Haber-Foto: Mustafa Işık

1 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, miting düzenledi. Düzenlenen mitingde birçok konu başlığı ön plana çıktı. Anavatan Partisi Tokat İl Başkanı Ömer Özkan, mitingde Ak Partililer tarafından sarf edilen “Bölgenin lideriyiz” söylemini eleştirdi.

 “BUGÜNE KADAR SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA YANLIŞ ve YALAN RAPOR KONUSUNDA SUNMAKTA LİDERLER”

İl Başkanı Ömer Özkan, “Mitingde bölgenin lideriyiz dediler. Haklılar. Bölgenin lideriyiz. Bölgede en çok göç vermekte lideriz. Türkiye'de ses kirliliğinde lideriz. İşsizlikte lideriz her şeyde lideriz. Zannedersem o değerli il başkanı mevkidaşım da Tokatlı hemşehrilerimize bunu dile getirmeye çalışmıştır. Bütün olumsuzluklarda maalesef lideriz. Başka lider olabildiğimiz yerleri görmek isterdik aslında. Duymak isterdik. Hani isterdik ki, OSB yani sanayi kapsamında lideriz. İsterdik ki yerli İHA, TİHA, SİHA, Akıncı, Bayraktar işte aynı şekilde havada varsa karada da insansız araçlarımız aynı şekilde karada varsa denizde de insansız hava araçlarımız var ve bunların üretiminde lider olmak isterdik. Ama maalesef ki bizim liderliğimiz Türkiye'nin en çok göç veren şehri olmakta... Türkiye'nin en kirli ses kalitesi olma liderliğimiz var. Yaklaşık olarak 250 KM arasında Çorum'un yıllık OSB geliri 2.8 milyar dolarken, Bizim sadece 800-900 milyonda kalması gibi bir liderliğimiz var. Maalesef ki saygıdeğer bakanımızın gözünün içine baka baka yalan konuşma liderliğini de elimize aldık. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza yanlış ve yalan rapor sunmak konusunda da liderler” diye konuştu.

“TUTAMAYACAKLARI HİÇBİR SÖZÜ VERMEDİLER SONUNU HEP BİR SİYASİ OYUNA BAĞLADILAR”

1 Mayıs İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilimizde düzenlediği mitingde, ‘tutamadığımız hiçbir sözü vermedik.’ açıklamasını da yorumlayan Başkan Özkan, “Doğru, bu konuda da haklılar. Tutamayacakları hiçbir sözü vermediler. Bu güzide şehirde 2000-2500 kişilik sigara fabrikası kapanırken bu sigara fabrikası kapanmayacak. Söz veriyoruz demişler, kapatmışlar ve siyasi oyun demişler. Bu Şehri Sultan Tokat'ın da şeker fabrikası satılmayacak söz veriyoruz demişler. Şeker fabrikası özelleşmiş kapasite üçte bire düşmüş. Siyasi oyun demişler. Evet, tutamayacakları hiçbir sözü vermiyor bu kardeşlerimiz. Onda da haklılar. Erbaa’da siyanürle altın aranamaz diye biz mücadele ederken, söz veriyorum siyanür öldürmez diyen ve bugün hala koltuğunda oturan Sayın vekillerimize sahibiz. O yüzden haklılar. Tutamayacakları hiçbir sözü vermediler, sonunu hep bir siyasi oyuna bağladılar. Ama elhamdülillah biz tutulan sözün de takipçisiyiz Anavatan Partisi olarak, tutulmayan sözünde... Biz Anavatan Partisi'yiz. Biz öyle iktidarmış, muhalefetmiş, kimseden bir korkumuz yok, bir çekincemiz yok. Bir kavgamız da yok. Kavgası olan, çekincesi olan, düşmanlığı olana da kapımız açık. Bizim dosta güven, düşmana korku veren yönetimimiz var elhamdülillah dimdik ayakta. O yüzden söz verip de nasıl tutuluyor? Allah nasip eder de inşallah Tokatlı hemşehrilerimiz Anavatan Partimizi meclise götürme imkânını sağlarsa, işte o gün göreceğiz hep birlikte.” şeklinde konuştu.

“TOKAT'TAKİ BÜTÜN HEMŞEHRİLERİM SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ'NİN DE NEREDE OLDUĞUNU BİLİR”

İçişleri Bakanı mitingi üzerinden açıklamalarına devam eden Özkan, Ak Parti Tokat 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt’ın Sakarya şiirini okumasını eleştirdi. Eleştirisinde, “Sayın vekilim zannedersem bir ara karıştırdı. Sakarya'da miting yaptığını zannetti. Ama tabii ki bütün kahramanlık destanları bizim göğsümüzü kabartır. Ancak benim orada dikkatimi çeken başka bir laf vardı. ‘Sakarya Meydan Muharebesi'nin nerede yapıldığını bilemezsiniz’ dedi. Acaba bu lafı kime söyledi? Ben bunu çok merak ettim bir il başkanı olarak. Tokat'ta Pazartesi günü mitinge giden yüzlerce, binlerce gönlü güzel hemşehrimize keşke “siz Sakarya Savaşı'nın nerede olduğunu bilemezsiniz” demeseydi. Sayın Vekilim, benim zoruma bu gitti. Çünkü Tokat'taki bütün hemşehrilerim Sakarya Meydan Muharebesi'nin de nerede olduğunu bilir. Kurtuluş Savaşı'nın da nerede olduğunu bilir. Hendek savaşlarının da nerede olduğunu bilir. Sayın Vekilimizin yorgunluğuna veriyorum bu durumu.” dedi.

