15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Şehitler Salonunda düzenlenen panele Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri ve Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet sevenlerine ve tüm Milletimize baş sağlığı diledi. Yerel yönetimlerin felaketler öncesi ve sonrasındaki rolüne değinen Rektör Yılmaz bu rolün bilimsel afet literatüründe en çok incelenen konulardan biri olduğunu belirtti. Zamanında ve yeterli ilaç tedarikinin afet zamanlarında toplumun hızla iyileşmesi ve yaralarının sarılması için kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, bu anlamda afet ve acil durum eczacılığının tüm uzmanlık ve deneyimi ile devreye girdiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz katkılarından dolayı Vali Hatipoğlu’na, Belediye Başkanı Eroğlu’na, moderatör ve panelist hocalara teşekkürlerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Yılmaz’ın konuşmaları sonrasında panele geçildi. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hilal Çadırcı Efeli moderatörlüğünde düzenlenen panelde Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Afet ve Acil Durum Eczacılığı Derneği Kurucusu Prof. Dr. Göknur Yalım Aktay, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Betül Aycan Yerer ve Tokat Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Hakan Yılmazer panelist olarak yer aldı.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmada yerel yönetimlerin afetlerdeki rolünden bahsetti. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlere değinen Belediye Başkanımız, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yapılan hizmetlere de yer verdi. Prof. Dr. Göknur Yalım Aktay afet ve acil durum tanımlarını yaparak afetlerde eczacılığın önemi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. M. Betül Aycan Yerer, afet eczacılığının eğitim yönüne odaklanarak dünyadaki örneklerine yer verdi. Aycan Yerer, müfredata konu ile ilgili derslerin eklenmesi önerisinde de bulundu.  Ecz. Hakan Yılmazer ise 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde Tokat Eczacılar Odası olarak yapmış oldukları faaliyetleri dinleyicilerle paylaşarak Malatya’da sahra eczanesi kurduklarını söyledi. Yılmazer, Malatya’daki deneyimlerine de değinerek konuşmasını sonlandırdı.

Panelin sonunda Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından moderatör ve panelistlere hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi.