Niğde'de düzenlenen Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 44 kilogramda mücadele eden Efe Günhan, olağanüstü yeteneğini sergileyerek zafere ulaştı. Aynı şekilde Mersin'de yapılan Karakucak Türkiye Şampiyonası'nda 100 kilogramda mücadele eden Osman Karaca da birinci olarak Türkiye şampiyonu oldu.

Almus İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Teker her iki güreşçisi de tebrik ederken daha büyük şampiyonalarda büyük başarılar kazanmak için çalışmalarını sürdüreceklerini,güreşçilerin yetişmesinde ve eğitimlerinde her zaman yanlarında olduklarını belirtti.Cengiz Teker" Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum. Antrenörlerimiz Hüseyin Kalaycı, Aziz Erdoğdu, Hayati Karaca'nın da güreş camiasından olması son yıllarda Almus'ta spor anlamında büyük ses getirdi. Sporcularımız bir çok branşta şampiyonalara katılması, sampiyon olması ileride uluslararası başarılar getireceğinin sinyalini vermemektedir." dedi.

HÜSEYİN AKBAŞ'IN İZİNDE SPROCULARIMIZ ŞAMPİYON OLACAKTIR

Cengiz Teker, " Son 3 yılda güreş branşında takım halinde Türkiye dereceleri ve yıldızlarda bir çok Türkiye şampiyonu sporcularımız başarıyla buluştu .Başarılı sporcularımızı Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) merkezlerine ve Milli Takım kamplarına yönlendiriyoruz.Bu çalışmalarımız sonucunda inanıyoruz ki bundan önce şampiyon olarak yetişen Almus ilçemizde Hüseyin Akbaş'ın izinde bu sporcularımız da şampiyon olacak, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir." açıklamasında bulundu.