(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Bugün Al’in Otelde düzenlenen kahvaltı ve sohbet programına İş İnsanı Faik Çalışkan, Ak Parti Milletvekili Adayları Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Adem Dizer, Mehmet Can, Ak Parti Başkan Vekili Ali Özer ve il teşkilatı, il, ilçe başkanları, il teşkilatı, esnaf, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltının ardından Ak Parti İl Başkanı Ali Özer, Ak Parti Milletvekili Adayları Mehmet Can, Adem Dizer, Cüneyt Aldemir ve Mustafa Arslan programa katılanlara hitap etti. Ak Parti İl Başkanı Ali Özer, Yaklaşmakta olan seçimlerin ülkemiz adına çok ciddi bir öneme sahip olduğu söylerken Ak Parti 5’inci Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Can, 14 Mayıs gününde doğruya doğru, yanlışa yanlış denmesini gerektiğini ifade etti. Ak Parti 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Adem Dizer, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının temelini atacak sağlam temeller oluşturacak kadroları seçeceğiz derken Ak Parti 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Aldemir, 14 Mayıs ikinci bayramlarının olacaklarını söyledi. Ak Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Arslan ise, ilimize yapılan yatırımlardan bahsederken Batının Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmak istediğini söyledi.

İL BAŞKAN ALİ ÖZER: “ÜLKEMİZ ADINA ÇOK CİDDİ BİR ÖNEME SAHİP OLDUĞUNUN HEPİMİZ FARKINDAYIZ”

Ak Parti İl Başkanı Ali Özer, “İş insanımız Faik Çalışkan Bey'in davetiyle katılmış olduğunuz kahvaltı program için Faik Çalışkan Bey'e teşekkürlerimi sunuyoruz. Sağ olun. Allah razı olsun. Yaklaşmakta olan seçimlerin ülkemiz adına çok ciddi bir öneme sahip olduğunun hepimiz farkındayız. Şimdiye kadar kaybedilmemesi adına vereceğiniz destekle, göstereceğiniz hassasiyetle teşkilatım ve şahsım adına şimdiden teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.” dedi.

MEHMET CAN: “14 MAYIS GÜNÜ DE DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DEMEMİZ GEREKİR”

Ak Parti 5’inci Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Can, “Yüce Allah insanı öyle bir yaratmış ki iyilik yapan huzur buluyor. İnsanlara katma değer üreten huzur buluyor. Çiftçi, huzurlu, az kazansa da huzurlu, çok kazansa da huzurlu. Niye huzurlu, çünkü üretim yapar? Allahuteala tefeciye asla huzur vermez. Ama üretene muhteşem bir huzur veriyor. Sizleri de iş insanlarını da işlerine güçlü bir şekilde bağlayan, üretmenin verdiği huzurun gücüyle yaşamaktır. Sizler bir taraftan kendi iştigalinizle ilgili işler yaparken diğer taraftan da devlete çok önemli bir destek oluyorsunuz. Bana iş adamını tarif et deseler iş adamı, benim şahsi kanaatim ve tarifim devletin yükümlülüğü olan, istihdam yükümlülüğünü gücü oranında devletin üzerinden alandır. İş adamı bu kişidir. Bu anlamda yaptığınız görev ve işler çok kıymetli. Devletle milletle omuz omuza bir mücadele veriyoruz. Bugüne kadar yaptığınız tüm katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nde geçmiş zamanlarda zor zamanlarımız çok oldu. Gelecek zamanda da olacak. Bu coğrafyamızın bir özelliği. Ancak biz doğruya doğru dediğimiz, yanlışa da yanlış dediğimiz zaman istikametimiz düzgün bir şekilde ilerler. Evlatlarımıza düzgün, sükunetli bir gelecek bırakırız. Bizim evlatlarımıza gelecek nesillerimize borçlarımız var. Geçmiş nesillerimiz nasıl bugünkü nesillere olan borçlarını şehit olarak, fedakarlıkta bulunarak, tüm yaşamını bir tarafa bırakarak haslettiyse bizlerin de gelecek nesillere üzerimizde sonsuz bir güçle duran o borcumuzu ödemek yükümlülüğümüzdür. Bu anlamda bu yük ödemenin en rasyonel, en doğru yöntemi de doğruya doğru, yanlışa da yanlış demektir. İş insanın aynasıdır. İşini düzgün yapanı muteber kılıp, yapamayanı düzgün yapamıyor demek gerekir. Bu anlamda 14 Mayıs seçimleri de çok kıymetli, çok değerli. Bizim 14 Mayıs günü de doğruya doğru, yanlışa yanlış dememiz gerekir.” diye konuştu.

