Açıklamada, “Dünyanın her yerinde üreten, ülkesine ve milletine değer katan, azim ve kararlılıkla mücadele eden emekçi kadınların günü olarak kabul edilen bu özel günde, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin acısı yüreklerde hissediliyor” dendi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileklerini ileten açıklamada, AK Parti olarak, 2002'den bu yana temel insan hakları ve beşeri sermayenin güçlendirilmesi adına kadınların hayatın her alanında aktif rol almasına ve karar alma mekanizmalarına katılımına yönelik pek çok düzenleme yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, eğitimin en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul edildiğine dikkat çekilerek, kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranının arttığı bilgisi paylaşıldı. Yükseköğretim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranının %67,6 olduğu ifade edilen açıklamada, 2002 yılında yükseköğretimdeki kız öğrenci oranının %13,5 iken, AK Parti'nin eğitim konusundaki kararlılığıyla bu rakamın 2022 yılında %48,5'e yükseldiği vurgulandı.

Kadının güçlendirilmesi için yapılan yasal düzenlemelerin yanı sıra teşvikler, hibe ve fon desteklerinin de etkisiyle kadınların iş hayatına katılımının arttığı belirtilen açıklamada, kadın işveren oranının %10,4'ten %13,2'ye yükseltildiği, kadın istihdamının ise 6 milyondan 10 milyona çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, açıklamada, terörle mücadelede, dağa kaçırılan kadın ve kız çocukları için nasıl mücadele edildiyse, kadına yönelik şiddetle mücadelede de kararlı olduklarının altı çizilerek, Anayasa ve Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklikler ve hayata geçirilen yasaların kadına yönelik şiddetle mücadeledeki kararlılıklarının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

“DEPREMDE ETKİLENEN KADINLAR İÇİN AK PARTİ TOKAT KADIN KOLLARI TEŞKİLATI HAREKETE GEÇTİ”

Son olarak, Ak Parti Tokat Kadın Kolları Teşkilatı'nın Gaziantep (Nurdağı, Ishahiye) ve Hatay (Reyhanlı) illerinde depremden etkilenen kadın ve çocuklar için çalışmalar yaptığına yer verilen açıklamada, depremden etkilenen kadınlarla buluşma kararı alındığı ve "Sıcak Sofralar" kampanyasıyla depremzedelere mutfak setleri dağıtılacağı bilgisi paylaşıldı.