Haber-Foto: Mustafa Işık 

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sporu tabana yaymak için Tokat Gençlik ve Spor Kulübü’nü kurdu. Kurulduğu günden beri birçok branşı çocuklarla buluşturan spor kulübü, futbolda da çalışmalarını sürdürüyor. Geleceğin futbolcularını yetiştirme ve çocukları spora teşvik için Tokat Gençlik ve Spor Kulübü Antrenör Ali Leblebici ve Teoman Demir eşliğinde idmanlara devam ediyor. Yazın okulların kapanmasıyla Yaz Okulları açan kulüp 3 ay boyunca çocukların gelişiminde katkı sunuyor. 3 ay sonunda sporcuların istekleri doğrultusunda kulübe kazandırarak Tokat futboluna katkı sunuyor.

Tokat Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Ali Leblebici, gazetemize vermiş olduğu açıklamasında takımın hedefi ve çalışmalarından bahsetti. Antrenör Ali Leblebici, takımın şuanda sadece U-13, U14 ve U-15 Liglerinde mücadele verdiklerini söyledi. Gelecek sezonlarda ise, Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde boy göstermek istediklerini ifade etti. Leblebici, “Tokat Gençlikspor’da iki farklı görevimiz var diyebiliriz. Birincisi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde antrenörlük yapıyoruz, ikincisi ise, Gençlikspor takımımızda futbolcu yetiştiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalarımız 06-18 yaş arasında ki bütün çocuklar için.” dedi.

6 YAŞ GRUBUNDAN 18 YAŞ GRUBUNA KADAR ÖĞRENCİLER BAŞVURU YAPABİLİYOR

Tokat Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Ali Leblebici, “Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne müracaat edip de futbol antrenmanlarına katılmak isteyenleri bizlere yönlendiriyorlar. Teoman Demir hocamla birlikte hafta içi ve hafta sonu idmanlar gerçekleştiriyoruz. Yaz-kış idmanlara gelen oyuncuları istekleri doğrultusunda kulüp bünyesine katıyoruz. Yakın zamanda okulların kapanmasıyla birlikte özellikle Haziran Ayı’nın 15’inden sonra Yaz Okullarımız başlıyor. Bütün Antrenör arkadaşlarımızla birlikte buraya yoğunlaşıyoruz.  Uzunburun’daki Sentetik Sahayı kullanıyoruz ve burası sadece bizim antrenmanlarımız için kullanıyor. 6 yaş grubundan 18 yaş grubuna kadar öğrenciler gelebiliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde tamamen ücretsiz bir şekilde geleceğin sporcularını yetiştirmeye çalışıyoruz. Yaz Okullarında da yaklaşık 5-6 Antrenör eşliğinde oluyor idmanlar. Yaş gruplarını ayırdıktan sonra sabahtan başlıyoruz, akşama kadar devam ediyor, bu da çocukların gelişimi için faydalı oluyor. Geçen yaz bizlere 140 öğrenci gelmişti, bu öğrencilerle 3 ay boyunca idmanlar yaptık. Daha sonra devam etmek isteyen 50 sporcumuzu kulüp bünyemize kattık. Onlar da şuanda 13, 14 ve 15 yaş şeklinde yapılan yerel liglere katılıyorlar.” diye konuştu.

BİZLERİN İLK HEDEFİ ÇOCUKLARI SPORA YÖNLENDİRMEK

Hedeflerinden de bahseden Ali Hoca, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olduğumuz için hedefimiz, çocukların spor yapması ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları. Çağımızda sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların yanı sıra sosyal medya, bilgisayar, telefon ve tablet gibi alışkanlıklar da başladı. Bunlardan da uzak tutmak için spor yapmaları gerekiyor. Bu sosyal etkinliklerden de faydalanması gerekiyor, bundan dolayı bizlerin ilk hedefi çocukları spora yönlendirmek. Sonrasında yetenekli sporcularımızdan bu işi profesyonel yapmak isteyenlere de kulüp anlamında yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

TOKAT 1’İNCİ AMATÖR LİGİ’Nİ DE DÜŞÜNÜYORUZ

Gelecek yıllarda Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde de mücadele edeceklerini söyleyen Leblebici, “Takımımızı ilk yılda Tokat 1’inci Amatör Ligi’ne çıkarmak istemedik. İlk olarak alt yaş grubunda yerel lige katılma düşüncemiz oldu. Küçük yaş grubundan başlamak istedik. Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde biraz maddiyat da devreye giriyor, gelecek sezondan itibaren Tokat 1’inci Amatör Ligi’ni de düşünüyoruz. Gelecek sezon takım olarak katılma ihtimalimiz var.” açıklamasında bulundu.

GENELDE ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARISI DÜŞER DİYE SPORU YÖNLENDİRMİYORLAR

Tokatlı velilere de seslenen genç antrenör Ali Leblebici, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yetenek taraması yapıyoruz, il genelinde. Burada velilerimize çok büyük görev düşüyor. Genelde çocukların akademik başarısı düşer diye spora yönlendirmiyorlar. Tam tersine az önce belirttiğim gibi sosyal medya, bilgisayar, telefon ve tablet bağımlılığını azaltmak için de spor çok önemli. Çocuklar buraya geliyor ve belirli bir sosyal ortamın içerisine giriyorlar. Bu tür etkinlikler çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor, velilere de söyleyeceğimiz şudur ki; özellikle yaz okullarında her yaş grubundan öğrencileri bekliyoruz. Şuanda kayıt yaptırmak isteyenler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler, oradan bizlere yönlendirme oluyor. Bugünlerde de idmanlarımız var ama 6 yaş grupları için antrenmanlar olmuyor, nedeni hava şartları elverişli olmuyor bugünlerde. Tamamen ücretsiz ve profesyonel Antrenörler eşliğinde çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ HAŞİM EGER’E ÇOK TEŞEKKÜR

Tokat Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Ali Leblebici, “Buradan Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi spordan gelen bir insan, herhangi bir tesis veya malzeme konusunda eksik sorunumuz olduğunda hemen ilgileniyor. İlgi ve alakasından dolayı Müdürümüz Haşim Eger’e de teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.