ADEM DİZER: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İKİNCİ YÜZYILININ TEMELİNİ ATACAK SAĞLAM TEMELLER OLUŞTURACAK KADROLARI SEÇECEĞİZ”

Ak Parti 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Adem Dizer, “Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti iktidarları 21 yıldır ülkemizi ve milletimizin ekmeğini büyütmek için çalışıyor, bizler çalışıyoruz, sizler çalışıyorsunuz. Bizim bir devletimiz, bir vatanımız var, Türkiye Cumhuriyeti devleti. İlk yüzyılını bitirdik elhamdülillah. Biz iktidara geldiğimizde önümüze 2023 hedeflerini koymuştuk. Biz o hedefleri koyarken 20 yıllık hedef mi koyduk? Bugün geldiğimiz noktada 2023 hedeflerimizi fazlasıyla tamamlamış hatta kat be kat üstüne geçmiş durumdayız. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Mutlaka sizin bu emeklere katkınız çok büyük. Çünkü üretiyorsunuz, çalışıyorsunuz, Türkiye'mize katkı değer sağlıyorsunuz. Şimdi artık önümüzde yeni hedefler var. Türkiye'mizin ikinci yüzyılını inşa edeceğiz. Değerli Cumhurbaşkanımız önümüze bir hedef koydu. Yüz yıllık bir hedef bu. Bu hedefleri gerçekleştirmek için elbette hep beraber gece gündüz çalışacağız, ülkemizi her alanda dünyanın bir numara ülkesi haline getirmek, şehrimizi, Türkiye'mizde en üst sıralara taşımak için hep beraber çalışacağız, çabalayacağız.  Bugün Allah'a şükürler olsun Türkiye'miz geldiği nokta itibariyle dünyadaki yüz kırk küsur devletin içerisinde bir yıldız gibi parlıyor. Bunda tabii ki Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti iktidarımızın büyük emeği var ama en büyük emek milletimizin emeği. 21 yıldır dimdik yanımızda durdular ve bizleri bugünlere kadar getirdiler. Yeni hedeflerimiz yeni hedeflerimiz sadece bizi ilgilendirmiyor artık. Yeni hedeflerimiz, bizim evlatlarımızı, onların evlatlarını ve hatta onların da evlatlarını kapsıyor. Yani önümüzdeki üç kuşağa koyulmuş bir hedef var önümüzde. Dolayısıyla çok çalışacağız. Hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, çok çalışacağız. Başta Tokat'ımızın ekmeğini büyütmek, Türkiye'mizi büyütmek ve dünyadaki saygın yerimizi daha da yukarı çıkartmak için koşacağız, koşturacağız. Onun için önümüzde on dört Mayıs seçimleri var. Bu seçimlerde inşallah Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının temelini atacak sağlam temeller oluşturacak kadroları seçeceğiz ve bu minvalde koşturuyoruz, çalışıyoruz. Bugün de size hitap etme fırsatı bulduk. Hepiniz tekraren hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yarınımız, bugünümüzden aydınlık olsun.” şeklinde konuştu.

