MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA HİMMETBEYOĞLU’NDAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Anavatan Partisi Tokat 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Himmetbeyoğlu, internet sitemize özel gündem değerlendirmesinde bulundu.

Anavatan Partisi Tokat 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Himmetbeyoğlu, seçim çalışmalarına ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor. 14 Mayıs öncesinde halkın sorunlarını dinleyen Himmetbeyoğlu, gündemi takip ediyor. Tokat ve Türkiye’de ki sorunları her ortamda dile getiren Vekil adayı Mustafa Himmetbeyoğlu, yapmış olduğu açıklamasında sorunlardan bahsederken çözümlerini sundu.

MUSTAFA HİMMETBEYOĞLU: “İLİMİZE KAZANDIRACAĞIMIZ YATIRIMLARLA TOKATLILARI AŞEVİNE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

Anavatan Partisi Tokat 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Himmetbeyoğlu, “Aşevleri maalesef ki ülkemizde doruk noktasında hem illerde hem de ilçelerde. Bu aziz milletimizi aş evlerine muhtaç hale getirmiş bir yönetim var. İnşallah bizler bu aziz milletimizi refaha ulaştıracağız, Anavatan Partisi olarak. Bir taraftan da şunu düşünüyorum. Bu aş evleri olmasa insanlar ne yapacak? diye. O zaman ortalık kaos olacaktır diye düşünüyorum. Fakat ne yazık ki bu aziz milleti bu aşevlerine muhtaç eden bu yönetimi de kınıyorum. İnşallah Anavatan Partisi iktidarında Rabbim Anavatan Partisi milletvekili adaylarına milletvekili nasip ederse bir an önce bu aziz milletimizi refaha ulaştırma konusunda da elimizden gelen gayreti fazlasıyla yapacağız inşallah. Türkiye'mizin nüfusu 85 milyon. Yaklaşık dörtte biri 20 milyon insan devlet yardımına muhtaç. Bu kadim milleti bu yardıma muhtaç edenler de yine bu yönetimin kendileri. Bu kadim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bu aziz milletimizi ekonomik huzura ulaştıracak çözüm de Anavatan Partisi olarak geçmişin tecrübesi ile çözüm noktası tekrardan Anavatan Partisi'dir. Bizler istihdam ortaya koyaraktan özellikle Tokat'ımızda, ben geçende siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma Tokat'ta ben milletvekili olursam Anavatan Partisi'nden milletvekili olaraktan meclise görev alırsam 12 milyon dolarlık bir yatırım yapacağımı söylemiştim. Sözümüzün arkasındayız. İnşallah Allah'ın izniyle Rabbim bizlere bu yatırımı nasip edecek, yapmayı ve bir an önce Bu aşevlerinden ve devlet yardımından insanlarımızı kendi öz kaynakları içerisinde çalıştırıp ekmek parasını kazandırıp kendi kazanıp kendi harcamalarını yapacak bir faaliyet alanını sağlayacağız. Onun için ben Anavatan Partisi milletvekili adayı olarak Aziz Tokatlı hemşehrilerimizden bir kere de oylarının bizlere emanet etmelerini, 83 ruhu ile tekrardan ülkemize ve milletimize refahı, ekonomik seviyeyi yaşatmayı istiyoruz. Allah bana nasip ederse milletvekilliğini sözüm sözdür. 15 ayın sonunda iki bin kişiyi istihdam edeceğim. Ve toplamda 12 milyon dolarlık bir yatırımı Tokat'ımıza kazandıracağım. Bunda ne devlet teşviki ne de devletimizin desteğine ihtiyacımız yok. İnşallah biz bunu kendi öz sermayemizle yapacağız. İlimize kazandıracağımız yatırımlarla Tokatlıları Aşevine muhtaç etmeyeceğiz. Herkesin bir işi bir ekmeği olacak.” dedi.

“AZİZ MİLLETİMİN CEBİNDE ÇAY İÇMEYE PARASI YOKKEN MÜLTECİLERİ SAĞLANAN İMKÂNLARLA ŞATAFATLI YAŞATMALARI BENİM İÇİMİ ACITIYOR”

