(Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç)

 

Ali Paşa Camii avlusundaki ASIRLIK ÇINAR kurumuş olarak görülen kimi dallarının budanmasını bekliyor. Emekli eczacı hemşehrimiz MEHMET TEPEBAŞI, çınar ağıcının kurumuş dallarının budanmasını talep edecek girişimlere henüz sonuç alamadığını belirtti. CİMER aracılığıyla durumu bildirdiğini, prosedür için Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Tokat Valiliği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü nezdindeki yazışmalara değindi. Bürokratik yavaşlıktan yakındı. Tecrübelerine binaen, olası bir kırılma anında yüksekten düşecek bir dal parçasının canlara zarar vereceğine atıfta bulundu. Olası bir durumda, ikazda bulunmuş, girişimleri yapmış bir vatandaş olarak gereğini yapmayan kurumlardan şikayetçi olacağını da sözlerine ekledi.

SONUNA KADAR TAKİP EDECEK

            Emekli eczacı Mehmet Tepebaşı’nın duyarlı bir vatandaş olarak çınar ağacının gölgesinde gazetemize yaptığı açıklaması şöyle oldu:

            “Çınar ağacının dallarındaki kuruma uzaktan da yakından da görülüyor. Acilen budanması gerekmektedir. Duyarlı bir vatandaş olarak bunu 2022 Kasım ayında Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bildirdim. Daha sonrasında olumsuz cevap gelince CİMER’e yazdım, Valilik Belediye Park Bahçeler Müdürlüğüne havale etti, ordan da sonuç gelmeyince yine CİMER’e yazdım, bu kez Vakıflar Bölge Müdürlüğü konuyu yeni duyuyormuş gibi Çevre ve Orman Müdürlüğünden yazı gelmesi lazım dedi. Bürokrasinin bu kadar hantal olduğunu bilmiyordum. Bunun acilen yapılması lazım. Burada bu dal kırıldığında vatandaşın kafasına düşecek Allah göstermesin. Ağaca yazıktır, vatandaş önünden gelip geçiyor, ben dayanamıyorum. Gittiği yere kadar şikayette bulunacağım, olası bir cana zarar verilmesi durumunda müdahillik isteyeceğim, talep ve ikazlarıma rağmen gereğini yapmayanlardan şikayetçi olacağım.”