Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet Özdemir, Almus’un eğitim sorunları ile ilgili, “İhalesi iptal edilen Almus’a yapılacak İmam Hatip ortaokulunun ihalesi yeniden yapıldı, yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Milli eğitim ve Halk eğitim hizmet binasının güçlendirmesi işlerinde sorun giderildi, inşaat devam edecek. Almus’ta iki ücretli öğretmenin dışında ki bütün öğretmenler kadroludur, ve eksiği yoktur” dedi.

 

Tokat’ta oturan Almuslulardan oluşan ALMUSLULAR SOHBET SOFRASI müdavimleri Sohbet Sofrasında 12. yılda yeniden bir araya geldiler. On iki yıldır her ayın son Cuma akşamı bir araya gelen Almuslular Sohbet Sofrası müdavimlerinin her toplanmada mutlaka Almus ile bağlantısı olan misafirleri de oluyor, Almus ve problemlerini konuşuyorlar.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ile Almus ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Yıldız Almuslular Sohbet Sofrasına misafir oldular.

ALMUS ve EĞİTİM  

Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri misafirleri ile tanışma bölümünden sonra Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’e Almus ile ilgili çeşitli sorular sordular, sorulan bu sorular üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir; “Israrla istemekte olduğunuz ve Almus ile ilimiz için yararlı olacağına inandığımız Almus’a Hizmet içi Eğitim Merkezi tesislerinin yapılarak hizmete açılması talebinizi Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e ileteceğim” dedi ve Almus eski Emniyet Müdürlüğü arsasına yapılması için ihalesi yapılıp fesh edilen İmam hatip ortaokulu projesine yeniden ihale yapıldığını yakın zamanda yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak inşaata başlanacağını belirtti. Ayrıca Almus’un eski lise binasının depreme karşı güçlendirmesi işinde engellerin aşıldığını kasım ayı içinde çalışmaların tekrar başlayacağını, tamamlandığında ise Almus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Hizmet binasıyla çeşitli kurslara atölye ve derslik olarak hizmete alınacağını söyledi. Özdemir, “Almus ilçemizde görev yapan öğretmenlerimizin sadece iki tanesi ücretli diğer bütün öğretmenlerimiz branşlarında kadrolu olduğundan özellikle Almus ÇP Lisemizde ciddi başarılar yaşamaktayız. Milli Eğitim Bakanlığımız uzun yıllardır planlanan temel eğitim okullarına ödenek tahsisi uygulamasını başlattı ve artık Almus dâhil bütün okullarımızda devletimizin verdiği bütçe ile ihtiyaçlar karşılanmaktadır. İlimiz genelinde bu yıl seksen beş okulda teknik donanım güncellemesi ve yenilenmesi yapıldı. Bu okulların beş tanesi Almus ilçemizin okulları oldu. Almus İlçemizin okul ve derslik ihtiyacı tamamen çözülmüş olup ihtiyacı kalmamıştır, zaman içerisinde doğacak ihtiyaçlarda kesinlikle hızla giderilecektir” dedi.    

ÖZDEMİR’E PLAKET                         

Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri adına söz alan Ömer Faruk Aybek, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü -Ahmet Özdemir’e hitaben, “ Almus ilçemizin çözüm bekleyen problemleri ve beklenen yatırımlar için yakın ilgi ve desteklerinizi yakinen izliyoruz bunun için şahsınıza teşekkür ediyoruz, bu güzel ilgi ve desteklerinizin artarak devam etmesini hatta Almus için pozitif ayrımcılık yapmanızı bekliyoruz” dedi ve Almuslular Sohbet Sofrası müdavimlerinin 12 yıldır hiç aksatmadan her ayın son Cuma akşamı yaptıkları Almus konulu misafirli toplantıların bir özet dosyasını Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’e takdim etti.

Her ayın son Cuma akşamı, Almus merkezli farklı bir konu üzerinde sohbet eden, soran sorgulayan ve çözüm yolları bulmaya çalışan Sohbet sofrası gurubunda Avukat Nuri Karaca, Eğitimci Yazar Ömer Faruk Aybek, İşadamı Siyasetçi Mustafa Çakır, İşadamı Akparti Eski İl Başkanı Eşref Armağan, Tokat CHP Eski İl Başkanı Dursun Aytaç, Diş Hekimi Mehmet Ürkmez, Dr.Hasip Sapçı, Eczacı Mustafa Asrlan, İl Spor Emekli Şb. Md. Celal Yurdakul, Devlet Hastanesinden Emekli Personel Şefi Üzeyir Akti, Çevreli Belediyesi Eski Başkanı Ercan Gürel, Kınık Belediyesi Eski Başkanı Hacı Yusuf Geçene, Alin Otelleri Müdürü Ertuğrul Altun, İşadamı Fazlı Tazegül, İş Adamı MHP İl Bşk.Yrd. Ahmet Akcan, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Ünsal Durupınar, Almus Belediyesi Fen işleri Müdürü Hasan Barış ve SGK'da Uzman Ömer Faruk Ulu sofrada sohbete katıldılar.

Tokat’taki Almusluların sohbet sofrasında yapılan sohbeti uzayıp gitti. Bir ay sonra tekrar Farklı misafirler ile bir araya gelmek üzere vedalaşıp ayrıldılar.