği geçtiğimiz kurban bayramında İstanbul Niksarlılar Derneği üyelerinin yapmış olduğu tekerlekli sandalye yardımından dolayı geceye plaket yolladılar. Plaketleri İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Yüksel Altuner ve Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tahmiscioğlu takdim etti.

Niksarlılar Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tahmiscioğlu, buganizasyonun yapılmasında en büyük katkı ve emeği olan Serap Bayrakçıoğlu’ na özellikle teşekkür etmek istediğini, esas alkışı onun hak ettiğini söylerken, “derneğimizin kuruluşundan gecenin yapıldığı bu güne kadar bizlere büyük katkılar sağlayan öncelikle yönetimimizde yer alan gizli kahramanlarımız; Murat Öncü, Hülya Özbey, Fuat Çıtak, Yüksel Gökçe ve Şafak Gümen’ in emeklerinden dolayı alkışı hak ettiler.” dedi.