Altay, Göztepe maçında yaşanan olaylar sebebiyle iç sahada 6 maçlık seyircisiz oynama cezası almıştı. İzmir temsilcisinin dış sahada oynadığı Denizlispor ve yarın oynayacağı Ankara Keçiörengücü maçına da deplasman taraftarının alınmayacağı açıklandı. Bu karar sonrası siyah-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere 27.11.2022 tarihinde misafir takım olarak gittiğimiz Göztepe - Altay müsabakasında yaşanan olumsuz münferit olaylar sonucunda stadyum güvenlik önlemleri ile alakalı hiçbir dahlimiz ve mesuliyetimiz olmamasına rağmen hukuka aykırı olarak verildiğini düşündüğümüz deplasmanda 1 müsabakada Passolig kart kısıtlaması, kendi sahamızda 6 müsabakada seyircisiz oynama ve mağlup sayılma cezası, akla, hukuka ve vicdana sığmayacak şekilde verilmiştir. Medyada yer alan bilgi kirliliği ve tüm spekülasyonlara rağmen, Kulübümüzün bu konuda suçsuz olduğu bilgi ve belgelerle ispat edilmiştir. Ayrıca yargıda olan vaka ile ilgili sadece bir kişinin cezaevinde olması da bu söylemimizi doğrular niteliktedir.

Kulübümüz, Fair Play çerçevesinde misafir takımların taraftarlarını yıllardır en güzel şekilde ağırlamakta ve güvenle evlerine dönecek şekilde uğurlamaktadır. Ancak; tam olarak detaylarını bilemediğimiz şekilde, Denizlispor ve Keçiörengücü müsabakaları için emniyet kurumlarına müracaat edilerek il Spor Güvenlik Kurulu Kararı çıkarılmak suretiyle korkakça haksız rekabet oluşturulmaya çalışıldığını görmekteyiz.

Altay Spor Kulübü "Her Alanda" kurulduğu günden bugüne kadar "Korkmadan ve Mertçe" mücadele etmiştir. Sahada sonuç ne olursa olsun bir yerlere şirin gözükmek ya da skor alabilmek için itibarını düşürecek basit organizasyonların peşinde küçülmemiştir. Bundan sonra Kulübümüze ve taraftarlarına dost elini açanlarla ebediyen dost kalacağımızı ve aynı şekilde dostça misafir edeceğimizi, farklı oyunlarla haksızlığa uğratmaya çalışanlara ise "Yasal Çerçevede Kalmak Şartı İle" misliyle karşılık vereceğimizi belirtiriz. Bu vesile ile 14.01.2023 tarihinde Kulübümüzü ve taraftarlarımızı en iyi şekilde misafir eden Samsunspor Kulübü ve Şanlı Samsunspor taraftarına teşekkürlerimizi sunarız.”

Hasan İnce - Ali Gözeten

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.