Haber-Fotoğraf: Bekir Binbaş 

Aile ve Sosyal Hizmetleri Tokat İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte hayırlı uğurlu olsun ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Gazetemiz sahiplerinden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İşleroğlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç, İl Müdürü Mahmut Özdemir’i makamında ziyaret ettiler.

Bilineceği üzere, Aile ve Sosyal Hizmetleri Tokat İl Müdürlüğü 15 Kasım 2022 tarihinden buyana, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Perakende Mahallesi, Sarıkçı Sokak No:37’de yeni binasında hizmet vermeye başlamıştı.

Gazetemiz sahiplerinden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İşleroğlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç, İl Müdürü Mahmut Özdemir ile sohbetlerinde yeni binanın hayırlı uğurlu olmasını, nice güzel hizmetlere ev sahipliği yapmasını dilediler.

İl Müdürü Mahmut Özdemir, ziyaret vesilesiyle teşekkürlerini bildirirken, hizmet binasını gezdirdi ve sürece dair açıklamalarda bulundu. Müdür Özdemir’in yeni hizmet binası için bilgilendirmesi şöyle oldu:

“2014-2020 yılı yatırım programına alınarak yapımına başlanan yeni hizmet binamızın temel açma çalışmalarında tarihi eser kalıntısı çıkmış, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile çalışmalar durdurulmuştu. Yapılan incelemelerin ardından, Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarihi eser kalıntısının korunmasını istemiş ve proje yeniden revize edilmiştir.

İl Özel İdaresi tarafından 30.11.2020 tarihinde yapılan yapım ihalesinde, yapım işini Brk Grup İnşaat şirketi alıp 18.08.2022 tarihinde, 22.000.000,00 TL’ye tamamlayarak binamızı teslim etmiştir.

Yaklaşık 7000 m² alan içerisinde olan hizmet binamız, 4.500 m² kapalı alanda engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve mağduriyet yaşayan ailelere hizmet verirken, ecdadımızın diktiği ve yeşerttiği yaklaşık 600 yıllık tarihi çınar ağacının muhafazası yapılmıştır.

Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından zarar görmemesi istenen tarihi kalıntı cam alan içerisinde sergilenirken, ziyaretçilerimiz ve personelimizin kullanımı için 50 araçlık otoparkı da yapılmıştır.

Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlayabilmemiz için ve ilimize modern bir hizmet binası kazandırmak için tensip buyuran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, yapılan binamız için her türlü desteği sağlayan Bakanımız Sayın Derya YANIK’a, Strateji Geliştirme Başkanı Fatih PEKŞEN’e, bakanlık çalışanlarımıza, bizlerden desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU’na, Tokat Eski Valisi/Van Valisi Sayın Dr. Ozan BALCI’ya, Ak Parti Tokat Milletvekili/Grup Başkan Vekili Av. Özlem ZENGİN’e, Ak Parti Tokat Milletvekili/Anayasa Komisyonu Başkanı Av. Yusuf BEYAZIT’a, Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN’a, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’na, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol DUYUM’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE’ye, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali YILMAZ ve personeline, Müteahhit Fatih BÜRKE ve Brk Grup İnşaat firması çalışanlarına, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği personellerine, İl Müdürlüğümüz idari mali işler birimi çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.”