CÜNEYT ALDEMİR: “14 MAYIS İKİNCİ BAYRAMIMIZ OLACAK”

Ak Parti 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Aldemir, “Bizler 14 Mayıs'ta Türkiye'nin ve Tokat’ın kaderini değiştirecek gerçekten çok önemli bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçimde de görüyoruz ki Allah'a çok şükür bilinçli bir seçmenimiz var Allah'ın izniyle. 20 yıldan beri bizler AK Parti iktidarında Tokat'a neler yaptık? Türkiye'ye neler yaptık? Her şey ortada Allah'ın izniyle. Bizler siyasiler olarak Tokat'ın ekmeğini nasıl büyütürüz derdine düştük 20 yıldan beri. Yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var ama çok iyi bir siyasi kadromuz var. Bu siyasi kadro içerisinde teşkilatları bilen, Tokat'ı bilen, Tokat'ın ticari yapısını bilen ve Tokat'ın ticaretini nasıl daha iyi büyüyecek şekilde yerleştirecek ve bunu uygulayacak siyasi bir kadroya sahibiz. Sizlerden gelen destekle inşallah bizler bunun bilinci içerisinde on dört Mayıs'tan sonra çalışmaya devam edeceğiz. rabbim inşallah bu birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Şu anda Cumhurbaşkanımız ve AK Parti üstünden ister istemez bazı kesimler oyunlar oynamaya başladılar. Seçim yaklaştı. Bakın dün İngiliz dergisinde Tayyip Erdoğan gitmesi gerek diye beyanatlar vermeye başlayan baskılar başladı. Bizler ticaretimizi ve esnaflığımızı ekmeğimiz büyütme derdindeyken insanlar sadece Recep Tayyip Erdoğan gitsin derdinde. Bizler bunun bilincinde inşallah ülkemizin bekası için ülkemizin varlığının devam edebilmesi için hangi siyasi görüşte olursa olsun bu birliğimizi korumamız lazım. Yapılanları ve yapılamayanları görmemiz lazım. Çünkü bu büyük bir oyun ve büyük bir seçim. Bu seçimin önemini hepiniz zaten farkındasınız. Tokat da kendi özgüveniyle ferasetiyle bu kararları verebilecek yapıda gerçekten feraset sahibi. Anadolu himayesi dediğimiz birleştirici gücü her daim uygulayan yüz yüze insanlar topluluğudur. Yardımseverler memleketi Tokat her daim insanlarımıza gönlünün kapısını açmış güzel insanlar doludur. Bizler inşallah bu seçimde de bu özelliklerimizle beraber seçimimizi hayırlısıyla yapacağız. İnşallah 14 Mayıs ikinci bayramımız olacak. 14 Mayıs seçimlerinin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temennisi içerisinde bize bu fırsatı veren tüm dostlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

MUSTAFA ARSLAN: “BU DÖNEMİ ÇOK VERİMLİ GEÇİRDİK, ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR ALDIK”