“ÇEVRE İLLERİN BAŞARISINI TOKAT’IN BAŞARISI GİBİ GÖSTERMEKTEN VAZGEÇİN”

Başkan Özkan, “2019 seçimlerinde de Tokat il binalarındaki maalesef İstanbul'a yapılan üçüncü köprünün reklamlarını gözün aydın Tokat diye paylaşmışlardı. Sivas Yıldızeli'ne yapılan hızlı treni maalesef ki gözün aydın Tokat diye paylaşıyoruz. Tokat'tan giden şehir hastanemizi Kırıkkale'de ben gördüğüm her gün kahrediyorum. Buradan değerli basın mensubu kardeşlerimin aracılığıyla söz veriyorum. Anavatan Partisi olarak o Yıldızeli’ne değil Tokat'ımızın merkezinde o hızlı treni görmeden uyursak bizim bu vatana ihanet ettiğimizi lütfen herkes bilsin. Bizi vatan haini ilan etsin. Bizi onursuz ilan etsin, karaktersiz ilan etsin. Hiçbir zaman için bu şekilde şov tarzı reklama da ihtiyacı olmayan bir partiyiz. Hızlı tren Sivas'ımıza, Sivas ilimize hayırlı ve uğurlu olsun. NATO yolunu nasıl Sivas'a teslim ettiysek çok yakında Allah razı olsun, Sayın Valimiz Ozan Balcı olmasa idi Tokat kebabını dâhi Sivas'a teslim edecekken maalesef ki, yerel yönetimdeki yönetici kardeşlerimiz Sayın Vekillerimiz devamlı çevre illerimizin başarılarını Tokat'ın başarısı gibi göstermekten de lütfen vazgeçsinler. Tokat esnafı perişan. Çünkü Tokat esnafı şu anda rızkını ararken dâhi gecesini gündüzüne katıyor. Akşam evine ekmeğini götürmek için mücadele verirken bu saygıdeğer vekillerimiz, yöneticilerimiz çıkıp da Sivas'taki Kırıkkale'deki başarıları lütfen gelip de Tokat meydanlarında alkışlatmasınlar.” diye konuştu.

“TOKAT'TAN GİDENLERİN DEĞİL, TOKAT'A KAZANDIRILANLARIN KONUŞULACAĞI BİR 15 MAYIS SABAHINA UYANMAK DİLEĞİYLE”

Özkan açıklamasının sonunda, “Tokat'ın geçerli seçmen sayısı 480 binlerde. İstanbul'daki Tokatlı sayımız ise 600 binlerde. Ve bunu da büyük bir gururla meydanda alkışlayarak söylüyoruz değil mi? Şehrimdeki göçten utanmıyorsam, şehrimde ekmek parası kazanması için evlatlarını İstanbul'a gönderen ailelerinin yüzlerine gözlerinin içerisine utanmadan bakmak istiyorsam, bu göçü engellemek zorunda olan milletvekillerim maalesef ki İstanbul'da ki 600 bin Tokatlı oy vereceğiz söz veriyoruz diye Sayın Bakanımıza alkış yaptırıyorlar. Dünyanın başkenti Türkiye'mizin kalbi olan İstanbul'da 600 bin Tokatlı yaşıyorsa, bunun utancını yaşayacağımıza şehrimizde herhangi bir uzay alanında bir tesisimiz yoksa, yerli ve milli ürünlerimiz hakkında bir tesisimiz yoksa, organize sanayi bölgesinde devasa devlet yatırımlarımız yoksa, yerli ve milli otomobilimizin jantını dâhi Tokat'ta ürettiremiyorsak ve Tokatlı hemşehrilerimizi maalesef ki farklı şehirlere göç ettirmeye mecbur ediyorsak, bunun alkışlanacak bir tarafının olmadığını, bunun yüz kızartıcı bir günah olduğunu sizler aracılığıyla ben Tokatlı hemşehrilerime gönül rahatlığıyla duyurabilirim. Bizim milletvekillerimiz Anavatan Partisi’nin yürekli çocukları bu memleketin toprağından yetişme evlatlarıdır. Bir kez daha rahmetli Turgut Özal zamanında bir kez daha Sayın Bakanım Metin Gürder’e zamanında yapılan hizmetlerin o bereketin ve bolluğun hatırlanıp bir kez daha Anavatan Partisi'ne aynı hizmet aşkıyla meclise götürmelerini önemle rica ediyorum. Artık Tokat'tan giden hiçbir şeyin değil, Tokat'a kazandırılan yatırımların konuşulacağı bir 15 Mayıs sabah uyanmak dileğiyle.” İfadelerini kullandı.