Haber: Murat Çetin

 

On iki yıldır her ayın son Cuma akşamı bir araya gelen Almuslular Sohbet Sofrası müdavimlerinin her toplanmada mutlaka Almus ile bağlantısı olan misafirleri de oluyor, Almus ve problemlerini konuşuyorlar. Almuslular Sohbet Sofrasına bu kez Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim EGER ile Almus Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz TEKER misafir oldular. Sohbet vesilesiyle edindikleri bilgilere göre Almus yarı olimpik yüzme havuzu yapıldı aralık ayında kabulü yapılıp ocak 2023’te hizmete girecek. Almus güreş eğitim salonu tamamlandı hizmete başladı. 300 öğrencilik KYK yurdu için Tufantepe’de arsa tahsisi yapıldı, projelendirme çalışmaları devam ediyor. Almus ilçe merkezindeki spor tesisleri bölgesine 140 kişilik konaklama tesisi yapılarak kamp merkezi oluşturulacak. Çevreli beldesindeki güreş salonu binası tanzim edilerek güreş kampı olacak. Almus ve Çevreli güreş salonlarında eğitimlerini sürdüren sporcular Türkiye dereceleri aldılar.

Her ayın son Cuma akşamı, Almus merkezli farklı bir konu üzerinde sohbet eden, soran sorgulayan ve çözüm yolları bulmaya çalışan Sohbet Sofrası grubunda Avukat Nuri Karaca, Eğitimci Yazar Ömer Faruk Aybek, İşadamı Siyasetçi Mustafa Çakır, İşadamı Ak Parti Eski İl Başkanı Eşref Armağan, Tokat Chp Eski İl Başkanı Dursun Aytaç, Diş Hekimi Mehmet Ürkmez, Dr. Hasip Sapçı, Eczacı Mustafa Asrlan, İl Spor Emekli Şb. Md. Celal Yurdakul, Devlet Hastanesinden Emekli Personel Şefi Üzeyir Akti, Çevreli Belediyesi Eski Başkanı Ercan Gürel, Kınık Belediyesi Eski Başkanı Hacı Yusuf Geçene, Alin Otelleri Müdürü Ertuğrul Altun, İşadamı Fazlı Tazegül, İş Adamı Mhp İl Bşk. Yrd. Ahmet Akcan, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Ünsal Durupınar, Almus Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Barış Ve Sgk'da Uzman Ömer Faruk Ulu sohbete katıldılar. Tokat İl Gençlik Ve Spor Müdürü Haşim EGER ile Almus İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz TEKER Almuslular Sohbet Sofrasına misafir olduklarında misafirli toplantıların özet dosyası kendilerine takdim edildi.

Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri misafirleri ile tanışma bölümünden sonra Tokat İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim EGER’e Almus ile ilgili çeşitli sorular sordular, sorulan bu sorular üzerine Haşim EGER açıklamalarında “Almus yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı tamamlandı, aralık ayında kabulü yapılıp ocak 2023’te hizmete girecek. Almus güreş eğitim salonu tamamlandı hizmete başladı. Güreş eğitim salonumuzun bulunduğu alanda kapalı spor salonu, açık sentetik çim futbol sahası, açık voleybol ve basketbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır. Bu tesislerin bulunduğu alanda kurumumuza ait arsa üzerine 140 kişilik eğitim ve konaklama tesisi binası da yaparak burayı spor takımları kamp merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Bunun için resmi ve sözlü girişimlerimiz oldu. 300 öğrencilik KYK yurdu için Tufantepe’de yüksek okul binasının yanında arsa tahsisi yapıldı, Genel Müdürlüğümüz ile bu arsa üzerine en kısa zamanda yüksek öğretim öğrenci yurdu yapılması için yazışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Çevreli beldesindeki güreş salonu binasındaki bölümler tanzim edilerek konaklamalı güreş kampı olacak şekilde düzenleme çalışmalarımız olacak.“ dedi.

Almus İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz TEKER Almus ilçe merkezi ve çevresinde yapılan ve yapılması düşünülen spor tesis ve yatırımlarını ve sportif etkinlikleri konu alan görüntülü bir sunum yaptı, Almus’ta sporun bütün alanlarında çalışmalarının devam ettiğini ifade etti ve şu bilgileri aktardı:

“Almus ve Çevreli güreş salonlarında eğitimlerini sürdüren sporcular Türkiye dereceleri aldılar. Bu başarılı sporcularımızdan biraz örnek verecek olursak;

23-27 mayıs 20022 Bursa da yapılan U15 Türkiye Şampiyonasında, 1) Buğra GÜÇLÜ Türkiye 2.si, 2) Efe GÜNHAN Türkiye 2.si, 3) Serkan CANDAR Türkiye 3.sü, 4) Y.Emre ERKMEN Türkiye 3.sü oldular. 2022 yılında Rize Pazar ilçesinde yapılan Anadolu Yıldızlar ligi güreş gurup şampiyonasında Efe GÜNHAN 1., Umut GÜNEŞ 1., Y.Emre ERKMEN 1., Buğra GÜÇLÜ 1. oldular.”  

 Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri adına söz alan Ömer Faruk AYBEK, Tokat İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim EGER’e hitaben, “Almus ilçemizin çözüm bekleyen KYK öğrenci yurdu ihtiyacının giderilmesi ve beklenen yatırımlar için yakın ilgi ve desteklerinizi yakinen izliyoruz. Bunun için şahsınıza teşekkür ediyoruz. Bu güzel ilgi ve desteklerinizin artarak devam etmesini hatta Almus için pozitif ayrımcılık yapmanızı bekliyoruz.” dedi.