Gazeteci-yazar ve Hürsöz Gazetesi yazarı Hüseyin Alpay 24 Haziran 2023 tarihinde yapılacak Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde 22. Tokat’ın Enleri 100. Yıl Cumhuriyet Ödülleri’nde “yılın gazetecisi” ödülünü alan Alpay, TGC Başkanlık seçimlerinde birlik ve beraberlik duygularıyla bir kongre gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Bu yılın Şubat ayında vefat eden TGC Başkanı Cemal İncesoyluer’in anısını yaşatmak ve beraberlik içerisinde bir kongre geçirmek istediklerinin altını çizen Hüseyin Alpay, “Kurumsal yapımızı devam ettirerek, cemiyetimizin toplumdaki ağırlığının sürdürülmesi için arkadaşlarımızın talepleri üzerine aday olmaya karar verdim. Yapılacak seçimin cemiyetimize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. 

Hüseyin Alpay açıklamasında şunları kaydetti: 

“Bir dönem başkanlık yapacağım” 

“Üyelerimizin destekleriyle seçildiğimiz takdirde ben bir dönem başkanlık yapacağım. Tüzük değişikliği yaparak bir kişin en fazla 2 dönem (3+3=6 yıl) başkanlık yapabileceğini kayıt altına alacağız. Geçmiş dönem başkanlarımızın anılarını yaşatmak adına çeşitli projelerimizi hayata geçireceğiz. Üyelerimizin konut sahibi olmaları için yaptırdığımız, ama çeşitli nedenlerle yarım kalmış projemizi gerçekleştireceğiz. Cemiyetin kişilerin değil, Tokat’ın cemiyeti olacak, kurumsal yapısı güçlendirilecek. Her siyasi görüşe sahip arkadaşlarımızla gazetecilik faaliyetlerimizi el birliğiyle sürdürecek, mesleki dayanışmamızı üst seviyede sergileyeceğiz. İlimizdeki diğer meslek örgütleriyle sıcak iletişim kuracak, ortak projelerde yer almak için çaba sarf edeceğiz.”