(Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç)

 

Tokat’ımızda şehrin turizmde geliri artırması adına tarihi, kültürel, sosyal dokuların restorasyonu, geliştirilmesi, güzelleştirilmesi adına yatırımlar olurken, ilimize gelen turistlerin hissiyatlarını öğrenebilmek de önem taşıyor.

ESEN TUR FİRMASI TOKAT’A TUR GETİRDİ

            Türkiye’deki önemli turizm seyahat firmalarından İstanbul merkezli ESEN TUR, Almanya’da ikamet eden vatandaşlarımızdan oluşan 41 kişilik kafilesi ile 10 günlük KARADENİZ TURU planladı. Tur kapsamında Tokat ilimize de yarım gün ayrıldı. Öğleden önce Tokat merkeze gelen kafilenin rehberliğini yapmakta olan Mahmut Ömür, kendilerinin varlığından haberdar olan ve ilgi gösteren gazetemiz sorumlu yazı işleri Müdürü Fatih Kılıç ile tanıştı, sohbet etti. Gazeteci Fatih Kılıç, tur rehberi Mahmut Ömür ve kafiledeki vatandaşlarımızın Tokat’ımıza dair fikirlerini, gördükleri artı ve eksileri dinledi. Aslen Adanalı olan Mahmut Ömür, Esen Tur firmasının organizasyonu ile Almanya’da ikamet eden vatandaşlarımızı 10 günlük Karadeniz turuna getirdiklerini söyledi. Karadeniz’i İç Anadolu’ya en kestirme şekilde karayolu ile bağlayan Ünye, Akkuş, Niksar yolunu kullandıklarını, bilhassa bu yolun daha iyileştirilmesi ile Tokat’a rağbetin daha çok olacağına inandığını vurguladı. Tokat’ta tarihi mekanlardan Sulusokak Semti’nde gezi yaptıklarını, buradaki hem Şehir Müzesi hem de Belediye Kent Müzesini pazartesi günleri temizlik nedeniyle kapalı tutulmalarından ötürü gezememiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Bilhassa Amasya’da arkeoloji müzesinin Pazartesi günü dahi olsa açık tutulup gezilebildiğini hatırlattı ve o esnada Amasya Arkeoloji Müzesi’ni cep telefonu ile arayıp, ziyarete açık olduğunu teyit ettirdi. Tokat’ın tarihi potansiyelinin Amasya’ya nazaran çok daha fazla olduğunu bildiğini söyleyen Mahmut Ömür, Tokat’a dair tanıtım hususunda iyi bir bilgilendirmeye ihtiyaç olduğunu da belirtti.

TOKAT’TA ÖĞLE YEMEĞİ YENDİ, KONAKLAMA AMASYA’DA

          Bu sabah Tokat’a gelen kafile öğle vaktine dek gezisi sonrası Pirhan’da öğle yemeklerini yediler, TAŞHAN’ı gezdiler, yöresel ürünlerden ve hediyelik eşyalardan satın aldılar ve günün ikinci yarısına konaklama için Amasya’ya hareket ettiler.

GAZETECİ FATİH KILIÇ’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

            Tur rehberini dinleyen ve kafiledeki isimlerin gezisine dair Meydan mevkiinde Tokat Kalesi’ni arka fonda tutarak günün anısına kalacak fotoğrafı çeken gazeteci Fatih Kılıç, kafilenin Tokat gezisi ve tur rehberi Mahmut Ömür’ün anlatımları üzerine sosyal mecra hesabından paylaşımlarda bulundu. “TURİZM ÜZERİNE GÜNÜN EN GÜZEL SOHBETİNİ YAPTIK. İLİMİZİN AVANTAJLARINI, EKSİKLERİNİ DİNLEDİK.” ifadeleriyle paylaşımına başlayan Gazeteci Kılıç sonrasında şunları yazdı:

* ESEN TUR firmasının rehberi MAHMUT ÖMÜR ile tanıştık.

* ALMANYA'da ikamet eden vatandaşlarımız 10 günlük KARADENİZ TURU için Türkiye'ye gelmişken Yarım Günlerini Tokat'a ayırmışlar. Günün konaklaması AMASYA'da olacak.

* TOKAT'ımıza gelen konukların geldiklerine mutlu, memnun olup, konaklayacakları, yeniden gelmeye şimdiden heveslenecekleri ortamı oluşturmak hepimize düşer.

* Bugün Pazartesi, SULUSOKAK SEMTİNDEKİ iki müzemiz temizlik nedeniyle ziyarete KAPALI iken, AMASYA ARKEOLOJİ MÜZESİ "AÇIĞIZ buyurun GELİN" diyor...

* İlimizin artılarını artırmak, eksiklerini gidermek için yapacaklarımız var nitekim... (Gazeteci Fatih Kılıç)