Yönetimi ile birlikte basının karşısına geçen Ahmet Çeltek özgeçmişinden bahsederek, “1956 yılında Tokat Taşçiftlik köyünde doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi Tokat'ta tamamladım.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi işletme bölümünden mezun oldum. 1976 yılında dedemin vefatından sonra yaşımın küçük olmasına rağmen köydeki bütün işlerin sorumluluğunu aldım. Tarım işleri ile uğraşırken mümkün olduğu kadar modern tarım uygulamalarını benimseyerek uyguladım. Modern tarımla kendi ürünlerimizi üretirken bir yandan da çevremizdeki çiftçilere örnek oluyorduk. Tokat'ta yetişen her türlü ürünü yetiştirmeye başladım. Bu süreçte tarımı yaparken günlük 70-80 tarım işçisine de istihdam alanı sağladık. Tarım işlerim devam ederken traktör alım satım işini de yapmaya başladım.

Böylece ticari hayata da başlamış oldum. Daha sonra 1983 yılında akaryakıt bayisi olarak akaryakıt istasyonu açtım. Büyüterek devam eden işlerimizin yanına modern hayvancılığı da ekleyerek hayvancılık sektöründe de faaliyete başladım. 1992 yılında Turhal Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Aynı zamanda Amasya Şeker Fabrikasında Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptım. Tokat Organize Sanayi Bölgesinde ilk yatırımcılardan birisi olarak Nur Un Sanayi işletmesini kurdum. 20 yıla yakın Yönetim Kurulu Başkanı olarak firmamızı başarılı bir şekilde devam ettirdim. Bütün bu işleri yaparken tarımı hiçbir zaman ihmal etmedim. Tarım her zaman benim en sevdiğim işlerimden birisi olmuştur. 1987 yılında TOKEŞ AŞ olarak hayvancılığa başladım. Tokat'ın bir zamanlar en iyi hayvancılığını yaptım. İşlerimizin tamamına yakını devam etmektedir. En ağırlıklı işim çok sevdiğim tarımdır. Toprağı çok seven birisi olarak Tokat Ziraat Odasının kayda değer bir iş yapmadığını, çiftçilerimizin bu durumdan mustarip olduğunu gördüğümden işlerimin çokluğunu da bir kenara bırakarak Tokat çiftçilerine destek olmak için Tokat Ziraat Odası Başkanlığına aday oldum” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Ahmet Çeltek, Tokat Ziraat Odası’nın yıllardır örümcek ağı bağladığını, odanın kendi projeleri ile hayat bulacağını kaydederek projelerini kısaca özetledi;

“Hayata geçirmek için canla başla uğraşacağımız projelerimiz arasında; Zirai İlaç Tohum Satış Merkezi, Maliyetine Zirai Gübre Ve Yem Satış Merkezi, Tüm Köylere Mobil Akaryakıt Hizmeti, Her Bölgeye Alanında Uzman Ziraat Mühendisi, Her Bölgeye Alanında Uzman Veteriner, Zirai Makine Ekipman Satış Merkezi var.

Diğer illerde Ziraat Odalarını gezdim. Bizim buradaki ile alakaları yok. Neredeyse birçok yerde gündemi ziraat odaları belirliyor. Tokat’ın, çiftçimizin, köylümüzün güçlü olması için ziraat odasının güçlü olması lazım. Projelerimizin çiftçimize katma değer sağlayacağına ve işlerini kolaylaştırıp, kazançlarını arttıracağına inancımız tam” dedi.

“ADAY OLMAMI ENGELLEDİLER”

Başkanlık adaylığı için delege seçimlerinde engellendiğini söyleyen Çeltek, “Tarımla bu kadar alakalı ve şehrin tarım açısından gelişmesini isteyen biri olarak akıllara “daha önceden niye aday olmadınız?” sorusu gelebilir. Çok çeşitli sebeplerim var. İki dönem önce aday oldum, kendi köyümden delege çıkmamam için Çeltek soyadlı kimseyi bırakmadan isimleri sildiler. Biz de tabii oradan çıkamadık. Ben buraya iki dönem önce gelseydim, bundan on yıl, on beş yıl önce gelseydim, şu anda bayağı bir yol alır, mesafe kat ederdik. Biz yapacağımız hizmetleri gittiğimiz yerlerde anlatınca birçokları rahatsız oluyor. Çünkü eğer seçilirsek Tokat Ziraat Odası tarihinde görülmemiş şeyleri yaşayacak. Seçimler yaklaştıkça daha çok üzerime gelmeye başladılar. Çiftçilik kaydımı sildiler. Sen aday olamazsın dediler, sildiler savcılığa dilekçe verdim. Biz savcıdan netice beklerken Sayın Başkan ifadeye çağrılıyor. Söylediği söze bakın; Ahmet Çeltek’in çiftçi olup olmadığını araştırdığımız için zamana ihtiyacımız var. Bu sözün takdirini size bırakıyorum. Tokat'ta yediden yetmişe benim çiftçi olduğumu herkes biliyor. Amaçları seçimin geçmesini beklemek. Sağ olsun Sayın Valimiz, jandarmamız bunları duyar duymaz çiftçi olup olmadığımızın tespitini 24 saatte yaptı. Ona rağmen kaydımız yapılmadı. Ben şirketim adına girerek delege seçildim. Seçim kuruluna şikayet ettiler. Pazartesi günü listeler asılacak. Davamız devam ediyor ama bu ülkedeki demokrasiye inandığım için ben Allah’ın izniyle Tokat Ziraat Odası için adaylık yarışına dahil olacağım” dedi.

“ÇİFTÇİLERDEN BANA DESTEK OLMALARINI İSTİYORUM”

Tokatlı çiftçilere yardım edebilmesi için önce çiftçilerin kendisine yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Çeltek, “Sesimizi çiftçilerimize basın yoluyla da duyurmak istedik. Ben seçilmezsem Ahmet Çeltek olarak ideallerimin bir kısmından ödün vermiş olur, yoluma devam ederim. Fakat kayıp Tokat’ın ve Tokatlı çiftçinin olur. Ben çiftçilerimizden destek bekliyorum. Çünkü şuan Tokat Ziraat Odası’nda vallahi billahi çiftçimizin zararına uğraşıyorlar” dedi.

“MEVCUT BAŞKAN YANINDA ÇALIŞTIRDIĞI ELEMANI OY ALMAK İÇİN ÇİFTÇİ DİYE GÖSTERİYOR”

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen’in gerçek çiftçilerin belgesini silerken yanında çalıştırdığı elemanlarını çiftçi olarak gösterip kendisine oy topladığını ileri süren Çeltek, “Sayın Başkan kendi ahırcısını, ahırına bakan adamı çiftçi yazmış. Orada kendine oy kullansın diye. Birisi Derbent Mahallesi'nde, birisi Soğukpınar Mahallesi'nde. Tokatlı da değiller, çiftçi de değiller. Ben buna dolandırıcılık derim. Ama ben onları tenezzül edip de şikayet etmedim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.