Göçmen sorununun ülkemizin kanayan bir yarası haline geldiğini ifade eden Milletvekili Adayı Himmetbeyoğlu, “Plansız, programsız, hesapsız yapılan bu Göçmen alımı işlemler sonucunda ülkemizin çok ağır bir sorunu olmuştur. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti yardımsever paylaşmayı seven kadim bir millettir. Ama artık bu öyle bir arşa ulaşmıştır ki bu konu Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini tehdit eder bir hale gelmiştir. Bunun da çözümü Suriyeli mülteciler ve Afgan mülteciler biran önce kendi ülkelerine göndermektir. Kendi ülkelerinde yaşamlarını devam ettirme yolunda da Türkiye Cumhuriyeti olarak hükümetimiz elini taşın altına koyup mültecileri tekrardan kendi öz topraklarına iade etmelidir. Günlerdir Tokatlı hemşehrilerimizi ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde esnaflarımızı da konuşuyoruz, dertleşiyoruz. Onların sorunlarını dinliyoruz. Özellikle birkaç alkol ürünü satan esnafımızdan duyduğum bir şey de sizle paylaşayım. Çok acı bu aslında. Özellikle Iraklı kesim çok üst seviyede alkol alımı yapıyor. üst seviyedeki içkilerin pahalı içkileri çok rahatlıkla alabildiklerini Afgan uyruklu vatandaşların da alt kademedeki alkollü içecekler çok rahatlıkla alabildiklerini söylüyorlar. Ne yazık ki benim bu kadim şehrimde aziz milletimin cebinde çay içmeye parası yokken bu mültecilere sağlanan imkânlarla kendilerini bu kadar şatafatlı yaşatmaları benim içimi acıtıyor. Gerçekten benim içimi acıtıyor. Bu konuda da inşallah Allah bize iktidarı nasip ederse elimizi taşın altına koyacağız. Tokatlı hemşehrilerimizi Tokat'ın içerisinde layık oldukları bir yaşam biçimine kavuşturacağız inşallah.” diye konuştu.  

“BU MİLLET GÜN GELECEK SİZDEN BUNLARIN HESABINI TEKER TEKER SORACAK”

ANAP’LI Milletvekili Adayı Mustafa Himmetbeyoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 1 Mayısta ilimizde yaptığı mitingde AK Parti yönetiminin bazı kamu kuruluşlarında mitinge katılım sağlaması yönünde baskı yapıldığına dair duyumlar aldığını söyleyerek, “Şimdi kendisini milletin efendisi gibi görenler var. Böyle çok yüksek sesle bağırarak, çığırarak, azarlayarak argo kelimelerle gibi. Hatta zaman zaman bu millete küfrederekten bu milletin efendisi gibi milleti de karşısında köle gibi görenler var. Bu zihniyeti öncelikle Allah'ın lanetiyle lanetliyorum. Bakın bunu açık ve net söylüyorum. Çünkü bu zihniyetin üzerinde olan da bir Rabbimin hesabı vardır. Şimdi özellikle belediye çalışanlarına, ‘her biriniz yüzer tane AK Parti'ye oy kazandıracaksınız.’ denilerek bir mobbing uygulaması varmış. Organize sanayideki bazı fabrikalara, ‘işçilerinizi mitinglere getireceksiniz.’ diye baskılar varmış. Hatta kamu, çalışan, devlet memuru bazı yönetici abilerimiz ya da arkadaşlarımız var. Özellikle müdür kesiminde. Bunlara o saatlerde bütün kamu çalışanları mitingde yer alacak diyerekten mobbing uygulanıyormuş. Bu müdürler, bu kamu çalışanları da bunları bize bahsettiler. Bundan son derece mustaripler. Bu millet sizlerden hesap sormayacak mı zannediyorsunuz? Bu millet gün gelecek sizden bunların teker teker hesabını soracak. Bu işgüzarlara da bundan sonra Anavatan Partisi olarak fırsat vermeyeceğiz. Anavatan Partisi tekrardan rahmetli Turgut Özal'ın yolunda 83 ruhu ile artık halkımızın hizmetindedir. Milletimizin hizmetindedir. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.

“ANAVATAN PARTİSİ OLARAK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÇOK DAHA EMİN ADIMLARLA HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

 Tokat’ın bazı köylerinde parke olmadığını ve bu köylerin hizmet beklediğini söyleyen Himmetbeyoğlu, “Köylerimizden bazı hemşerilerimiz, köylü vatandaşlarımızın parke almadıklarını il özel idaresinden parke isteğinde bulunduklarını ama köylerine parke gelmediğini söylüyorlar. Ben özellikle de bazı köy ziyaretlerimizde baktım. Köyün alanında parke yok. Buraya parke koyulmamıştır. Parke yaptırılmamış. Şimdi, bunu dile getirdiğimizde bize verilen cevapta, “Sayın Başkanım ya da Sayın Vekilim işte İl Özel idaresine o köyün muhtarı bir dilekçeyle başvuru yapacak ve biz dilekçe üzerinde o köye parke yardımlarını yapıyoruz.’ dediler. Fakat şimdi şöyle bir sorun var. Birkaç köyden evvel köylü vatandaşlarımıza da bunu rastladım, karşılaştık, şahit oldum. Şimdi o köyde muhtarın küs olduğu vatandaşlar var. Ya da muhtarın çok daha ileriye gideyim, kanlı olduğu vatandaşlar var. Muhtar bunları ayırt ederek ya da aynı siyasi görüşte değil ya da aynı kimlik adı altında değil bu köylü vatandaşlarımızın yolunu yaptırmamış. Şimdi bu çok etik bir şey değil. Dolayısıyla burada il özel idaresi ya vatandaşlardan bu dilekçelerini alacak ihtiyaç dilekçelerini ve buraya kendi personelinden birilerini görevlendirecek. Bu personel gidecek orada vatandaşın gerçekten çöp tenekesine mi ihtiyacı var? Parkeye mi ihtiyacı var? Neye ihtiyacı varsa orada gözüyle görecek. Raporu tutacak. Ve bu imkânları sağlayacak. Anavatan Partisi olarak bu sorunların çözülme noktasında çok daha emin adımlarla inşallah halkımızın yanında olacağız. Sorunlarını hep beraber çözeceğiz inşallah.” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK ARAÇ GİYDİRME İŞLEMİNE SICAK BAKMADIK”