Ak Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Arslan, “Şimdi siyasetin biraz dışına çıkalım. Tokat'la ilgili neler yaptık, neler yapamadık? Kısa bir değerlendirme yapalım. Şimdi geriye doğru baktığımızda zaman çok hızlı geçiyor. Biz seçildik. Beş sene bitti beş yıl içinde neler yaptık sokakta? Neler yapamadık? Şimdi konuştuğu zaman insanlar bilenler var, bilmeyenler var, yapılanlar var, yapılamayanlar var. Milletvekillerimiz çalışmadı, milletvekillerimiz hiçbir şey yapmadı diyen de var. Bu dönemi çok verimli geçirdik. Çok güzel yatırımlar aldık. Çok güzel işler yapıldı diyen arkadaşlarımız da var. Biz seçildik arkadaşlarımızla, il başkanımızla, teşkilatlarımızla bir toplantı yaptık. Kendimize belli hedefler belirledik, zaman hızlı geçiyor. Beş yıl içinde neler yapmalıyız? Neler yapabiliriz? Bunlarla ilgili bir yol haritası belirledik kendimize. Bu haritaya göre de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bizim kafamızdaki en büyük vizyon projesi dediğimiz üç tane proje vardı seçildiğimiz gün itibariyle. Birincisi havaalanımızın inşaatını hızlı bir şekilde bitirmek. İkincisi Ünye Niksar Akkuş yolunun temelini atabilmek, başlayabilmek. Üçüncüsü de Çamlıbel Tüneli'nin temelini atıp başlayabilmek. Tabii bunun yanında diğer projeler de planımıza aldık. Elhamdülillah bu ikisini başardık. Çamlıbel Tüneli'yle ilgili çalışmalarda son aşamaya geldik. İnşallah onu da kısa bir süre içerisinde hayata geçireceğiz, başlayacağız buna da. Biz seçildik ve ondan sonraki 5 yıl içinde neler oldu? Kısaca da bunu değerlendirmek lazım. Ağustos 2018’de hemen iki ay sonra Türkiye tarihindeki en büyük kur sıkıntısını, kur saldırısını hep beraber yaşadık. Döviz fiyatlarındaki hareketlenme, ekonomide ciddi bir türbülansa neden oldu. Hükümetimiz şöyle bir karar aldı. Yüzde 70’i tamamlanmayan yatırımları erteleyelim, yüzde 70’e gelen yatırımları kısa bir sürede bitirip ekonomiye kazandıralım. Dolayısıyla yatırımlarla ilgili ciddi bir tasarruf tedbiri yapıldı. Biz buna rağmen milletvekillerimizle beraber yaptığımız ikili görüşmelerde Tokat'taki yatırımların hiçbirini durdurmadan devam etmesini sağladık. Şimdi geriye doğru bakıyorum. Neler yaptık son 5 yıl içerisinde kur saldırısına rağmen, depreme rağmen, yangına rağmen sel felaketlerine rağmen daha sonraki asrın felaketi olan depreme rağmen, Pandemiye rağmen, pandeminin etkilerine rağmen Tokat'ta 40 milyar liranın üzerindeki yatırımı biz hemşehrilerimizle buluşturduk. Başlayan, devam eden, ihale aşamasında olan biten 40 milyar liranın üzerinde Tokat'ta şu anda yatırım var. Güncel rakamlarla. Türkiye bütçesini nazara aldığımızda bu rakam çok yüksek bir rakam. Sadece bizim bu yıl mart ayı içerisinde ihale etmeyi planladığımız