Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken Anavatan Partisi Tokat İl Başkanı Ömer Özkan, gazetemize yapmış olduğu açıklamasında ilimizde ki yapılara dikkat çekerken meselenin siyaset olmadığını ve meselenin can meselesi olduğunu belirtti.

“YAPILMASI GEREKENİ TAM ANLAMI İLE DEVLETİMİZ YERİNE GETİRİYOR”

Anavatan Partisi Tokat İl Başkanı Ömer Özkan gündeme dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 “Ülkemiz maalesef ki 6 Şubat Sabahına hepimizi, tüm milletimizi yıkan bilgi ile uyandı. Yıkıldık, nefes alamaz hale geldik, milletçe kahrolduk. Ülkemizde 10 İlimizin yüzlerce, hatta binlerce İlçe, kasaba ve köyümüzün yıkılıp enkaz altında kaldığını değil Ulus olarak deprem altında kaldığımızı öğrendik. Hepimiz biliyoruz ki; Türkiye’miz deprem bölgesi hem de büyük riskli deprem bölgesi, yaklaşık 10 gün geçtikten sonra şimdi devletimiz yıkılan binalarda demirden çalan, betondan çalan, tuğladan çalan, giriş katlarda iş yerleri yapabilmek için binanın taşıyıcı kolonlarını kesen Müteahhitleri ve sorumluları tutukluyor. Yapılması gerekeni tam anlamı ile devletimiz yerine getiriyor.

BU MESELE CAN MESELESİDİR

Bizler Anavatan Partisi İl Başkanlığı olarak depremin ilk saatlerinden bu yana görüşmeler sağladığımız yönetim kurulumuz ile birlikte Tokat İlimiz için kollarımızı sıvıyoruz. Kuzey Anadolu Fay Hattında yer alan ilimizde bulunan benim hemşerilerimin yaşadığı binalardan devamlı şikâyetler alıyoruz. Aldığımız şikâyetlerde özellikle zemin katların su çekmesi, duvar çatlaklıkları, zemin kolon sorunları. Artık ilimizde bu şikâyetler için yönetim olarak çözüm üretmek için çıkıyoruz sahalara. Bakın, bu meselenin siyaseti yok, bu meselenin Partisi yok, Bu mesele Tokat’ımın, benim hemşerilerimin ve can meselesidir.

YAŞANILACAK AFETLERDE, TEK BİR VATANDAŞIN BURNU DÂHİ KANAMASIN

Bizler Anavatan İl Başkanlığı olarak kıymetli hemşerilerimize sesleniyoruz, Binamızda şüphelendiğimiz bir noktamı var?  Zeminde su çekmesi mi var?  Sadece bizlere bir telefon ile müracaat etmeniz yeterlidir, hemen ilgili mimarlık firmalarımız sizlerle irtibata geçip tamamen “ÜCRETSİZ” olarak binamızın kontrolünü sağlayacak, sizlere binamız hakkında bir rapor hazırlayıp tarafınıza sunacaktır. Anavatan Partisi Tokat İl Başkanlığı olarak Buradaki maddi sorumluluğu tamamen bizler üstleniyoruz. Yeter ki yaşanılacak Afet, deprem, sel, fırtına gibi durumlarda benim Şehrimde en ufak bir olumsuzluk yaşanmasın, tek bir vatandaşımın burnu dâhi kanamasın.

TÜRK MİLLETİ OLARAK BU YARAMIZI DA SARACAĞIZ

Bizler bu yolda öncü olacağız ancak umarım ki tüm Siyasiler ve STK’lar bizlerden de daha da iyisini Tokat İlimiz için yapar. Artık cebimizden gidecek 3-5 kuruşun düşünülme zamanı değildir. Artık memleketimize hakkı ile hizmet zamanıdır. Hangi vatandaşımız diler ise bizlere “0507 215 16 35” numaralı şahsi telefonumdan ulaşıp, binasının kontrolü hakkında “ÜCRETSİZ” olarak bilgi isteyebilir. Bu vesile ile belirtmek isterim ki Rabbim bir daha Ülkemize ve Milletimize böyle bir afet yaşatmasın. Ben inanıyorum ki Türk Milleti olarak bu yaramızı da saracağız. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza, rabbimden cennet mekân, yaralı vatandaşlarımıza da Şafii sıfatı ile şifa diliyorum. Haydi Tokat’ım şimdi el ele çalışma zamanı.”