AK Parti Tokat İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı`nda yapıldı. AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik’in divan başkanlığında yapılan kongreye İl Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, tek liste ile girdi. Yaklaşık 2.5 yıl önce genel merkez tarafından atama ile göreve gelen Başkan Sabuncuoğlu, kongre ile asaletini tasdikleyerek, kendilerine emanet edilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğini kaydetti.
Daha sonra kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yerel seçimlerde 12’de 12 yapan AK Parti’nin milletvekilliği seçimlerinde de 5’te 5’i hedeflediğini ifade ederek, “Tokat’tan Ankara’ya Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve partimizi yüksek bir oyu zaferle kazandıracağız. Biz buna inanıyoruz. Tokat kendine yakışanı yapacaktır. Nasıl ki 12’de 12 yaptıysak, şimdi de 5’te 5 diyoruz” diye konuştu.
AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ise Haziran ayında yapılacak seçimlerden parti olarak daha güçlü olarak çıkarak birçok güzel hizmete daha imza atacaklarını söyledi. Birlik ve beraberlikle yollarına devam edeceklerini ifade eden Polat, seçim sürecinde çalışmalara katılacak olan herkese başarılar diledi.
AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise konuşmasında Malatya’da yaşanan uçak kazasında şehit olan 4 pilotun ailesi ile hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Yüksel, her gün giderek artan kadın cinayetlerine yine `dur` diyecek olan annelerin olduğunu altını çizerek, “Her gün kadına şiddet haberleri basında yer alıyor. Biz ne kadar yasal düzenleme yaparsak yapalım ana olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımıza `bir insanı öldüren insanlığı öldürmüştür` diye Kur’an-ı Kerim sevgisini ahlaki değerleri koyamazsak bu şiddetin önüne geçemeyiz” şeklinde konuştu.