kapalı sulama yatırımı, tarımsal sulama 15 milyar. Bunu biz 5 senedir aşama, aşama takip ettik, bu hale getirdik. Deprem nedeniyle bir kısmı ertelendi. Bir kısmı yapıldı. Bir kısmı bu ay yapılacak. Bir kısmı önümüzdeki aylarda yapılacak. Tokat'ımız bir tarım kenti. Tarımla ilgili tarım altyapısıyla ilgili eksiklerimizi tamamlamadığımız zaman bunları yapmadığımız zaman Tokat'ın gelişmesinden, büyümesinden bahsedemeyiz. Şu anda planlanmış, devam eden ihale edilen ihale aşamasında olan 500 bin dönüm alandan kapalı sulama yatırımımız devam ediyor. Devlet Su İşleri'ne gelen paranın yarısını dört tane vilayet paylaşıyor. Diğer yarısını biz paylaşıyoruz. Erbaa'da yaptığımız şu anda yetmiş iki tane sera projesi var. Bittiği zaman senelik elli milyon dolar bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Burada yaptığımız çiçekler, burada yaptığımız kesme çiçeklerinin tamamı Avrupa'ya ihraç edilecek. Yalova'daki, Antalya'daki çiçekçilerin yüzde kırkının Erbaalı olduğunu tespit ettik ve burayı bunlara tahsis ettik. Yüzde 65i hibe, yüzde 18 KDV iadesi… Geriye kaldı yüzde 17… Bu kadar yatırımla iş adamlarımız seraların sahip oluyorlar. Bu o bölgede yaklaşık 1200 kişiye yeni bir istihdam sağlıyor. Bölgemizin tamamını kapsayan kapalı sulama projesini ihale ettik. 260 bin dönüm alanın tamamında şu anda kapalı sulamayla ilgili çalışmamız başlamak üzere. Proje biter bitmez yapımını ihale edeceğiz. Bu sene Niksar sulamasıyla Zile sulamasının ihalesini yapıyoruz. Artova sulamasının projesini bitirdik. Çekerek Havzası projesinden alacağımız destekle orayı da yapacağız. Yine oradan alacağımız bir destekle Amus göletini yapacağız. Sulusaray'da bir barajı yatırım programına aldık. Yatırım bedeli 1.8 milyar lira. Yeşilyurt'a da oradan su vereceğiz. Alpu Barajı'nın sulamasını geçen yaptık. Bitirdik. Şu anda test çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu sene orada 35 bin dönüm araziye hayat verecek. Bu kapalı sulamanın ekonomiye artısı 400 trilyon lira. Güzelce Barajı'nın sulamasıyla ilgili çok uğraştık. Güzelceyle ilgili her sene biz parasını ayırdık, bütçesini ayırdık. Müteahhitle ilgili problemlerden dolayı yetiştirememiştik. Oranın da ihalesini yeniden yaptık. İnşallah oranında sulamasını bu sene bitireceğiz. 66 bin dönüm arazi de orada kapalı sulamaya, akıllı sulamaya kavuşmuş olacak. Bununla kaldı mı? Yetmedi tabii. Ne yaptık Turhal Barajı'nın ikmal ihalesini bitirdik. Geçen yıllar içerisinde Turhal Barajı bitmek üzere. Fiyat farkından dolayı iptal edilmişti. Şimdi bir ay içinde yeniden Turhan Barajı'nın sulama ihalesini yapıyoruz. Turhal'dan Kemalpaşa'ya kadar karar üstünde kalan arazilerin tamamını kapalı sulamaya kavuşturuyoruz. 44 bin dönüm.” dedi.

