Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Asgari ücret birçok maaşın belirlenmesinde etkili oluyor. Brüt ve net yeni asgari ücret tutarı merak konusu. Asgari ücret tespit komisyonu toplantılarına gözler çevrildi. Peki yeni asgari ücret 2023'te ne kadar olacak ve asgari ücret zam toplantıları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Asgari ücrette zam pazarlığına sayılı günler kaldı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcisinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayının ilk haftasında görüşmelere başlayacak. Komisyon toplamda 4 kez bir araya geldikten sonra nihai kararını ay sonunda açıklayacak.

Uzmanlara göre hem Cumhurbaşkanının hem de Bakan Bilgin’in açıklamaları üzerine asgari ücretliye en az yüzde 40'lık bir artış yapılacak. Asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse asgari ücret 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45 zam gelirse 7 bin 975 TL'ye, yüzde 50 zam gelirse 8 bin 250 TL'ye çıkacak. Piyasadaki bazı yorumcuların ve ekonomistlerin yapmış olduğu 9 bin 500-10 bin, 11 bin gibi asgari ücret rakamlarının ise afaki olduğu belirtiliyor.

KASIM AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duyuruyor. Bu nedenle kasım ayı enflasyonunun 5 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanması bekleniyor. Enflasyon verisi aynı zamanda emekli memur ve asgari ücretliye zam oranı için aralık ayı öncesi son tabloyu gösterecek.