 Bazı partilerde seçim otobüsleri giydirildiğini, bunun da hem çevreye hem de trafiğe zarar verdiğini hatırlatan Himmetbeyoğlu, “Tokat'ımızın biliyorsunuz tek bir caddesi var, Gaziosmanpaşa bulvarı. Genel yoğunlukta kullanılan cadde burası. Her iki tarafta da burası park yapılıyor. Dolayısıyla iki araç yan yana zor geliyor. Şimdi ben de bilirdim, otobüsleri, kamyonları, şunları bunları süslemesini giydirip bu caddelerde tanıtım yapmasını. Şimdi ben de evimden partime gelirken ya da halkımızı ziyaret ederken trafikte inanılmaz bir tıkanma meydana geliyor. Bu tıkanmadan dolayı bu diğer partilerin yaptırmış olduğu otobüsler de bunların en büyük nedenlerinden bir tanesi. Bu şehirde ambulansa ihtiyaç oluyor. Bu şehirde itfaiyeye ihtiyaç oluyor. Bu şehirde halkımızın kendi özel aracıyla bir an önce hastaneye ya da işine gitmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu otobüsler trafiği son derece ama son derece etkiliyor. Olumsuz yönde etkiliyor. Ve çoğu vatandaşımız kızıyor. Şimdi ben durup dururken kardeşim biz siyasi partiler çözüm noktasıdır. Biz bu yola halkımızın yanında çözüm noktasında, halkımızın yanında olacağız dedik. Halkımızın problemlerine problem katacağız. Sorunlarına sorun katacağız demedik ki. Ben şimdi otobüs giydirip de burada trafiği niye tıkayayım? Buranın halkın ulaşımını neden engelleyeyim? Neden arkamdan laf söz ettireyim? Neden arkamdan küfür ettireyim? Dolayısıyla ben bu duyarlılıkta bir vatandaşım, bu duyarlılıkta bir siyasetçiyim. Anavatan Partisi olarak da bu duyarlılıktayız. Onun için biz bu büyük araç giydirme işlemine sıcak bakmadık.” dedi.

“TOKAT GİBİ GAZİOSMANPAŞA'NIN ŞEHRİNDE SAKARYA ŞİİRİNİ OKUMA YANLIŞINA DÜŞTÜNÜZ”

Süleyman Soylu'nun mitinginde Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt'ın Sakarya şiirinin okumasının bir skandal olduğunu belirten Himmetbeyoğlu, “Yusuf Beyazıt'ın Sakarya şiirinin okumasını bütün sosyal medya ve Tokatlı hemşehrilerimiz bunu konuşuyor. Demek ki bu insanlar ne yaptıklarından çok da emin değiller. Eğer emin olsalardı böyle bir şiiri okuma gereği hissetmezlerdi. Mitingde bağıra bağıra konuşuyor, sesi kısıldı. Arkasından belediye başkanı avaz yettiği kadar bağırıyor. Suçlular bağırır diye bir söz vardır. Neyin üstünü örtmek için, hangi sorunları çözemediniz de onun üstünü örtmek için, hangi problemlerin üstünü örtmek için, hangi suçlu Psikolojisi içerisindesiniz de bunu bastırmak için bu kadar bağırdınız. Tokat gibi Gaziosmanpaşa'nın şehrinde Sakarya şiirini okuma yanlışına düştünüz. O da artık takdirimiz halkımızın takdirindedir. Onun için bu tam bir skandaldır. Şiirden bir özet paylaşayım. Yüreğiniz yüreğimiz yaradır. Her ya her yanımız beladır. Çok şükür o da bizden yanadır. Bizim kimseden ne korkumuz ne de çekingenliğimiz var. Her yanınız, yara, her yanınız bela, o belada bizden yana elhamdülillah. Tokatlı hemşehrilerimizi de buradan Anavatan Partisi'ne 83 ruhunun bir kez daha yaşatmaları için oylarına, emanet oylarına talip olduğumuzu bildiriyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haber-Foto: Mustafa Işık