“TEK BİR AMACIMIZ VARDI, TOKAT'IN EKMEĞİNİ NASIL BÜYÜTEBİLİRİZ?”

Ak Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Arslan, ilimizde yapılan yatırımların devam edeceği yönündeki sözlerinde, “Bunları nasıl yaptık? Nasıl başardık? Nasıl takip ettik? Milletvekili arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla birlik, beraberlik içerisinde sen ben demedik, senin arkadaşın müdür olsun, senin akraban, amir olsun. Bu buraya tayin olsun, bu müdürü alalım. Yerine başka bir müdür yapalım Yani hiçbir şey duydunuz mu bu 5 yıl içerisinde? Duymadınız değil mi? Tek bir amacımız vardı. Tokat'ın ekmeğini nasıl büyütebiliriz? İnsanımızın refah seviyesini nasıl arttırabiliriz? Beş tane hükümet konağı yaptık bu süre içerisinde. İnşaatına başladık Bir kısmı bitti, bir kısmının inşaatı devam ediyor, bir kısmı tasfiyeye gitti yeniden ihale edilecek. Sayın bakanımıza bu beş hükümet konağının yanında avlusu da ilave edelim dediğimizde aynen şöyle dedi Süleyman Soylu bakanımız; Ya Allah'tan korkun dedi. Senede on tane hükümet konağı yapıyorum. Beş tanesi Tokat'ta dedi. Onu da 2023’te yapalım dedi. İnşallah Almus'u da bu yıl ihale edeceğiz. Çok güzel işler yaptık. Yaptığımız işleri anlatamadık. Cumhuriyet tarihi boyunca Tokat'ta yapılmış bir tane yüzme havuzu vardı. Ali Şevki Erek Bakanımızın zamanında. 11 tane daha yeni yüzme havuzu yaptık. Hiç kimse konuşmadı bunu. Kapalı spor salonları yaptık. 6 tane gençlik merkezi yaptık. Güreş Eğitim salonları yaptık. Güneş Eğitim Merkezleri yaptık. Şimdi 100 yatılı öğrencinin kalacağı Uzunburun’da güreş eğitim merkezi, sporcu eğitim merkezimizin inşaatı bitti. Müteahhiti de burada oturuyordu, bitmiş olması lazım. Türkiye'de ilk olan bir projeyi yaptık. Uzunburun’da. Bitmek üzere, sosyal hizmet kampüsü Altıyüz Evler'in köşesinde bulunan ağır fiziksel engelli kardeşlerimizin kaldığı yerinde dövme dayanıksız olduğu için orayı oraya taşıyacağız. Çocuk evlerinde kalan, sedyelerinde kalan çocuklarımız için oraya yeni proje yaptık. Engellilerimiz için, engelli ailelerinin şöyle bir nefes alabilmesi için oraya engelsiz bir yaşam merkezi yaptık. İçine yüzme havuzu var, kapalı spor salonu var, camisi var. Türkiye'de örnek olarak gösterilen bir proje. Şimdi Karayatak bölgesinde bir okul yaptık. Engelliler için. Engelli kardeşlerimiz için engelli çocuğu olanlar için Anaokulundan başlıyor, anaokul, ilkokul, ortaokul, lise ve endüstri meslek lisesi içinde olan bir engelli eğitim kampüsü. Türkiye'de bir ilk. Türkiye'de bir ilk. Reşadiye'de bunu da Milli Eğitim Bakanımızdan rica ettik. Sağ olsun bizi kırmadı Termal Turizm Meslek Lisesi yaptık. Yüz yataklı hastanesi var. Hem insanlarımız o uygulama otelinden faydalanacak hem de öğrencilerimiz termal turizmle ilgili orada eğitim alacaklar.” diye konuştu.  

“BATI BİZİMLE HESAPLAŞMAK İSTİYOR, ONUN İÇİN UYANIK OLMAMIZ LAZIM”

Ak Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Arslan, “Eleştirmek çok kolay arkadaşlar, hükümeti eleştirmek çok kolay. Fakat tehlikeler çok büyük. Birlik beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Türk tarihine baktığımız zaman, Orta Asya'dan bugüne kadar ne zaman biz kendi içimizde birlik beraberliğimizi korumuşuz, devletlerimiz yükselmiş, yücelmiş. Ne zaman birbirimize düşmüşüz, yok olup gitmişiz. Ondan 16 tane devlet başka devlet kuracak tahammülümüz yok. Başka yere gidecek tahammülümüz yok. Başka bir yerde bizi kabul edecek kimse yok son sığınağımızdayız, Anadolu'dayız. Bakın bu yüzyıl hesaplaşmaya üzülüyorum. Batı bizimle hesaplaşmak istiyor. Onun için uyanık olmamız lazım. Gücümüzü birleştirmemiz lazım, birlik, beraberlik içerisinde Türkiye yüzyılını beraber inşa edeceğiz. Yeryüzüne adaleti ve merhameti hakim kılacağız. Bütün dünyada insanlar bizden medet bekliyor. Doğu Türkistan'dan, Orta Asya'dan.  Afrika'dan Batı Trakya'da. Herkesin gözü Türkiye'de. Türkiye'den başka ne Türk dünyasına, ne İslam dünyasına liderlik edecek kimse yok. Eksikleri, kusurları, hataları konuşacak zaman değil. Güzel işler yapıldı. Güzel işleri değerlendirmemiz lazım. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi korusun.” açıklamasında bulundu.